Postřehy z epizod All the Comforts of Home a The Real Deal

Postřehy z epizod All the Comforts of Home a The Real Deal

24.3.2018 19:30


Hrdinové jsou sice zpátky ve svém čase, ale musí čelit ještě většímu problému. Na scénu se vrátilo hned několik starých postav, mezi kterými byl i všemi oblíbený Deathlok. Odhalena nám pak byla Coulsonova dohoda s Ghost Riderem, která nese nepěkné následky.


Ženský Taskmaster

Zcela novou postavou v příběhové lince na Zemi je Ruby Haleová, dcera zlé generálky, která nechala věznit Fitze. Její představitelku můžete znát jako hlas animované Spider-Gwen nebo z různých Disneyho projektů. V seriálu zatím postava nemá krycí jméno, ale oblekem a dovednostmi by i docela odpovídala Taskmasterovi.

V komiksech měl Taskmaster fotografické reflexy, což by vysvětlovalo, jak bylo možné, že se jí podařilo zasáhnout Yo-Yo. Právě useknutím rukou jsme se posunuli blíže k otázce, zda se vůbec agentům podaří smyčku zastavit. Jinak nemusíte zoufat, i v komiksech přišla Yo-Yo o ruce a dostala protézu. Rubyiny čepele pak nabízí menší propojení s Black Pantherem, protože mají být vyrobené z Vibrania. Není nad to dát své dceři zbraň z nejpevnějšího kovu na Zemi.

Rick Stoner

V Epizodě nám byla také představena postava z minulých časů, generál Rick Stoner. Tenhle vysoce postavený člen S.H.I.E.L.D.u má svůj základ v komiksech, kde se objevil ve dvou číslech. Komiksový Rick byl ředitelem S.H.I.E.L.D.u a Furyho předchůdce, který také bojoval po jeho boku za druhé světové války.

Jako první ředitel však na svém postu příliš dlouho nevydržel, protože jej odstranila Hydra. Stalo se tak, když uvnitř S.H.I.E.L.D.u. odhalil zrádce. Při pokusu o jeho lokalizaci byl však střelen a smrtelně raněn. V oněch dvou číslech kde se objevil pak bylo řečeno, že svá zranění přežil, opustil S.H.I.E.L.D. a pod jménem „Padlý Anděl“ zkusil zničit Furyho i s jeho organizací.

Zima

Stejně jako asi většina jste o alkoholu Zima slyšeli poprvé. Nápoj byl vyvinut v devadesátých letech jako alternativa k pivu. Zima měla citronovou příchuť a 5% alkoholu, šlo tedy o něco jako cider nebo ovocné pivo. V Americe měla Zima šílený úspěch, aspoň tedy na začátku, kdy jí prostě musel ochutnat každý.

A jak je to s jejím názvem? Možná se budete divit, ale opravdu vychází ze slovanské „zimy“. S názvem měl přijít jistý David Placek, kterého ještě podpořil ruský lingvista. V dnešní době najdete Zimu v Americe málokde, ale pořád se tam dováží. Výroba se totiž přesunula do Japonska a Američané si místo Zimy našli jiné alternativy.

Návrat starých postav

Druhá polovina páté a možná i poslední série je v duchu starých postav a nedořešených linek. Již jsme měli tu čest vidět agenty Piper a Davise, který souboj s Aidou přežil a byl převezen do nemocnice. Dále se na scénu vrátil Carl Creel AKA Absorbing Man, jenž je spojený především s postavou generála Talbota, na kterého ještě taky dojde.

Největším překvapením však byl návrat Mikea Petersona známého spíše jako Deathlok, jehož jsme od konce druhé série neviděli. Těžko říct, zda se Mike v seriálu ještě objeví, jelikož Deathlok radši pracuje sám, herec je navíc zaneprázdněn jinými projekty. Skrze strachem zhmotněné vize se na moment objevili taktéž Lash a Hive, kteří tu spolu s Mikem byli především kvůli oslavě sté epizody.

Coulsonova dohoda

Stá epizoda nám také konečně odpověděla na otázku Coulsonovy dohody s Ghost Riderem z konce čtvrté série. Coulson tedy neumírá vlivem tajemné látky z budoucnosti, ale kvůli Duchu pomsty. Jak jistě víte, Coulson zemřel a byl oživen, čímž byl Ďábel připraven o jednu duši, můžeme-li to tak říct. Rider tedy chce, aby Coulson svému osudu neunikl a Philovo tělo se pomalu mění do stavu, ve kterém bylo dříve. Právě kvůli pokusu o Coulsonovu záchranu byla planeta zničena, takže tentokrát jej budou muset hrdinové nechat zemřít.

Vyřešila by se tak také situace s Avengers, kteří pořád netrpělivě čekají, až se jim Phil objeví přede dveřmi. Když bude opět mrtvý, žádného vysvětlování nebude třeba. Zbytek agentů se tak bude moci ve filmech začít objevovat, přičemž zmrtvýchvstání ani zmiňovat nemusí.

Dimenze strachu

Jak to vypadá, konec světa zřejmě způsobila trhlina do jakési dimenze strachu, kterou vyvolala exploze v místnosti s třemi různými Monolithy. Zatím můžeme jen polemizovat, zda nějak vychází z komiksů, ale kandidáty máme hned dva, oba světy jsou navíc spojené s jednou postavou. Říše strachu a Dimenze snů jsou pod kontrolou mocného Nightmare, který je především soupeřem Doctora Strange.

Pokud by se Nightmare v seriálu objevil, bylo by logické, kdyby se vrátil i Ghost Rider. Samotný Nightmare je pak démonem třetí třídy, což z něj dělá velmi mocnou bytost. Tvůrci si jej samozřejmě můžou šetřit až do Strangeova sequelu, ale nějakého náznaku bychom se mohli dočkat i nyní.

Dekeův původ odhalen

Další věc, na kterou nám stá epizoda odpověděla, je Dekeův původ. Fanoušci tedy nebyli tak úplně mimo a Deke je vnukem Fitze a Simmonsové. Pár se v epizodě také konečně dočkal svatby, na kterou Deke vybral prsten, který vypadal přesně jako ten od jeho babičky. Teď ještě záleží, zda se někdy o svém původu dozví. Minimálně nepřátelé S.H.I.E.L.D.u již něco tuší. Dostane-li se jim cestovatel v čase do rukou, může dojít k zajímavému odhalení.

Je podle vás Ruby Taskmaster? Uvidíme Nightmarea? Co říkáte na obě velká odhalení?

FOTO: ABC, Marvel, Coors Brewing Company


Jít na Agents of S.H.I.E.L.D. | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!