Bude provázaný filmový a televizní svět DC?

Bude provázaný filmový a televizní svět DC?

21.6.2014 20:00
TheDarkKnight


Již od ohlášení filmu Batman v Superman: Dawn of Justice se spekuluje o propojení seriálů Arrow a The Flash s budovaným filmovým univerzem DC hrdinů. Studio Warner Bros. sice doposud nepodalo žádné informace týkající se těchto spekulací, nicméně několik věcí je již zřejmých.


Seriál Arrow má za sebou druhou sérii a na podzim ho čeká již třetí, kdy se na televizních obrazovkách objeví také seriál The Flash a Gotham. U všech třech zmiňovaných seriálů se spekuluje o propojení s filmovým světem DC. Co je na tom pravdy?

Představitel Green Arrowa/Oivera Queena, Stephen Amell, v seriálu Arrow nedávno potvrdil, že jednal se studiem Warner Bros., které vlastní práva na všechny hrdiny DC, o možném zařazení jeho postavy do některého z filmů (nejpravděpodobněji do Justice League). Oficiální ani neoficiální výsledky jednání zatím však nejsou známy a Amellovo vyjádření nezní také dvakrát nadějně.

„Vše, co teď musíme dělat, aby bylo něco takového vůbec možné uskutečnit, je věnovat veškerou naši pozornost seriálu. Měl jsem jednání, ale myslím, že proces, kterým se vše připravuje, je mnohem pomalejší, než si většina lidí myslí. Zdá se mi, že ani nemají vymyšlené, jaké filmy budou po Batman v Superman následovat.“

Na jednu stranu to vypadá, že tu alespoň malá šance na propojení televizního a filmového vesmíru je, na druhou jsou zde neoficiální zvěsti o tom, že se Warner Bros. bude oba světy snažit držet oddělené. Je ovšem nutné ještě poznamenat, že Jason Momoa, který byl obsazen do role Aquamana, také dlouho popíral, že si zahraje v Batman v Superman: Dawn of Justice.

Thumbnail Play icon

Mnohem zajímavější jsou ale teorie ohledně chystaného seriálu The Flash. Protože pokud se tento hrdina chytne na televizních obrazovkách, bude se ho tam jistě stanice snažit udržet co nejdéle. Vzhledem k neoficiálnímu seznamu chytaných DC filmů (který vám brzy představíme i na našem webu) by se tak kryla týmovka Flashe a Green Lanterna (který by díky bohu neměl mít nic společného s filmem z roku 2011) se seriálem. Zůstává tedy otázkou, jak by se tento problém řešil, pokud ovšem nebude Grant Gustin, jenž si zahraje seriálového Flashe, obsazen i do filmu.

Thumbnail Play icon

To ovšem ještě není vše. Nabízejí se tu také spekulace o popojení filmu Batman v Superman: Dawn of Justice a seriálu Gotham. Teorie se týkají toho, že ve filmu nebude zřejmě čas na vyprávění Batmanova původu, a tak to zastoupí seriál, který odhalí nejen dětství Bruce Waynea a případně i jeho cestu k samozvanému strážci, ale i původ některých záporáků. Ale vzhledem k tomu, že je premiéra filmu, kde se proti sobě utkají Batman se Supermnem, plánována již na květen 2016, Gotham by si na televizních obrazovkách moc dlouho neužil.

Thumbnail Play icon

Kromě popojení televizního a filmového světa se zde nabízí otázka, zda budou propojeny alespoň seriály. Již víme, že se v pilotním dílu Flashe objeví Arrow a spekuluje se o tom, že do Central City občas zavítá také Felicity SmoakArrowa. Máme tedy již dva superhrdinské seriály na stanici CW. Dočkáme se paralelně Ligy spravedlnosti na televizních obrazovkách a na filmovém plátně? Nic by tomu rozhodně nebránilo. Stanice CW, na které se vysílá Arrow a začne se vysílat The Flash, spadá pod studio Warner Bros. S právy by tedy problém nebyl a se sledovaností zřejmě také ne, jelikož je Arrow nejúspěšnější seriál stanice. Je ovšem třeba připomenout, že JLA má v klasickém složení + Arrow osm členů, což už je dost osob na to, aby měl každý svůj seriál, a pak se ještě každý týden scházeli ve společném seriálu. Druhou variantou je tedy ponechání Arrowa s Flahem a vytvoření „pouze“ seriálu s Ligou.

Co myslíte vy?


Jít na Batman | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!