Postřehy z traileru k Infinity War

Postřehy z traileru k Infinity War

7.12.2017 15:00


Trailer k Infinity War byl jedním z nejočekávanějších trailerů letošního roku. Právě tímto filmem bude oslaveno desetileté výročí celého univerza, takže si s ním tvůrci patřičně vyhráli. Co vše nám trailer řekl o nadcházející vřavě, která vypukne příští rok?


Zničená planeta

První záběr traileru nám ukazuje zničený svět, který pravděpodobně pokořil Thanos se svými poskoky. Na první pohled se může zdát, že se jedná o Zemi, ale není to tak. V pozadí si můžete všimnout dvou hvězd, které naše planeta samozřejmě nemá. Planetou tedy bude pravděpodobně Xandar, kde se nachází Kámen síly. Určitě si vzpomínáte, že planetu chtěl původně zničit Ronan, dokončí jeho dílo tedy Thanos?

Starkova vize se vyplnila

Nepříliš oblíbené pokračování Avengers nám na scénu přivedlo Scarlet Witch, která Starkovi předvedla vizi o jeho prohře a fatální invazi na Zemi. Scéna se podobá právě oné vizi, kdy se Tony skláněl nad svými padlými společníky a cítil se naprosto bezmocný.

Banner na Zemi

Tato scéna vychází přímo z komiksů, ale nefiguroval v ní Banner. Těsně před Thanosovým útokem propadl střechou Strangeova sídla Silver Surfer, který mocného čaroděje informoval o blížící se hrozbě. Jelikož Marvel práva na stříbrného hrdinu nemá, dává jeho záměna za Bannera smysl, protože ten se nachází na lodi s Thorem a Lokim.

Strange a Wong v akci

Zde vidíme pokračování scény s Bannerem, která nám jenom potvrzuje inspiraci komiksem. Nyní také víme, že Strange nebude jediným čarodějem, který se bitvy o Zemi zúčastní, ale svého místa se dočká i Wong, jeho věrný přítel.

Láska mezi androidem a čarodějkou

Wanda a Vision jsou jedním z nejznámějších komiksových párů. V Infinity War konečně poskočí jejich vztah na novou úroveň a patrně na scénu přivede také slavná dvojčata. Tato scéna by se měla odehrávat ve skotském Edinburghu, kde si pro Visiona přijdou Thanosovi potomci.

Vision v lidské podobě

U této scény zatím není jisté, zda bude ve finále vypadat úplně stejně. Pokud si vzpomenete na posledního Thora, tak vám možná bude jasné proč. Ztráta Kamene může Visiona proměnit v člověka, což nám v traileru prozradit nemohou. Na druhou stranu ale může jít o jednu z nových Visionových schopností nebo nějakou iluzi od Wandy.

Thor na můstku

To že je Thor ve vesmíru snad již všichni víme. Zatím však není úplně jasné, zda se tato scéna odehrává na lodi Strážců Galaxie nebo asgardského lidu. Pravděpodobnější je ale druhý varianta, jelikož v oknech vidíme oranžovou záři, což by mohlo znamenat, že se Strážci přiblíží k padlému Xandaru.

Banner a Natasha ve Wakandě

V této scéně se pravděpodobně Banner znovu setká se svou „bejvalkou“, kterou opustil na konci Age of Ultron. Banner zřejmě upravuje zbroj Hulkbustera, což může znamenat, že buď přišel o schopnosti, nebo byl od něj Hulk oddělen. Vše je ale samozřejmě opět spekulace, může jen připravovat oblek pro Starka.

Ze zrzky blondýnou

Po zradě Starka byla Black Widow nucena dát se na útěk. Kvůli tomu si zřejmě přebarvila vlasy, aby byla její identifikace mnohem složitější. Je také dokonce možné, že si začala říkat Yelena Belova, což byla v komiksech druhá nejslavnější nositelka identity Widow. Odkážou takhle tvůrci na další z komiksových postav?

New York a prodaná Avengers Tower

Nebyli by to Avengers, kdyby se alespoň chvíli neodehrávali v New Yorku. Letos nám nový Spider-Man řekl, že Tony prodává svojí věž, což můžeme vidět i na záběru. Na Starkově mrakodrapu již není vidět jeho jméno ani písmeno „A“, takže můžeme jen hádat, komu patří budova nyní. Fanoušci ale nejvíce tipují, že z věže bude buď Oscorp, Daily Bugle nebo Baxter Building.

Tony volá Kapitána

Po Bannerově přistání zavítal ke Strangeovi také Tony Stark. Můžete si všimnout, že v ruce drží nějaké zařízení, kterým ve skutečnosti je telefon, jenž na konci Občanské války dostal od svého přítele. Ve válce je zapotřebí každého vojáka.

Pavoučí smysl

V Sony původně nechtěli, aby Peter touto schopností oplýval, ale Feige si nakonec dupnul. Pavoučí smysl je jednou z nejtypičtějších schopností pavoučího muže, takže jen můžeme být rádi, že se ve filmu nakonec objeví. Všechno přeci nemůže stát jen na vymoženém kostýmu.

