Chystá se spin-off z prostředí hasičů

Chystá se spin-off z prostředí hasičů

24.5.2017 17:15


Po již ukončeném Private Practice se Grey's Anatomy dočká dalšího spin-offu. Tentokrát ovšem nebudou v centru dění doktoři. Stanice ABC objednala seriál z prostředí hasičů. Vypadá to, že se chce Shonda Rhimes tak trochu svézt na úspěchu „chicagské“ série.


Grey's Anatomy slaví i po třinácti sezónách velký úspěch, není proto divu, že se tvůrkyně Shonda Rhimes snaží ze zavedené značky vytěžit co nejvíc. Zatímco její další seriály Scandal a How To Get Away With Murder se taktéž těší divácké oblibě, seriál The Catch byl kvůli nízké sledovanosti zrušen po dvou sériích. Nicméně pro nadcházející sezónu má hned několik želízek v ohni v podobě seriálů For the People a Still Star-Crossed.

Nyní k nim přibude další, zatím nepojmenovaný seriál z prostředí hasičů v Seattlu, který bude spin-offem jejích úspěšných Chirurgů. Vypadá to, že tímto tahem tak trochu kopíruje producenta Dicka Wolfa a jeho chicagskou sérii stanice NBC. Ta v roce 2012 odstartovala seriálem z prostředí hasičů Chicago Fire, po němž o dva roky později následovalo policejní Chicago P.D., završené v roce 2015 lékařským Chicago Med. Letos se navíc na obrazovkách objevil spin-off Chicago P.D., právnické drama Chicago Justice, které však bylo po jediné sérii zrušeno.

Foto: ABC

Po lékařském dramatu Private Practice, které se vysílalo v letech 2007 až 2013 a dočkalo se šesti sérií, se tedy můžeme těšit na další spin-off Chirurgů. Menší ochutnávkou byl závěrečný díl třinácté série, ve kterém jsme si během požáru v nemocnici Grey-Sloan ohně užili dosytosti a stejně tak seattlských hasičů. Nicméně překlenovací epizody, na kterou nový seriál přímo naváže, se pravděpodobně dočkáme v nadcházející čtrnácté sérii.

Hlavní tvůrkyní hasičského dramatu bude Stacy McKee, která se jako scenáristka podílela na Grey's Anatomy od samého začátku a v roce 2015 to dotáhla až na showrunnera celého seriálu. Producenty seriálu budou Shonda Rhimes a Betsy Beers. Zatím není známo, kdy se seriál na televizních obrazovkách objeví.


Jít na Grey's Anatomy | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!