ABC a Lucasfilm si znovu promluvili o společném seriálu

ABC a Lucasfilm si znovu promluvili o společném seriálu

4.9.2016 12:06


Pokud něco na televizních obrazovkách chybí, je to rozhodně hraný Star Wars seriál. Ten měl v plánu již před lety George Lucas, posléze projevil zájem Netflix. Bude úspěšnější ABC?


Stanice ABC je vlastněna Disneym, který aktuálně vlastní práva na Star Wars. Pokud by někde měl vzniknout hraný seriál z tohoto univerza, bylo by to právě na ABC, i když v minulosti se hovořilo o Netflixu. Ještě před prodejem práv Star Wars Disneymu George Lucas společně s producentem Rickem McCallumem plánovali hraný seriál o námezdních lovcích z podsvětí Star Wars.

K seriálu byly dokonce vymyšlené nové postavy, planety, stroje a také i celý scénář. Co nakonec projekt zabrzdilo? Rick McCallum tvrdil, že doba ještě není tak pokročilá, aby si jakákoliv stanice mohla dovolit nákladný seriál se Star Wars tematikou. Jelikož ze seriálu Underworld sešlo, některé nápady byly následně použity do animovaného seriálu The Clone Wars.

(Plakát ze hry zrušené hry 1313, která měla být taktéž o podsvětí kriminality. Foto: Lucasfilm)

Když Lucas prodával práva na Star Wars Disneymu, prodal mu i scénáře na seriál Underworld, kterého se ale s největší pravděpodobností nikdy nedočkáme. Současná seriálová produkce přitom postoupila o krůček dál a není už tak závratným problémem udělat seriál s monstrózní bitvou (Game of Thrones) nebo seriál plný superhrdinů s různou škálou nadpřirozených schopností (Legends of Tomorrow). Co tedy brzdí seriál nyní?

Šéf ABC Channing Dungey o možném Star Wars seriálu prohlásil:

Jako velký fanoušek tohoto žánru bych na naší stanici rád viděl Star Wars seriál. Vedli jsme o tom debaty a určitě o tom ještě budeme mluvit s Lucasfilmem. Byla by paráda, kdybychom našli cestu, jak přivést na televizní obrazovky hraný Star Wars seriál. Ale bohužel vás zatím svou odpovědí nepotěším.

Situace se tedy opět nepohla a v dohledných třech letech určitě nemůžeme očekávat, že by Star Wars na televizní obrazovky vlétly s hraným seriálem. Pokud by tomu ale tak v budoucnu bylo, začínal by se vytvářet zcela nový seriál od nuly. Seriál Underworld již určitě nepřichází v úvahu. Na druhou stranu animovaným seriálům se daří – po šesti sezónách skončil seriál Clone Wars, na obrazovky se na podzim vrátí se svou třetí sérií Rebels a údajně se připravuje nový animovaný seriál, který bude mapovat období po Epizodě VI.

ABC a Disney si chtějí na seriálu nechat záležet. Už nyní vytvářejí provázaný svět s animovanými seriály, které na sebe (nepřímo) odkazují. O něco podobného by se měl pokusit i hraný seriál, takže pokud se ABC v budoucnu vytasí se Star Wars seriálem, rozhodně se bude odehrávat ve stejném světě jako současné filmy, seriály či kanonické knížky. Otázkou tak zůstává, jaké období by seriál mapoval a kdo by byl hlavní postavou.


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!