Neidentifikovatelný létající objekt

Peterův pavoučí smysl nemohlo aktivovat něco obyčejného. Následující záběr nám proto ukazuje obří kruhový objekt, který patří bezpochyby Thanosovi. Jedná se snad o loď, zbraň nebo portál?

Mechanizované zařízení

Oproti jiným vesmírným strojům vypadá obří kruh jako velice mechanizované zařízení. Pod kruhem můžeme spatřit rozbité domy a několik požárů, takže invaze již bezpochyby začala.

Tony nevěří vlastním očím

Tony, Banner, Wong a Strange pravděpodobně sledují obří zařízení, které Thanos přitáhl na Zemi. Můžeme také krásně vidět Starkův nový reaktor, který zřejmě nemá zabudovaný v těle, ale jedná se o jakýsi exoskelet, ze kterého se bude skládat zbroj.

Padlí Asgarďané

Tato scéna zcela jistě navazuje na tu potitulkovou z třetího Thora. Vidíme v ní muže, který kráčí mezi mrtvými těly. Díky následujícímu záběru by si většina tipla, že se jedná o Lokiho, ale není to pravda. Nohy patří Ebony Mawovi, jednomu z Thanosových poskoků, jehož vzhled nám byl odhalen letos na Comic Conu.

Loki se vzdává Tesseractu

Kdysi dávno Loki Thanosovi slíbil, že mu předá Kámen nekonečna, který se ukrývá na Zemi. To bohužel nedodržel a Loki se obával, že si pro něj Thanos přijde. V této scéně zřejmě klenot mění za svůj život a životy svých blízkých. Nyní je otázkou, zda Thanos nebo některý z jeho potomků slib dodrží.

Padouch dorazil na scénu

V celé své kráse se nám nyní ukázal Thanos, který je Brolinovi podobnější víc než kdy předtím. Russoovi jej navíc zbavili jeho brnění, aby lidem ukázali, že všechno dokáže i s poloviční výstrojí. Hodně je diskutována také Thanosova barva, která se mění s každým filmem. Často se mluví o jiném osvětlení, které je jiné na Zemi i ve vesmíru, ale my máme pro to jinou odpověď. Když můžete přeobsadit herce, změna barvy je daleko menší problém.

Pavouk v kostýmu se svítícími kukadly

Tohle je první záběr, ve kterém vidíme Petera v jeho třetím obleku. Můžete si všimnout, že je kovově lesklý a má svítící oči, což vychází z komiksové řady, která vyšla v rámci All-New, All-Different Marvel. Pavouk se v záběru nachází na obřím tělesu, které je vysoko nad panelovými domy. Má snad oblek nějaké trysky nebo vlákna s dlouhým dosahem?

Další těleso, tentokrát ve vesmíru

U tohohle záběru je těžko říct, co znamená. Vidíme v něm Thora, který se vší silou snaží držet nějaké zařízení. Tipujeme, že se nějak pokouší získat čas pro evakuaci přeživších, které Thanos ještě nezabil. Další teorie říká, že jde o kovárnu, kde si Thor vyrobí novou zbraň, co myslíte?

Thor, tentokrát z blízka

V mnohem lepším pohledu vidíme, jak Thor drží v jedné ruce nějakou páku. Snaží se tedy nahodit motor lodi, otevřít zaseknuté dveře nebo pomáhá trpaslíkům při tvorbě sekery? Více nám poví až samotný film.

Proxima Midnight vrhá kopí

Jedná se o první pořádný pohled, ve kterém vidíme jednoho z Thanosových poskoků a adoptivních potomků. Je jím Proxima Midnight, která si pravděpodobně přišla pro Visiona v Edinburghu.

Nomád chytá kopí

Když bude vše ztraceno a Vision s Wandou budou prohrávat, na pomoc jim zřejmě dorazí Steve Rogers, Falcon a Black Widow. Další dva jmenovaní sice nejsou v záběru vidět, ale jiné uniklé snímky nám pomáhají složit lepší pohled na věc.

Black Panther stále králem

Trailer k Infinity War nám dosti prozrazuje, jak skončí Black Panther, který dorazí o několik měsíců dříve. Vidíme v něm například T'Challu, který v honosné róbě přikazuje, co mají jeho lidé udělat. Killmonger mu tedy trůn zřejmě nevezme.

Kapitán s vousy

Jak všichni víme, Steve Rogers bude tentokrát nosit plnovous. Má to značit změnu v jeho postavení a také identitu Nomáda, kterou začal používat, když se vzdal svého štítu.

Wanda v akci

Záběr nám patrně ukazuje Scarlet Witch, která pozoruje příchod Steva na scénu. Ve stejnou chvíli by hrdinové měli také bojovat s Proximou a Corvusem Glaivem, kteří si přišli pro Visionův Kámen.

Nový Hulkbuster

Po jedné ruce na začátku traileru jsme konečně dostali pořádný pohled na nový Hulkbuster. Právě kvůli nemotornému přistání se spekuluje, že je uvnitř Banner, který buď ještě neaktivoval Hulka nebo byl od něj oddělen.

