Wonder Woman je druhým nejvýdělečnějším filmem DCEU

Wonder Woman je druhým nejvýdělečnějším filmem DCEU

11.7.2017 11:10


Princezna Amazonek už je v kinech déle než měsíc a ukazuje, že zaujala nejen filmové kritiky, ale také fanoušky po celém světě. V současnosti je to druhý nejvýdělečnější film DCEU hned po Batman vs. Superman.


Wonder Woman sice zpočátku za ostatními filmy z DCEU poměrně zaostávala, zdá se ale, že po pozitivních recenzích na ni filmoví fanoušci zamířili do kin, a tak začala pomalu, ale jistě vydělávat Warner Bros. a DC Comics značné množství dolarů.

Celkově film studio přišel na 149 milionů dolarů. Jen za první víkend ale Diana dokázala v kinech vydělat 103 251 471 dolarů a za první týden tato částka vystoupala o dalších 44 571 032 na celkových 147 822 503. V dal­ších týdnech tržby z filmů samozřejmě klesly, ale pořád dosahovaly velice slušných čísel. Z trůnu ji až po dvou týdnech dokázal dostat nový díl ze série Auta, nicméně se stále držela na druhém místě. Tak tomu bylo až do prvního červencového týdne, kdy ji Já padouch 3 a Baby Driver posunuly na třetí místo.

Princezna Amazonek míří na vrchol žebříčku; FOTO: Warner Bros.

Za tento víkend snímek v USA vydělal 10,1 milionů dolarů a v zámoří dalších 6,8 milionu dolarů. Celkově už má tak Wonder Woman na kontě 745,8 milionu dolarů, čímž překonala i Sebevražedný oddíl, který celkově utržil pouze 745,8 milionů dolarů, a Muže z oceli, který vydělal 668 milionů.

Jediným nepřekonaným filmem z DC univerza zůstává Batman vs. Superman, který celkově vydělal 873,3 milionů dolarů. Sice už se nepředpokládá, že by Diana dokázala tento rozdíl dotáhnout, i přesto je to ale obrovský úspěch a tvůrci už zahájili práce na jejím dalším dobrodružství.

Jste rádi, že se Wonder Woman daří?

Zdroj: Screenrant, Box Office Mojo 


Jít na Justice League | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!