Rekapitulace druhé série Chicago P.D.

Rekapitulace druhé série Chicago P.D.

24.5.2015 19:21


Poslední díl druhé řady Chicago P.D. byl odvysílán minulý týden. Seriál je už nějakou dobu ohlášen jako obnovený, a tak nezbývá, než čekat na útržky zpráv z nové série. Zatím vám na ukrácení dlouhé chvíle přinášíme rekapitulaci toho nejdůležitějšího, co se v zatím poslední sezóně stalo.


Pokud jste nezastihli nějaký díl ze druhé sezóny, nezoufejte a mrkněte na popisy epizod, které pro vás průběžně aktualizujeme.

Nová krev

Strážník Sean Roman působil na začátku jako psí čumák a možná nepadl každému úplně do oka, nakonec se ale v sérii zabydlel i díky sympatickému představiteli Brianu Geraghtymu a s Kim vytvořil příjemnou dvojici, na kterou bylo radost se dívat. V průběhu sezóny dohodil Antoniovi práci bodyguarda a nejeden divák trnul, aby se v epizodě What Do You Do s Kim dostali v pořádku ze skladiště, kde dostal ošklivou nakládačku od dealerů.

Rodinná setkání

Kromě řady jiných zápletek jsme v této sezóně nahlédli i více pod pokličku rodinných vztahů jednotlivých postav. Erin řešila vztah se svým bratrem a matkou Bunny, Voight se musel postarat o těhotnou přítelkyni svého syna, Alvin pracoval na svém vztahu se ženou, zatímco Antoniovo manželství je již definitivně v rozvodovém řízení. Setkali jsme se také s Adamovým otcem Bobem a do města také zavítal nový Halstead, Jayův bratr William, který se na našich obrazovkách již brzy zabydlí v novém spin-offu Chicago Med.

Smrt v rodině

Když vzala Erin pod svá ochranná křídla prostitutku Nadiu, všichni doufali, že uvidí, jak se z ní jednoho dne stane posila na okrsku. Podařilo se jí úspěšně složit všechny zkoušky, najít si svůj řád v životě a přátele, bohužel, v crossover epizodě The Number of Rats se ukázalo, že scenáristé měli jiné plány. Nadia byla unesena, znásilněna a zavražděna. Její smrt otřásla nejen fanoušky, ale také celým okrskem a nejhůře si celou věc vzala Erin, která od Nadiiny smrti začala kroužit zpět k alkoholu a drogám.

Škatulata na oddělení

Během druhé sezóny se událo na okrsku hned několik důležitých personálních změn. Erin dostala na začátku série příležitost, která se takzvaně neodmítá, a po dlouhém rozvažování se rozhodla opustit Voightův tým a zkusit své štěstí v zásahové jednotce FBI. Jenže není všechno zlato, co se třpytí, a Erin tak rychle zjistila, že zásahová jednotka je více o politikaření než o vlastní práci jako takové. Po trpkém zklamání se tak rychle opět navrátila k Voightovu týmu. Po Nadiině smrti byla Erin nicméně rozrušená a na konci série se rozhodla policii opustit – kdy a jestli se vrátí, uvidíme v další sérii.

O tom, že je Kim velmi schopná a byla by ve Voightově týmu cennou investicí, jsme byli přesvědčeni všichni už delší dobu, ale teprve poté, co byla postřelena v epizodě Called in Dead, dostala od Voighta nabídku zaplnit uvolněné místo po Erin. Kim se dlouho rozmýšlela, protože by postup v práci mohl ovlivnit nejen její vztah z Adamem, ale i se Seanem, který byl z jejího ranění zdrcený, a nakonec se rozhodla místo nepřijmout. Nakonec se ale k jednotce dostala, když byl Kevin degradován na strážníka v době probíhajícího vyšetřování jeho pochybení, a podle očekávání si vedla velmi dobře. Přesto, že se Kevin znovu k jednotce vrací, Kim je stále ve hře kvůli uvolněnému místu po končící Erin.

Romantika na pracovišti

Během sezóny jsme netrpělivě sledovali dvojici vztahů a čekali jsme, kam se vyvinou a jak. Linstead alias Jay Holstead a Erin Lindsey zažili společně několik vášnivých dní poté, co se Erin rozhodla opustit Voighta a přidat se k task force, nicméně po jejím návratu zpět k chicagské policii museli svůj vztah tajit a nakonec ukončit. Přestože mezi Erin a Jayem to stále jiskří a Jay se pokoušel Erin podržet po Nadiině smrti, Erin mu dala jasně najevo, že potřebuje být sama.

Oblíbená dvojice Burgess-Ruzek si v sezóně prožila několik dramatických momentů, když byla Kim postřelena a Adam pracoval v utajení. Obě postavy dokázaly mnohokrát, že společně umí podržet i v těžkých chvílích a oba zvládli pracovat společně, když se Kim připojila k týmu. Všechny fanoušky proto potěšila žádost o ruku v posledním díle, když Adam schoval prstýnek v šatně a Kim mu řekla své ano.

Co myslíte, že nás čekáte v další sérii? Vrátí se Erin zpátky k týmu? Uvidíme pořádnou policejní svatbu? Dejte nám vědět své názory v komentářích.

Použité fotografie převzaty z Instagramu NBC Chicago PD, https://instagram.com/nbcchicagopd


Jít na Chicago P.D. | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!