Zpráva dne: Disney oficiálně koupil část studia Fox

Zpráva dne: Disney oficiálně koupil část studia Fox

14.12.2017 17:31


To, o čem se už nějaký ten pátek mluví, se dnes stalo skutečností. I když má Disney ve svém portfoliu hned několik zajímavých filmových sérií, studiu to nestačí a nyní pod svá křídla získal i studio Fox. Co to ovšem bude znamenat především pro filmy Marvel Cinematic Universe?


Před časem jsme psali, že je ve hře určitá možnost odkupu části studia Fox studiem Disney. Následně se celá řada spekulací vyvrátila, ale v posledních dnech a týdnech události nabíraly mnohem jasnější obrysy. Nyní je vše jasné. Disney přebírá vedení 21st Century Fox a také určitou část televizní divize.

V kompetenci Foxu nadále zůstane Fox News, Fox Broadcasting a sportovní kanály FS1 a FS2. Nyní se ale přesuneme k tomu nejdůležitějšímu, co všechny fanoušky komiksů zajímá. Disney nyní bude mít tvůrčí kontrolu nad X-Meny a Fantastickou čtyřkou. Asi se ptáte, jak to v budoucnu bude v kinech vypadat, když se Fox v poslední době rozjel a příští rok nás čekají rovnou tři filmy (Deadpool 2, New Mutants a X-Men: Dark Phoenix).

Filmy už studio stály nemalé peníze, většinu své produkce mají za sebou a bylo by zvláštní, kdybychom se jich nakonec příští rok nedočkali. Nicméně na dlouhodobější plány studia Fox můžeme pomalu zapomenout. Nedávno se hovořilo o filmu s Multiple Manem v hlavní roli s Jamesem Francem. Troufáme si tvrdit, že takovýto projekt (a jemu podobné) nikdy pod křídly studia Disney nevznikne.

(Disney se nyní stává jasným monopolem na filmovém poli. Foto: Marvel)

Vynášet nějaké konkrétní soudy je ale zatím předčasné. V dalších dnech budeme moudřejší a budeme vědět, jak to nakonec s partou mutantů a Fantastickou čtyřkou bude. Nicméně Kevin Feige prohlásil, že se nemůže dočkat, až získá nějaká práva na konkrétní postavy. Jelikož Marvel Studios ohlásilo pouze pár filmů z fáze 4, klidně může do svých plánů zahrnout i nově ukořistěné X-Meny.

To navíc studiu hraje náramně do karet. Marvel Studios chtělo X-Meny ve svých filmech nahradit Inhumans, jenže ti mají za sebou poměrně nepovedenou první řadu. Od této série se bude chtít studio co nejrychleji distancovat a navíc už nemusí nikoho nikým nahrazovat. Když nyní mají práva na X-Meny, tak proč vytahovat opět Inhumans.

Marvel Studios tak konečně pod svá křídla dostává většinu svých postav. Už chybí jen pár charakterů ze světa Spider-Mana, které vlastní studio Sony. A možná také určitá část postav související s Hulkem, kde část práv na samostatný film drží stále studio Universal. Kromě jiného Disney získává další miliardovou sérii – Avatara.

Máte radost, že Disney získalo pod svá křídla studio Fox?


Jít na Avengers | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!