To nejlepší a nejhorší na první řadě seriálu 24: Legacy

To nejlepší a nejhorší na první řadě seriálu 24: Legacy

2.5.2017 18:43


První řada je za námi a tak pokračujeme v bilancování první řady. Co se seriálu velice povedlo a co naopak za moc nestálo? Přečtěte si našich osm hlavních bodů, ve kterých sumarizujeme první den hlavního hrdiny Erica Cartera. Článek obsahuje spoilery ze všech dvanácti epizod.


1. nejlepší epizoda – 1×07 – 6:00 p.m. – 7:00 p.m. 

Přesně uprostřed seriálu nám show představila skvělou epizodu, ze které jsme cítili asi největší nostalgii vůči původnímu seriálu 24. Terorista Jadalla Bin-Khalid unesl Nicole a Isaaca. Nyní bylo na Ericovi, aby zachránil svou ženu a bratra. Zároveň nemohl spolupracovat s PTO, a tak se na vlastní pěst společně s Andym Shalowitzem vydal zachránit své milované. Přitom plánoval, že zneškodní všechny teroristy na místě.

Další kandidáti: 1×12, 1×031×08

2. Nejhorší epizoda – 1×05 – 4:00 p.m. – 5:00 p.m. 

Pokud máme označit jednu epizodu, která byla naprosto zbytečná a ve které se v podstatě nic nestalo, je to pátá epizoda. V ní se Eric společně se svým bývalým parťákem Benem Grimesem vydá hledat jistého Gabriela, který by mohl vědět polohu teroristů. Nejenže uvažování Erica je v této epizodě nelogické, ale především dopadení Gabriela nemělo žádný význam na následné události v seriálu. Tato epizoda se dá v klidu přeskočit, aniž by vám uniklo něco podstatného.

Další kandidáti: 1×11, 1×021×04

3. Nejlepší vývoj postavy – Rebecca Ingram 

Rebecca toho za dvanáct hodin stihla opravdu hodně. V první hodině se jedná o slušnou dámu, která podporuje svého manžela Johna Donovana a která se připravuje strávit celý svůj život po jeho boku. Následně odhaluje svou temnou minulost, kdy byla ředitelkou PTO. V posledních hodinách padne do rukou teroristů, kdy se musí zpovídat ze svých činů. Rebecca je jednou z nejlepších postav, které seriál představil.

Další kandidáti: Ben Grimes, Isaac Carter, John Donovan

(Ani Ben Grimes nepřežil události prvního dne. Foto: Fox)

4. Nejhorší vývoj postavy – Mariana Stiles 

Mariana je rozhodně příjemnou postavou, která se dobře poslouchá a na kterou se dobře dívá. Bohužel to je ale všechno. I když byla jednou z hlavních postav seriálu, byla naprosto nevýrazná. Objevuje se jen minimálně a v podstatě jsme se o ní za dvanáct epizod nic nedozvěděli. Bohužel je to ten klasický typ postavy, který v seriálu musí být, aby náváděl hlavního hrdinu z místa A do místa B, jinak je to postava naprosto zbytečná.

Další kandidáti: Nilaa Mizrani, Ibraham Bin-Khalid, Nicole Carter

5. Největší zvrat – Rebecca umírá v poslední epizodě 

Akční seriály bývají většinou napínavé, jinak tomu nebylo ani v případě Legacy. Posledních pár epizod první řady se soustředilo na záchranu Rebeccy, která padla do rukou teroristů, když se obětovala pro svého manžela Johna. Tak nějak se předpokládalo, že Eric Rebeccu zachrání, ta ale nečekaně umírá v poslední epizodě a my jsme tak přišli o jednu z nejlepších postav, jakou nám seriál v průběhu sezóny představil.

Další kandidáti: Zrádce je Henry Donovan, Bin-Khalid žije, výbuch na mostě

6. Nejvíce promarněná příležitost – Tony Almeida 

Tonyho máme všichni rádi, jedná se o výraznou postavu a jeden z nejlepších charakterů z původního seriálu. Od jeho návratu jsme tedy čekali poměrně dost. Tony byl ale jakousi druhořadou postavou, která moc do dění v prvním dni Erica Cartera nezapadla. V podstatě by šlo Tonyho nahradit jakýmkoliv jiným (neznámým) charakterem. Tony se alespoň částečně vykoupil v poslední epizodě, kdy se popral s Carterem. Na to asi všichni fanoušci čekali.

Další kandidáti: Útok na PTO, Bin-Khalidova mise, zrada Isaacových lidí

(Dočkali jsme se i malého milostného trojúhelníku mezi Nicole a dvěma bratry. Foto: Fox)

7. To nejlepší na první řadě – Napětí

Ať už byl děj jakýkoliv, seriál si dokázal po dvanáct epizod udržet naše napětí. Na jednotlivé díly jsme se těšili, sledovali je s radostí. Hodina sledování každé epizody utekla. V každé epizodě byl skoro vždy nějaký zvrat, který divák nemohl čekat. Při akčních scénách jsme se báli o hlavní postavy a netrpělivě čekali, kdo další zemře. To se seriálu povedlo a drželo konstatní kvalitu po celou dobu vysílání série.

Další kandidáti: Keith Mullins, Rebecca Ingram, žádný zrádce na PTO

8. To nejhorší na první řadě – recyklace původního seriálu 

Kdo zná původní seriál, musí nám dát za pravdu, že seriál z něj opravdu hojně čerpal. Nejednalo se o pouhou inspiraci, ale někdy nám servíroval naprosto stejné dějové zápletky (např. pomstychtivý syn Jadalla se dozví o svém otci, že žije – stejná zápletka byla i v první řadě seriálu 24). Kdyby se jednalo o jednu věc, kterou seriál zkopíroval, bylo by vše v pořádku, ale těchto věcí byla celá řada. Pokud si někdo z vás dělal před seriálem maratón předchozích řad, musely určité scény působit ještě víc jako pěst na oko.

Další kandidáti: Eric Carter, nereálné přesuny, absence nové hudby

Souhlasíte s naším výčtem, nebo máte na věc zcela odlišný názor? Do komentářů nám určitě napište, co si o jednotlivých bodech myslíte vy.


Jít na 24: Legacy | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!