Strážci Galaxie Vol. 2 jsou třetím nejvýdělečnějším filmem roku

Strážci Galaxie Vol. 2 jsou třetím nejvýdělečnějším filmem roku

26.5.2017 12:10


Strážci jsou v kinech již dvacet dní a za tu dobu se stihli vyšplhat na třetí místo. Do prvního dílu jim sice ještě pár milionů zbývá, ale tuto hranici překonají hravě. Star-Lord a jeho parta prostě ví, jak si mají získat pozornost lidí.


Za dvacet dní si Strážci Galaxie Vol. 2 odnesli 742,4 milionů dolarů a posunuli se tak na třetí místo v rámci letošního roku. Aby měl film vůbec šanci překonat Krásku a zběsilé, musel by utržit další půl miliardy, což je pro film dosti nereálné číslo. Do kin navíc vtrhli pátí Piráti z Karibiku, kteří Strážcům budou konkurovat a patrně je i překonají.

Z Ameriky si film odnesl 310,9 milionů a ze zbytku světa 431,5 milionů. Do prvního dílu jim zbývá nějakých 31 milionů a v rámci série se momentálně drží na šestém místě. Občanskou válku film nepřekoná, ta se také drží nad jednou miliardou. První film svou částku sice vydělal za 175 dní a druhý za podstatně kratší dobu, ale výdělky teď budou pomalinku klesat. Reálně by film mohl vydělat něco kolem 850–900 milionů, dále se patrně nedostane.

Souhlasíte s finální částkou, kterou by film mohl utržit nebo podle vás vydělá daleko více či méně? Kolikrát jste byli na filmu v kině?


Jít na Avengers | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!