Seriál A.D. se druhé řady nedočká

Seriál A.D. se druhé řady nedočká

8.7.2015 18:40


Stanice NBC oznámila, že seriál A.D. The Bible Continues nebude prodloužen o druhou řadu. Důvod je zřejmý. Sledovanost nenaplnila očekávání. A nebo se pokračování přece jen dočkáme? Podrobnosti naleznete v článku.


Když v roce 2013 tvůrci minisérie The Bible, která běžela na stanici History, Mark Burnett a Roma Downey plánovali pokračování tohoto seriálu, uvažovalo se o něm jako o další minisérii. Před samotnou premiérou seriálu ovšem Mark Burnett v rozhovoru přiznal, že původní prameny a zdroje jsou tak obsáhlé, že si dokáže představit, že by adaptací byl plnohodnotný seriál o několika řadách a stále by bylo co vyprávět.

Děj seriálu A.D. se věnoval převážně činnosti apoštolů v Jeruzalémě a přilehlém okolí, jak jsou popsány ve Skutcích apoštolů, páté knize Nového zákona. Tvůrci při psaní scénáře ovšem nečerpali pouze ze Skutků apoštolů, ale i z židovské a římské historie a kultury. Tím se objem možného adaptovaného materiálu mnohonásobně rozšířil. Náplní děje dalších sérií se tedy mohlo stát nejen další putování Saula z Tarsu, později známého jako apoštol Pavel, kterému se seriál A.D. věnoval pouze do té chvíle, než opustil Jeruzalém, a o kterém právě druhá polovina Skutků apoštolů vypráví nejvíce; ale například i první židovská válka, která označuje celonárodní povstání proti Římu, jež vypuklo v Jeruzalémě a táhlo se celou Judeou přes všechna možná města i pevnosti.

(S Petrem a dalšími se již neshledáme. Foto: NBC)

Teoretizování nad dalším případným dějem seriálu ovšem můžeme zanechat, jelikož stanice NBC manželům Markovi a Romě z důvodu nízké sledovanosti zelenou pro pokračování nedala. Se seriálem A.D. The Bible Continues se tedy můžeme rozloučit. Nebo ne?

Možná, že nikoliv. Spekuluje se totiž o tom, že seriál by Mark a Roma mohli oživit na svém vlastním křesťanském kanálu. Sledujte tedy dále náš web, kde vás budeme o případných novinkách informovat.

Ať už se pokračování dočkáme či nikoliv, děkujeme za vaši přízeň při sledování seriálu A.D. The Bible Continues a těšíme se na shledání u dalších projektů.


Jít na A.D. | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Ale k tomu se musíš registrovat nebo se přihlásit!

Zatím žádné komentáře