Finnovu minulost sice neodhalíme, ale pochopíme jeho rozhodnutí

Finnovu minulost sice neodhalíme, ale pochopíme jeho rozhodnutí

20.8.2017 19:25


Máme tady další várku novinek k filmu The Last Jedi. Asi tou nejzásadnější je, že o Finnově původu se nedozvíme nic moc nového. Postava ale i tak dostane ve filmu dost prostoru, a tak třeba pochopíme, proč Finn opustil První řád. Těšíte se?


Finn je další záhadou nové trilogie Star Wars. Jelikož o jeho původu víme pramálo, fanoušci se chtějí dozvědět, zda je příbuzný s některou postav ze starších dílů (nejvíce se skloňuje jméno Landa Calrissiana). Na minulost Finna ale bohužel v Epizodě VIII nezbude místo, tvůrci si jeho příběh nechají nejspíše až do Epizody IX. Navíc se ve filmu The Last Jedi dozvíme více o Rey, takže si tvůrci budou chtít nechat alespoň jedno eso v rukávu do závěrečného filmu.

Odhalení Finnova původu až v další epizodě by bylo i logičtější. Pokud je skutečně příbuzným Landa, nabízelo by se, aby se Billy Dee Williams v závěrečném dílu trilogie objevil. Vždyť sám herec má zájem se do role vrátit, ale studio ho zatím nechce využít (nebo své plány dobře tají). I když ale nepoznáme Finnův původ, údajně prý pochopíme jeho myšlenkové pochody. Finn má být ve druhém filmu propracovanou postavou, podíváme se mu do nitra a zjistíme pravý důvod, proč První řád opustil.

Jeho rozhodnutí nám budou vysvětlována v průběhu filmu, kdy První řád napadne základnu Odboje a následně se Finn s Rose vydají na tajnou misi a část filmu stráví v převleku za příslušníky Prvního řádu. Mimo jiné nás čeká i souboj s Phasmou. Dále bylo také potvrzeno, že Finn stráví většinu snímku bez Rey. S tím se ale tak i počítalo. Postavy se nejspíše setkají až v závěrečné třetině filmu, kdy Rey přivede Lukea zpět na stranu Odboje.

(Rey navštěvující Lukea. Foto: Disney)

I když nás Han SoloEpizodě VII opustil, jeho jméno se bude hodně skloňovat i v dalším filmu. Prostor pro nějaké truchlení v závěru filmu Síla se probouzí prakticky nebyl, takže následky Hanovy smrti budeme sledovat až nyní. Truchlit bude Chewbacca, Leia a zčásti i Luke, ale smrt pašeráka Sola bude řešit především jeho syn Kylo Ren.

Pro něj je zabití jeho otce osvobozující. Nyní zcela propadl temnotě a zatímco on bude ve filmu reprezentovat tu nejtemnější stránku Síly, Rey naopak tu světlou. Stále tu ale existuje možnost, že Rey si s Kylem v Epizodě VIII (nebo spíše v Epizodě IX) prohodí strany, kdy se Kylo začne přibližovat k té světlé, zatímco Rey pohltí temnota. To jsou ale pouze dohady a možná tajná přání fanoušků.

Na závěr tady máme trochu bulvární zprávu, kterou zmíníme, protože je zajímavá, ale neberte ji příliš na velkou váhu. Podle některých bulvárních listů se v Epizodě VIII rozloučíme s Poe Dameronem. A vysvětlení? O dějové lince Poea v The Last Jedi se prakticky nic neví, v traileru se mihl pouze v jediném záběru. Jedná se nejspíše o novinářskou kachnu a střelbu naslepo, ale k zamýšlení to rozhodně je.

Je pro vás postava Finna zajímavá? Jaký je podle vás jeho původ?


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!