Black Pantherovi chybí 100 milionů pro pokoření miliardy

Black Pantherovi chybí 100 milionů pro pokoření miliardy

5.3.2018 18:01


Máme za sebou třetí týden, kdy měl premiéru komiksový film Black Panther. A černá šelma nezpomaluje ani nyní. Pečlivě vyhlížíme ukořistěnou jednu miliardu, která je každým dnem stále blíže. Black Panther by si na ní mohl smlsnout už v následujícím týd­nu.


Black Panther v kinech válí i ve třetím týdnu. Domácí tržby se zatím zastavily na krásných 501 milionech dolarů, což je neskutečné číslo. Black Panther tak porazil sousedku Wonder Woman od DC, která dokázala v amerických kinech utržit celkem 412 milionů dolarů. Film Star Wars: Poslední z Jediů nakonec po sedmnácti dnech dohnal ztrátu, o které jsme psali v předchozím článku. Za stejné období měly Star Wars vyděláno už 517 milionů dolarů, Black Panther o trochu ztrácí.

Ve světě se filmu také daří. Odtud si celkem odnesl 396 milionů dolarů, celosvětově je tedy film na nějakých 897 milionech dolarů. Ještě tedy něco málo přes 100 milionů dolarů a přehoupneme se přes miliardu. K datu uzávěrky navíc nebyly sečteny tržby z Ruska a Japonska, kde měl film nedávno premiéru. Ta ho navíc ještě čeká v Číně, kde snímek startuje až 9. března, takže se nemusíme bát, že by ta kouzelná hranice jedné miliardy nepadla.

Black Panther je tak s přehledem nejvýdělečnějším filmem roku 2018. Jelikož v posledních dnech toho kina moc nenabídla, není se čemu ani divit. Na záda mu žádný z dalších snímků ani nedýchá. Nejblíže je poslední díl trilogie Padesát odstínů svobody, který zatím celosvětově vydělal 346 milionů dolarů. Jak dlouho ale Panther nejvýdělečnějším snímkem zůstane? Ještě chvilku ano, ale třetí Avengers ho určitě porazí.

Co říkáte na aktuální tržby vy? Pochybuje ještě někdo z vás o miliardě?

Zdroj: BoxOfficeMojo.com


Jít na Avengers | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!