Postřehy z epizod Together or Not at All a The Last Day

Postřehy z epizod Together or Not at All a The Last Day

27.1.2018 17:00


V posledních dvou epizodách jsme se opět setkali s Robin, která v budoucnosti stála za všemi proroctvími o příchodu hrdinů. Dozvěděli jsme se celý její příběh, přičemž nám byl nastíněn Flintův podíl na záchraně světa. Na scénu se navíc vrátil mocný prvek, který jsme již několik let neviděli.


Gravitonium je konečně zpět

Od konce první série všichni netrpělivě čekali na návrat Franklina Halla alias Gravitona a jeho mocné látky. Prozatím jsme se dočkali onoho prvku, který je užíván k vytvoření umělé gravitace na stanici. Můžeme jen polemizovat, kde se Gravitonium na stanici vzalo, může být klidně předzvěstí Gravitonova návratu. Jak jsme již psali dříve, právě on by mohl stát za zničením Země, přičemž by to nemuseli být z čistě zlých úmyslů.

V první sérii se nám Hall představil jako dobrý člověk, který byl ochoten zničit Quinna pro záchranu světa. Po několika letech věznění v Gravitoniu si klidně mohl říct, že celé lidstvo je špatné a pouze ničí a zabíjí. Samuel Voss pak Daisy ukázal video z posledního dne, kdy byla spatřena, přičemž bylo evakuováno celé město. Mladá hrdinka se klidně mohla snažit Gravitona zastavit, teď jen musíme čekat, jak se celá situace vyvrbí.

Příběh Robin

Poslední minuty sedmé epizody nám ukázaly, že příběh Robin ještě není zdaleka u konce. Ten byl poté odvyprávěn v epizodě následující, kde jsme se dočkali hned několika flashbacků. Někdy v období katastrofy byla Robin zachráněna May, Jemmou, Fitzem a Yo-Yo, přičemž zbytek týmu zahynul. Skupina začala pracovat na stroji času a usadila se v Majáku, kde byli lidé otroky Kree. May se stala Robininou matkou, zatímco Fitz zhotovil plány funkčního stroje, i když v něj nevěřil.

Stroj poté měl sestavit Dekeův otec Owen, kterému se podařilo změnit čas a agenti S.H.I.E.L.D.u byli dopraveni do budoucnosti v alternativní časové linii. Jak nám epizoda naznačila, agenti si během přežívání na stanici museli změnit jména. Je tak možné, že se vyplní jedna z teorií fanoušků a Dekeovým otcem bude Fitz, který si byl nucen změnit jméno. Ve flashbacích přeci jen zmiňují, že dostali pomoc od Vosse, který Owena poté zabil.

Flintův úděl

Fanoušci také mnohokrát zmiňovali, že Flint by díky svým schopnostem mohl spojit Zemi zpět dohromady nebo by mohl cestovat spolu s agenty do minulosti a postavit se Gravitonovi. Jak zmínila May na konci epizody, Flint bude mít se záchranou světa něco společného. Další z možností je, že pouze on dokáže najít kousky bílého Monolithu nebo je spojit, aby mohli hrdinové odcestovat pryč.

Když už jsme u Flinta, další z teorií říká, že by mohl být synem Yo-Yo a Macka. Podobně jako u Dekea musíme počkat, co nám řeknou další epizody, ale rozhodně z toho nechceme telenovelu, kde jsou všechny nové hlavní postavy potomky původních hrdinů.

Jaký je podle vás Flintův smysl? Mohli by být Deke a Flint potomky našich hrdinů?

FOTO: ABC


Jít na Agents of S.H.I.E.L.D. | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!