V Infinity War se rozloučíme hned s několika postavami

V Infinity War se rozloučíme hned s několika postavami

11.12.2017 17:43


Thanos se už připravuje na tým Avengers, který se tentokrát neobejde bez ztrát. A Kevin Feige připustil, že těch ztrát bude hned několik. Jedna velká etapa Marvel Studios končí. Navíc Thanos byl studiem prezentován jako jakýsi jejich Imperátor, takže je potřeba ukázat jeho skutečnou sílu.


Film Avengers: Infinity War bude dosavadním vyvrcholením několikaletého snažení Marvel Studios. Uvědomuje si to i Kevin Feige, který na všechny filmy dohlíží. Hlavní hrdinové nám v sólových filmech mohli připadat tak trochu nesmrtelní, protože jsme tušili, že se jim nic tak hrozného nemůže stát, když nás čekají jejich další a další filmy.

Infinity War ale bude vše jinak. Čtvrtou fázi sice vyhlížet můžeme, ale přesně nevíme, z kolika filmů a hlavně z jakých se bude skládat. Ti bystří už pochopitelně vědí, že se dočkáme dalšího Spider-Mana s kooperací studia Sony, třetích Strážců galaxie či druhého Doctora Strange. Jenže všichni se pochopitelně ptají, jak to bude dál s Iron Manem, Thorem či Captainem Americou, kteří stále hrají prim celé série.

Dříve jsme mysleli, že bude záležet hlavně na hlavních představitelích, kteří se začali cukat, že už své role nechtějí hrát. Zdá se, že tučný šek od Marvelu a nový přístup u režisérů (například u třetího Thora) je ale dokázal přesvědčit, že podepsáním nové smlouvy by mohlo vše dávat patřičný smysl. Jenže Feige slíbil, že zkrátka v Infinity War se umírat bude a to ve velkém.

(Všimli jste si, že Thanos mění barvu kůže v průběhu filmů? Foto: Disney)

A Feige moc dobře ví, že nemohou umírat pouze béčkoví hrdinové, ke kterým diváci nemají až tak velký vztah jako k hlavní trojici. U všech tří postav máme potenciální náhradníky. Iron Mana by mohl nahradit Harley Keener, chlapec z Iron Mana 3, který Tonymu pomáhal. Na štít Captaina Americy si dělá zálusk už delší dobu Winter Soldier a nesmíme zapomenout na ženskou verzi Thora, která se aktuálně objevuje v nejnovějších komiksech a Feige se nechal slyšet, že i tato varianta je ve hře. Problematiku Thora a jeho potenciálních náhradnic probereme později v samostatném článku.

Možnosti zkrátka jsou. Kevin Feige dále uvedl, že svět Marvelu je opravdu pestrý a hlavně velký. Za deset let jsme poznali celou řadu postav, ale to je pouze zlomek toho, co vše má Marvel v portfoliu. Je tedy čas se přesunout k novým postavám a neprozkoumaným příběhům. Studio už dříve dokázalo, že si umí poradit i s celkem neznámou značkou a udělat z ní přes noc hit (viz první Strážci galaxie). Navíc počet postav, na které by mohlo mít Marvel Studios práva, se může každou chvilkou zvýšit.

Neustále se mluví o tom, že Disney odkoupí Fox a tím by tak mohl dostat pod svá křídla všechny X-Meny, jejichž svět je sám o sobě rozsáhlý a naplnil by filmy od Marvel Studios na pěkných pár let dopředu. To jsou zatím ale pouze spekulace, na finální potvrzení, jak to skutečně bude, si musíme ještě chvilku počkat. O dalším průběhu potenciálního odkupu vás budeme informovat.

V komentářích nám dejte vědět, s jakou postavou se podle vás v Infinity War rozloučíme.


Jít na Avengers | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!