Vyjádření tvůrkyně seriálu k jeho zakončení

Vyjádření tvůrkyně seriálu k jeho zakončení

3.5.2017 18:34


Lizzy Weissová má za sebou šest let tvorby seriálu ze světa neslyšících a podařilo se jí uspokojit většinu fanoušků vydařeným finále. Přečtěte si, jak se sama staví k budoucnosti Bay a Daphne a proč jejich dějové linky uzavřela tak, jak jsme viděli.


Jakou nejdůležitější linku jste chtěla ve finále uzavřít?
Lizzy Weissová: Ze všeho nejdřív jsem chtěla vyslat Daphne na lékařskou cestu. Krátce jsem ji z této cesty odvedla, ale pocítila jsem, že by bylo obrovské zklamání, kdyby si Daphne Vasquezová nesplnila celoživotní sen. Je to opravdu inspirující postava a chci, aby poselstvím seriálu bylo, že i neslyšící žena se může stát lékařkou. Co se Bay týče, také jsem jí chtěla vybudovat kariéru – v jejím případě tetování je perfektní mix umění a podnikání. East Riverside bylo místem, kde měla skončit nehledě na to, kdo si ji odnesl z porodnice. Kathryn a John vždy představovali perfektní tradiční pár, ale své lásky a závazku by se nevzdali, ani kdyby kolem bouřily vlny. V případě Tobyho se objevila zcela nová kariéra, kterou nadefinovalo jeho dítě s postižením. Regina potkala řadu mužů, ale Eric, navzdory svému komplikovanému příběhu, byl vždy solidní a laskavý.

Zaujala nás podoba cesty Travise s Emmettem do Japonska a společného výletu holek do Číny. Co vás inspirovalo?
LW: Byl to způsob, jak uctít přátelství a bratrství. Byl to také způsob, jak poslat Emmetta do světa za novými dobrodružstvími. Myslím, že fotožurnalista je pro něj skvělá profese a ráda si ho na této cestě představím.

(Foto: Freeform)

Chvíle, když Daphne požádala Kathryn, jestli by ji mohla oslovovat ‚mami‘, byl hodně emocionální. Myslíte, že podobně smýšlí i Bay o Regině?
LW: To byla chvíle, kterou jsem držela v kapse už hodnou chvíli, ale čekala jsem až do konce. Myslím, že to Daphne držela dlouho v sobě, aby neublížila nebo nenaštvala Reginu. Ve chvíli nostalgie se ale emoce vyšvihly hodně nahoru. Cítila, že je to tak správně a Regina se nemohla cítit dotčeně. Regina z nějakého důvodu není tak tradiční a Bay jí určitě bude oslovovat ‚Regino‘ už navždy.

Mají Bay a Emmett šanci vrátit se k sobě, anebo je lepší přijmout, že spolu prožili první lásku a jdou dál?
LW: Tohle je správný konec. Bay a Travis ukázali, že jsou si blízcí, že tvoří silný pár. Možná jen Bay Travise potkala později, potom, co se jí stalo hodně špatných věcí. Velká romantika je hezká věc, ale dokáže ustát tvrdou realitu? Tohle je dospělý vztah.
Montáž záběrů s Bay a Emmettem ve finále pro mě byla velmi emocionální. Udělala jsem to na počest jejich vztahu a jejich významu pro seriál i fanoušky, i když spolu neskončili. Vanessa a Sean měli mezi sebou velkou chemii, to bylo nepochybně výjimečné. Ale byla to první láska a ty ne vždy přetrvají. Tato první láska a napoprvé zlomené srdce definují vaši osobnost v mládí, utvářejí vás. Takže konečný pohled na ně měl být – „Vzpomínám si na všechny ty momenty, o kterých nikdo jiný neví, jen my; a na to, jak moc utvářeli to, kým jsem dnes. Navždy tě budu nosit ve svém srdci, přestože dnes se naše cesty rozcházejí.“

(Foto: Freeform)

Závěrem Lizzy Weissová děkuje všem fanouškům za oblibu a podporu seriálu a doufá, že ovlivnil každého diváka a jeho pohled na svět.

Zdroj: TV Guide


Jít na Switched at Birth | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Ale k tomu se musíš registrovat nebo se přihlásit!

Zatím žádné komentáře