Cameron mění plány, čtyřka a pětka se budou točit později

Cameron mění plány, čtyřka a pětka se budou točit později

3.10.2017 17:46


James Cameron hrdě prohlašoval, že musel napsat čtyři scénáře Avatara co nejrychleji, aby mohlo začít rozsáhlé natáčení čtyř filmů. Nyní se ale zničehonic plány změnily. A to zrovna ve chvíli, kdy se kamery roztočily. Cameron nakonec bude současně natáčet jen dvojku a trojku.


James Cameron měl původně v plánu, že začne natáčet rovnou čtyři pokračování Avatara najednou. To je poměrně velké sousto i pro velikána, jako je Jim. Nakonec tomu ale tak nebude. Cameron změnil názor a rozhodl se, že natočí nejdříve dvojku a trojku, na kterých bude pracovat současně. Tyto filmy dokončí a poté se vrhne na další.

(James Cameron nakonec plány změnil. Foto: Fox)

Avatar 2 má premiéru v roce 2020 a třetí o rok později. Čtvrtý a pátý díl se bude natáčet také současně a Cameron předpokládá, že filmy do kin půjdou v roce 2024 a 2025. Těžko říci, co stojí za náhlou změnou. Možná sám Cameron usoudil, že natáčení čtyř filmů naráz by nebylo až tak úplně jednoduché. Vše ale také mohlo být trošku jinak.

Možná jsme od začátku měli špatné zákulisní informace a Cameron celou dobu plánoval, že natočí dvojku a trojku naráz a následně se vrhne na další pokračování. Natáčení dvou filmů najednou je v dnešní době poměrně běžnou praxí. Téměř všechny závěrečné díly slavných knih, které jsou rozdělené na dvě části, se točily najednou (Harry Potter apod.).

Je dobře, že si James udělá mezi jednotlivými pokračováními menší přestávku?


Jít na Avatar | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!