Postřehy z epizody The Return

Postřehy z epizody The Return

15.5.2017 19:20


Hrdinům se konečně podařilo opustit Konstrukci, ale nyní stojí před mnohem nebezpečnějším úkolem. Zpátky se také vrací jeden spojenec, na kterého se budou muset spolehnout. Co se stalo v předposlední epizodě a jak patrně dopadne finále? Odpovědi na tyto otázky vám přinesou dnešní postřehy.


Zápletka s LMD stále nekončí

Původně jsme čekali, že Aida pro Ivanova vyrobila pouze jedno tělo. V předposlední epizodě téhle série jsme se však dozvěděli, že jich má hned několik, čímž se seriál opět přibližuje klasickým LMD příběhům z komiksů. Zatím sice nebylo řečeno, kolik strojů Ivanovi ještě zbývá, ale k jejich spočítání nám budou patrně stačit obě ruce. Sama Aida pak neví, kde Ivanov ukryl svojí hlavu, která všechno ovládá, zřejmě ale bude někde na ponorce.

Je sice možné, že Ivanov tuhle sérii přežije a S.H.I.E.L.D. jej bude sledovat ještě v sérii příští, moc šancí bych tomu ale nedával. Tvůrci nám přeci jen slíbili vyřešení nezodpovězených otázek a těch rozhodně není málo.

Aidiny schopnosti a Fitzův postoj k ní

Spoustu lidí na konci předešlé epizody překvapilo, když se Aida spolu s Fitzem teleportovala pryč. Schopnosti získala tak, že Hydra v Konstrukci unášela Inhumany a jejich schopnosti skenovala. Aida je poté nechala nahrát do svého těla v reálném světě, čímž si zajistila větší šanci na přežití.

Jedna věc mi ale vrtá hlavou. Konstrukce je vlastně program a schopnosti Inhumans v něm byly naprogramovány taktéž. To bylo tak těžké napsat pár řádků kódu a obstarat si daleko víc schopností? To opravdu museli nechat program vytvořit postavy se schopnostmi, které se pak okopírovaly?

Něco, co lidi naopak čekali, byl zlý Fitz, který by přišel do skutečného světa spolu s Aidou a pomohl by jí s jejím zlověstným plánem. Toho se bohužel nikdo nedočkal, a Fitz si tak zanechal pouze vzpomínky, které mu tížily svědomí. Situaci si pak zhoršil, když řekl Aidě, že si místo ní volí Jemmu, což nově narozená žena psychicky nezvládla.

Ďábel je zpátky

Jak jsme vás předtím několikrát informovali, Ghost Rider se vrátil do seriálu. Jelikož Aidu nejde zabít, budou jí muset spálit duši. Snad se nám pekelný jezdec svěří s jeho dobrodružství v pekle, pokud si to tedy tvůrci nenechají na samostatný seriál nebo televizní film. Riderovská mytologie je opravdu rozsáhlá, a tudíž není problém z ní čerpat. Třeba se jej i jednou dočkáme v Doctoru Strangeovi, když nám Feige ty crossovery pořád slibuje.

Co čeká Yo-Yo v Konstrukci?

Když nemohl Mack zpět, musela Yo-Yo za ním. Parťáci však Yo-Yo zapomněli varovat, co ji může v Konstrukci čekat, a ona se probrala v jakémsi blázinci či nápravném zařízení Hydry. Je sice možné, že po opuštění hrdinů se svět časem změnil, ale teď jestli k lepšímu nebo horšímu. Dějových zápletek tak máme na jednu epizodu až příliš, doufejme tedy, že to nebude moc uspěchané a tvůrci si s tím poradili.

FOTO: ABC


Jít na Agents of S.H.I.E.L.D. | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!