Postřehy z dvojdílu Orientation

Postřehy z dvojdílu Orientation

8.12.2017 18:30


Po delší pauze se na obrazovky konečně vrátili Agenti S.H.I.E.L.D.u. Tentokrát stojí před dalším nelehkým úkolem, jelikož byli přesunuti na tajemnou vesmírnou stanici. Kdo je jejich tajemným nepřítelem a co musí hrdinové zastavit tentokrát? Na to se podíváme v prvních postřezích z páté série.


Vrellnexiané

Jakýmsi hlavním nepřítelem první epizody byl intergalaktický šváb, který se nazývá Vrellnexian. Tato bytost samozřejmě vychází z komiksů, kde se poprvé objevila v roce 1973. Na komiksových stránkách se jednalo o insektoidní rasu z planety Vrellnex, která je schopná warpování a pokoušela se dobýt Asgard. Jejich společnost měla klasický kastovní systém, uznávala otroctví. Jednalo se o takový jejich business, unesli pár obyvatel tady a támhle a prodali je na druhém konci vesmíru.

V seriálu je tedy zbavili inteligence a udělali z nich akorát divoká zvířata. Uvidíme, zdali se dočkáme i dalších vesmírných tvorů, Agenti nás přeci jen nepřestávají překvapovat.

Modrý Magneto

Šéfka bezpečnosti Majáku jménem Sinara, má společnou zbraň s jedním komiksových padouchem. Samozřejmě se jedná o Magneta, který pomocí svých schopností ovládal kovové koule, které mu poté posloužily jako zbraň. Tvůrci se jím při tvorbě Sinařiny brutální pomůcky pravděpodobně inspirovali, jinak by šlo o dosti velkou náhodu.

Vesmírná odnož S.H.I.E.L.D.u

Od Yo-Yo jsme se dočkali malého vtípku, který poukázal na jednu z teorií o páté sérii. Původně se spekulovalo, že se v seriálu objeví S.W.O.R.D., vesmírná odnož S.H.I.E.L.D.u, na kterou má ale podle všeho práva Fox. Organizace S.P.E.A.R., kterou Yo-Yo zmínila v komiksech existuje taktéž. Jedná se o čínskou obdobu S.H.I.E.L.D.u, která se v komiksech představila v srpnu 2014. S.P.E.A.R. ale na stránkách komiksů moc dlouho nepobyl, a kdo ví, zda se tam ještě někdy objeví, na Vrellnexiany si dodnes taktéž nikdo nevzpomněl.

Zkáza Země

Pravý smysl Coulsonovy cesty do vesmíru ještě neznáme, ale pravděpodobně to bude mít co dělat se záchranou Země před jejím zničením. Jelikož má příběh tematicky odkazovat na filmy, může se stát, že zničení může proběhnout v třetích nebo čtvrtých Avengers. Samozřejmě by bylo zbožným přáním všech fanoušků, aby se seriáloví hrdinové objevili ve filmu. Šance jsou zde malé, ale klidně mohou Avengerům poslat zprávu obdobně, jako tomu bylo na konci druhé série. Nějakou zkázu nám naznačila i nedávno odvysílaná epizoda Runaways, klidně může jít o stejný případ.

Jelikož nám ale tvůrci neustále slibují vyřešení starých linek, čekal bych návrat Gravitona, který by proti Coulsonovi mohl stát v druhé nebo třetí části seriálu. Graviton by mohl Zemi roztříštit zcela jednoduše, Quake na to snad nemá ani dostatečné síly. Dojít by mohlo i na crossover se seriálem Inhumans, který se druhé série dočkat nemusí, incident mohl klidně způsobit sám Black Bolt. Ať je zničením planety stojí kdokoliv, seriál nám na to samozřejmě časem odpoví, hlavně aby byla odpověď uspokojující.

Kdo je Enoch?

Enoch je nová a tajemstvím opředená postava, se kterou jsme se poprvé setkali na konci čtvrté série. Tajemného mimozemšťana v lidském převleku ztvárnil Joel Stoffer a jeho příběh by měl být více rozveden v epizodě Rewind. Ta se zaměří na Fitzův pobyt na Zemi, takže nás čeká podobně zaměřená epizoda, jako jsme měli u Simmonsové.

Můžeme jen hádat, k jakému druhu Enoch patří. Kree to zřejmě nebude, jelikož ti mohou změnit barvu kůže, jak nám ukázala druhá série. Skrullové v seriálu se asi konat nebudou, ti převleky nepotřebují. Tvůrci by si ale mohli upravit Vesmírné Fantómy, kteří v komiksech sloužili Immortusovi. Částečně bychom tak získali i spojitost s cestováním časem, protože Immortus byl Kang Dobyvatel z budoucnosti, který jak jinak ovládá čas. Na Kanga sice práva Disney nemá, ale o Fantómech zatím řeč nepadla.

Co podle vás stojí za zkázou Země? Kdo by mohl být tajemným Enochem?

FOTO: Marvel, ABC, 20th Century Fox


Jít na Agents of S.H.I.E.L.D. | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!