Postřehy z epizod Principia a The Devil Complex

Postřehy z epizod Principia a The Devil Complex

7.4.2018 18:00


V přítomnosti musí S.H.I.E.L.D. čelit svým nepřátelům z minulosti, kteří si nedají pokoj, dokud nebudou úplně zničeni. Zároveň přichází na Zemi tajemná bytost z vesmíru, jejíž úmysly jsou nám zatím neznámé.


Návrat padouchů

Jak bylo slíbeno, na scénu se vrátily další populární postavy, jejichž příběhové linky zůstaly nedořešené. Prvním z těchto charakterů je Werner von Strucker, kterého jsme naposledy viděli v třetí sérii, kdy byl připoutaný na lůžko. Mladý Strucker si nepamatoval nic než bolest, ale i tak jej chtěl S.H.I.E.L.D. využít k tomu, aby srazili Malicka na kolena. Lincoln nabil jeho mozek svým elektrickým proudem, díky čemuž se z Wernera stal jedinec se zázračnými schopnostmi.

Doteď jsme o nich vlastně vůbec nevěděli, ale v příběhu určitě ještě sehrají nějakou roli. Werner si od onoho incidentu dokáže vzpomenout úplně na cokoliv včetně sebemenších detailů. Toho chtěla samozřejmě využít Haleová, které se podařilo naverbovat dalšího padoucha, který se naopak vyskytoval ve čtvrté sérii. Řeč je o Ivanovovi, komiksovém Red Guardianovi, jehož „hlavu ve sklenici“ využívá zlá generálka k tomu, aby udělal vše, co jí na očích uvidí.

Nakonec se v jednom díle objevil také Doktor z Konstrukce, kterého jsme měli původně za další z oživlých strachů. Ke konci dílu jsme však zjistili, že Doktor vlastně nikdy neopustil Fitzovu hlavu a je jeho součástí. V rámci tohoto odhalení jsme se dočkali také Dekeova zjištění, že je vnukem Fitze a Simmonsové, což znamená, že i tenhle problém spolu překonají.

Sleepeři

V jedenácté epizodě nám byli představeni mechaničtí vojáci, kteří slouží Haleové a její dceři Ruby. Nyní již víme, že byli vytvořeni Ivanovem a jsou vlastně novou armádou Hydry. Skrze tvůrce nám bylo odhaleno, že se inspirovali Sleepery z komiksů, což byli velcí a velmi nebezpeční roboti, které vytvořil Red Skull za druhé světové války. Stroje byly funkční i po mnoha letech ve spánku, přičemž se je mnohokrát pokoušeli padouši zneužít i v našem století. Menší roli sehráli také v u nás nedávno vydaném komiksu Amazing Spider-Man: Rodinný podnik, kde se jich pokoušel zmocnit Kingpin.

Konfederace

Konec čtrnácté epizody nám prozradil, že Haleová je nejen členkou Hydry, ale zodpovídá se také jisté Konfederaci z vesmíru. Jejím vůdcem by měl být jistý Qovas, jehož představitele můžete znát například jako perského posla z filmu 300. Jelikož Qovas zmínil Odium, bude se s nejvyšší pravděpodobností jednat o zástupce Kree, možná i o otce Kasia.

Pokud se má jednat o jakési seskupení, které dohlíží nad kontrolou vesmíru, mohli se tvůrci inspirovat Intergalaktickou radou, ve které byli zástupci Kree, Skrullů, Badoonů nebo Broodů. V posledních letech jste se s tímto koncilem mohli setkat například v komiksech o Strážcích galaxie. Nyní můžeme jen spekulovat, před jakou invazí se Haleovou snaží varovat. Může se jednat o útok Thanose či předzvěst útok Skrullů. Dost pravděpodobné ale může být, že zmiňuje příchod Kree, kteří si Gravitonium a Inhumans vezmou od lidí s jejich svolením či bez něj. Modráci totiž lidstvo nemuseli vůbec zachránit.

Jakou invazi podle vás Qovas zmiňuje? Jste rádi za návrat Hydry?

FOTO: Marvel, ABC


Jít na Agents of S.H.I.E.L.D. | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!