Z Avengers: Infinity War je již nejvýdělečnější film roku 2018

Z Avengers: Infinity War je již nejvýdělečnější film roku 2018

14.5.2018 17:51


Tento týden dorazí do kin snímek Deadpool 2 a film Avengers: Infinity War konečně potká nějakou konkurenci v kinech. Do té doby si totiž film krade kinosály zcela pro sebe a diváci chodí jako na běžícím páse. Kolik má aktuálně snímek na kontě a kolik vydělal v jednotlivých zemích?


Premiéra v Číně pomohla, protože ze světa si doposud film Avengers: Infinity War odnesl krásných 1 059 milionů dolarů. Nejvíce k této částce pomohla třeba Jižní Korea, kde snímek vydělal obdivuhodných 70 milionů dolarů, dále Velká Británie s 67 miliony dolarů, posléze následuje Mexiko se 48 miliony dolarů a třeba i Brazílie, kde film doposud utržil 44 milionů dolarů.

(Hrdinové stále vědí, jak nalákat fanoušky do kin. Foto: Disney)

Svět tedy drží tým Avengers výrazně nad vodou, ale skupině nejmocnějších hrdinů se pochopitelně daří i na domácí půdě. Tam zatím snímek vydělal 547 milionů dolarů, což je také pěkné číslo. Film Black Panther se s domácími tržbami dostal téměř až na 700 milionů dolarů, tak uvidíme, zda bude v příštích dnech pokořena i tato meta.

Film Infinity War ale svého bratříčka Black Panthera již porazil v součtu celkových tržeb. Snímek má nyní na kontě 1 606 milionů dolarů, což z něj dělá nejvýdělečnější film celé série a konečně byly překonány tržby prvního filmu Avengers, který dosáhl na 1 518 milionů dolarů. Bitva s Thanosem oslnila diváky po celém světě a snímek je tedy aktuálně nejvýdělečnějším filmem roku 2018.

Co myslíte, vyšplhá se snímek nad 2 miliardy amerických dolarů?

Zdroj: BoxOfficeMojo.com


Jít na Avengers | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!