Widow vs. Corvus Glaive

Další ze scén, které se zřejmě odehrávají ve Skotsku. Black Widow v ní používá buď svojí hůl nebo Corvusovo kopí proti jeho majiteli, který se rozhodl napadnout jejího přítele.

Doctor Strange v ulicích New Yorku

Scéna zřejmě navazuje na tu se Starkem a Wongem mimo Sanctum. Strange v bojové pozici pozoruje nepřítele nebo obří zařízení, které se vznáší nad městem.

Dorazili do Wakandy vetřelci?

Jelikož má ve Wakandě dojít k obří bitvě, musí se tam Thanosovi vojáci nějak dopravit. Pravděpodobně tam dorazí v obřích pilířích, které ve scéně dopadají na Zemi a narušují krásnou a mírumilovnou krajinu skrytého národa.

Steve proti armádě mimozemšťanů

Nyní se konečně dostáváme k oné bitvě, ve které můžeme kromě Kapitána spatřit také Okoye, šéfku Pantherovy stráže. Jak jsem zmínil o pár scén výše, trailer částečně prozrazuje Pantherův film a s ním i přeživší postavy.

Outrideři

Jelikož se film Infinity War částečně inspiruje komiksem Infinity, můžete si všimnout, že je Thanosova armáda složená ze čtyřrukých Outriderů, geneticky upravených humanoidů, kteří slouží, dokud nezemřou.

Thanos drtí Spideyho

Tato scéna zřejmě předchází té z Comic Conového traileru, kde Tony drží v rukách zraněného Petera. Nyní již víme, že to Thanos mladého hrdinu takhle zřídil a málem mu přivedl smrt.

Proxima a Corvus berou Visionovi Kámen

Jedná se o jednu ze scén, na kterou všichni čekali. Vision v ní přichází o svůj Kámen, ale pořád není jisté, zda se to padouchům podaří. Na scénu přeci jen dorazí Steve, teď jestli se tato scéna odehrává před jeho příchodem nebo až po něm.

Kámen zapadá do rukavice

Další ze scén nám ukazuje Thanose, který do rukavice přidává druhý nebo třetí Kámen. Ve filmu mohou mít Kameny klidně jiné barvy, ale zatím to vypadá, že se Thanos dočká Tesseractu až krapet později.

Tonyho nová zbroj

Kromě Hulkbusteru nám Tony ukáže také nový oblek, který bude tentokrát inspirován Modelem 51 z komiksů. Oblek dokáže měnit tvar, takže může Iron Man nosit veškerý arzenál s sebou a nemusí se během bitvy převlékat.

Thanos a jeho rukavice

Z tohoto záběru není patrné, zda má Thanos dva nebo tři Kameny. Pravděpodobně ale začne palcem, kde má buď Kámen od Visiona nebo Aether. Filmaři si s námi zatím jenom hrají.

Iron Man dostává ránu

Po téhle scéně bude Tonyho oblek pravděpodobně na maděru, protože jej udeří Thanos vybavený svými Kameny. Scéna se možná odehrává po Thanosově útoku na Petera, kterého pořádně zřídil.

Winter Soldier opět rozmražen

Mnoho fanoušků potěšilo, když mohli opět spatřit Buckyho. Jak můžeme vidět, má novou ruku, kterou bude potřebovat, velká bitva je totiž za rohem.

Další přeživší z Panthera

Kromě Okoye, kterou jsme mohli v traileru spatřit dříve, nám trailer ukazuje také M'Baku, jednoho z Pantherových největších rivalů, jenž zde stojí po jeho boku. Panther v nové sólovce tedy zřejmě neobhájí jen svůj titul, ale také sjednotí veškeré klany.

Falcon letí nad bitvou

Patrně se jedná o velké finále, ale trailer nám samozřejmě nemusel ukázat všechno. V bitvě vidíme Falcona, Hulkbuster i další hrdiny, jak čelí Thanosovým Outriderům.

Avengeři v čele armády

Poslední záběr před nástupem loga nám pořádně ukazuje Okoye, Hulka i Rhodeyho, který se konečně dal dohromady. Kapitán zde navíc nemá svůj štít, ale vibraniové nátepníky, které mu poslouží obdobně.

Thor se probouzí

Comic Con nám dříve řekl, že Thor přistane na čelním skle lodi Strážců Galaxie. Hrdinové se poté budou dohadovat, co s ním udělají, dokud jej neprobere Mantis.

Vesmírná grupa ve stejném složení

Od událostí druhých Strážců uplynuly dva roky a složení týmu zůstává stejné. Hrdinové se zřejmě také nepřevlíkají, ale to je problémem každého sci-fi, ve Star Wars také kostýmy nikdo pořádně nemění. Všimnout si zde můžete i Teen Groota, který bude tentokrát řádně protivný, jak nám ukázala jedna z potitulkových scén.

FOTO: Marvel, Disney


Jít na Avengers | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!