Dle Camerona prodej Foxu Avatara neovlivní

Dle Camerona prodej Foxu Avatara neovlivní

20.1.2018 17:20


Když studio Disney koupilo Fox, nezískalo jen práva na cenné X-Meny, ale také na miliardového Avatara. Aktuálně je v plánu několik filmů, proto každého zajímá, zda budou plány Jamese Camerona vzhledem k proběhlému prodeji upraveny. Jak to tedy nakonec bude?


Když studio Disney koupilo část studia Fox, ukořistilo velice zajímavý film – Avatara. Nejvýdělečnější snímek všech dob tedy také padl do spárů Disneyho. James Cameron aktuálně natáčí druhý a třetí díl. V plánu má další dva. Zatím se zdá, že půjde o velice úspěšnou sérii, takže studio Disney určitě nebude mít v plánu projekty pozastavovat. Spíše naopak.

(Vzájemnou interakci postav Cameron zvládl na jedničku. Foto: Fox)

James Cameron je známý svou nezávislostí. Bude mu Disney do práce zasahovat a je důvod se bát? Podle Camerona ne. Disneymu věří, navíc má se studiem velice dobré vztahy a spolupráce studia a Avatara započala už před lety – v zábavných parcích Mickeyho Mouse můžete najít i pár atrakcí z Pandory. To už tehdy značilo, že Disney a Fox jsou schopni spolupracovat a není tomu jinak ani nyní.

James Cameron se také nechal slyšet, že ve středu dění druhého filmu budou především postavy. James může mít sebelepší příběh, ale pokud si nezamilujeme postavy, příběh nikoho nezaujme. Cameron si je toho vědom, tudíž usilovně pracoval na jednotlivých profilech všech postav. Chce, aby i mimozemšťani byli co nejlidštější a měli city. Druhým důležitým předpokladem je silné herecké obsazení, se kterým Cameron opravdu problém nemá.

Těšíte se na druhý díl? Myslíte si, že se přeci jen něco změní, když práva na Avatara získalo studio Disney?

Zdroj: Vox.com, Slash.com


Jít na Avatar | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!