Tržby: Thor už se přehoupl přes 800 milionů dolarů

Tržby: Thor už se přehoupl přes 800 milionů dolarů

5.12.2017 17:42


Máme další týden za námi a je čas, abychom se znovu podívali na tržby filmu Thor: Ragnarok. Snímku se v kinech stále daří, třetí Thor vydělal téměř dvojnásobně co první. Jak si ale vede vládce hromu oproti ostatním filmům od Marvel Studios, které měly premiéru tento rok?


Třetímu Thorovi se zkrátka v kinech daří. Barvitý příběh plný humoru u diváků a kritiků zapůsobil. V Americe se Ragnarok příbliž hranici 300 milionů dolarů, konkrétně je film na 291 milionech dolarů. Ve světě se bohovi hromu taktéž daří. Odtamtud si odnesl již 525 milionů dolarů a celkově tedy film vydělal 816 milionů dolarů.

(Propagační plakát k filmu. Foto: Disney)

Ještě tento týden může něco málo Thor vydělat, ten další totiž dorazí do kin nové Star Wars a už se nepředpokládá, že by se tržby Thora nějak výrazně zvýšily. Pokud budeme porovnávat s jinými filmy od Marvel Studios, které měly premiéru tento rok, tak si Thor vede důstojně. Snímek Guardians of the Galaxy Vol. 2 vydělal celosvětově 863 milionů dolarů a Spider-man: Homecoming 880 milionů dolarů.

To jsou zkrátka skvělá čísla. Navíc trailer na Infinity War zlomil rekord v počtu zhlédnutí za 24 hodin, takže studio určitě očekává, že film se dostane nad 1 miliardu amerických dolarů. To jsou čísla, o kterých si bohužel zatím může DC film nechat zdát. Klopýtající Justice League zatím celosvětově vydělala chabých 567 milionů dolarů při rozpočtu 300 milionů dolarů. To zkrátka nejsou vůbec dobré výsledky, když vezmeme v potaz, že je to vůbec poprvé, co se hrdinové jako Batman, Superman, Flash, Wonder Woman, Aquaman a Cyborg setkali na stříbrném plátně.

Myslíte si, že Thor: Ragnarok ještě dožene v tržbách Strážce galaxie a Spider-mana?


Jít na Avengers | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!