Představení postav Black Panthera

Představení postav Black Panthera

1.9.2017 16:29


Jakmile Thor na podzim odhodí své mohutné kladivo, pozornost se pomalu přesune k africké Wakandě, kde nás čeká příběh Black Panthera. Dnes si něco málo řekneme o postavách, které se ve filmu objeví. A co o filmu řekl Kevin Feige, který má na starost všechny filmy z MCU?


15. února 2018 se přiřítí do kin film Black Panther, který bude hned v několika ohledech výjimečný. Bude se jednat o první film Marvelu v hlavní roli s černošským představitelem, který se bude opírat o velice zajímavé herecké kolegy. Dříve se mluvilo o tom, že Marvel se bojí na velkých plátnech představit snímek s ženskou hrdinkou v hlavní roli. Určité obavy byly právě i u Black Panthera, ale vše bude již v únoru prolomeno a snad nás čeká podobných filmů více.

Kevin Feige si je nyní filmem naprosto jistý a pevně snímku věří:

Myslím, že lidi zatím nejsou připraveni, co vše je ve filmu čeká. V tom dobrém slova smyslu. Máme ve snímku celou řadu zajímavých postav, vše se netočí jenom kolem Black Panthera. Design Wakandy je tak nápaditý. Uctívá Afriku v tom nejlepším možném smyslu a zároveň jsme se inspirovali těmi nejmodernějšími technologiemi, které zakomponujeme do tohoto světa.

A na jaké postavy se můžeme těšit? Z těch známých postav se pochopitelně můžeme těšit na T'Challu, dále na Ulyssea Klauea v podání Andyho Serkise, kterého jsme viděli již ve filmu Age of Ultron. A čeká nás i návrat Everetta Rosse v podání hobita Martina Freemana, který se ve snímku nestaví pouze na jedno malé cameo.

Záporákem filmu bude Erik Killmonger, který bude usilovat o trůn a místo Black Panthera. Tohoto padoucha si zahrál Michael B. Jordan, který se bude chtít vykoupit u komiksových filmů. V roce 2015 si ho můžete pamatovat z Fantastické čtyřky, která ve všech směrech u diváků a kritiků propadla, a právě Jordan dostal ještě před premiérou filmu silnou masírku od fanoušků. Snad se nyní Michaelovi role povede.

Těšit se můžeme i na Foresta Whitakera v roli Zuriho, spojence Black Panthera, který bude ve filmu i jakýsi rozhodčí v souboji o trůn Wakandy. Kromě Black Pantherovy matky Ramondy můžeme očekávat i T'Challovu sestru Shuri, která v komiksech patří k předním vynálezkyň ve Wakandě. Ve filmu dostane prostor i kmen Jabari. Nejvíce můžeme očekávat přítomnost Man Apea, který pochází z tohoto kmenu. Toho hraje Winston Duke.

Níže se můžete podívat na galerii hlavních postav filmu:

T'Challa

Ramonda

Nakia

Shuri

Okoye

Erik Killmonger

W'Kabi

Zuri

M'Baku

FOTO: Entertainment Weekly


Jít na Avengers | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!