Kdo je kdo v novém Aquamanovi?

Kdo je kdo v novém Aquamanovi?

4.7.2017 13:05


Pod dohledem režiséra Jamese Wana probíhá v Austrálii natáčení podvodní sólovky Aquaman. Do filmu zatím vstoupila velmi zajímavá herecká jména, která nyní byla doplněna talentovanými nováčky. Na zatím potvrzené herecké obsazení se můžete podívat uvnitř článku


Film, který bude navazovat na Justice League bude obsahovat i nejrůznější flashbackové scény. V nich se objeví rodiče Arthura Curryho, pozemšťan Thomas Curry a atlantská královna Atlanna. Tyto role si vyzkouší bývalý představitel Jango Fetta, Temuera Morrison, a oscarová Nicole Kidman. Čerstvě padesátiletá herečka nedávno odmítla roli Amazonky Hippolyty, druhou nabídku od Warner Bros. však již přijala.

Thomas a Atlanna se ukázali např. ve filmu Throne of Atlantis; Foto: Warner Bros..

Jasno máme i o rolích záporáků. Hlavního padoucha Orma, syna Atlanny a bratra Aquamana, ztvární Patrick Wilson. Vedle tohoto uzurpátora trůnu se však objeví i největší Aquamanova nemesis, Black Manta. Pomstychtivého bojovníka si zahraje herecký nováček Yahya Abdul-Mateen II, kterého si můžete pamatovat z nedávného rebootu Baywatch.

Orm a Black Manta ve filmu Flashpoint Paradox; Foto: Warner Bros.

Zajímavou a nepředvídatelnou roli bude ve filmu mít Dolph Lundgren. Zahraje si totiž krále Nérea, odpadlíka, který se svými lidmi opustil Atlantidu a následně v Bermudském trojúhelníku založil skryté město Xebel. V komiksové předloze se tento mocný Atlanťan spojí s Ormem proti Aquamanovi, ale nakonec je Atlantidou poražen.

Král Néreus v komiksové sérii Geoffa Johnse; Foto: DC Comics

Ústřední trojici hrdinů ztvární stejně jako ve filmu Justice League Jason Momoa, Amber Heard a Willem Dafoe. Komiksová divize DC Comics už dokonce začala své čtenáře na filmovou podobu atlantských héroů chystat novými kresbami.

Aquamanův nový komiksový vzhled připomíná Momou; Foto: DC Comics


Jít na Justice League | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!