Obsazení Black Adama a další novinky o Shazamovi!

Obsazení Black Adama a další novinky o Shazamovi!

16.9.2014 22:30
TheDarkKnight


Před nedávnem bylo odhaleno, kdo si zahraje největšího záporáka ve světě Shazama!, Black Adama. Jedná se o herce, o kterém se spekulovalo jako o představiteli zmiňovaného hrdiny.


Je to již nějaký pátek, co jste si měli možnost prohlédnout seznam chystaných filmů DC. Jedním z nich byl i film Shazam! o superhrdinovi, který v českých krajích není moc známý.

Superhrdina, který v obecném povědomí zas až tak dobře zakořeněný není. Shazam nebo také Captain Marvel je alterego chlapce, který se pomocí kouzel (konkrétně se zvoláním onoho kouzelného slůvka „Shazam!“) dokáže rázem změnit v mocného hrdinu. Zatímco kořeny například Supermana a Wonder Woman dlí ve sci-fi a antické mytologii, Shazam těží z témat čarodějů, kouzel a magické mytologie.

Kdo si zahraje hlavního představitele filmu se sice ještě neví, ale bylo nám již odhaleno jméno představitele jeho největšího záporáka známého jako Black Adam. Dle očekávání fanoušků si ho zahraje Dwayne Johnson.

Herec za sebou má sice již celkem dlouhou kariéru, doposud ale hrál jen v béčkových akčňácích (G.I. Joe), které mají celkem daleko od chystaného pojetí DCCU „bez humoru“ (tedy na vážnější notu s vtipy ve stylu Temného rytíře nebo Muže z Oceli), a tak je dobře, že by podle předběžných, nepotvrzených informací neměl Shazam!// spadat do DCCU a měl by mít vlastní vtipnější pojetí.

Black Adam je starověký egyptský princ, který se objevuje buď jako záporák nebo anti-hrdina. Byl v několika záporných společnostech (Secret Society of Super-Vilians). Poprvé se objevil v Marvel Family #1 v roce 1945, kdy byl Ottou Binderem a CC Beckem vytvořen jako protějšek Captaina Marvela //(Shazama!).

Těžko ale říct, zda se DC opravdu pokusí zahrát na vtipnější notu, nebo pouze nechce dávat do světa Supermana superhrdinu, který by ho mrknutím oka mohl zabít, a zda se tak DC nechce vyhnout logickým kolapsům konkurenčního MARVELu.

Co na obsazení a další novinky o filmu Shazam! říkáte vy?

K tématu

Stanice TNT objednala pilot mladých superhrdinů Titans.


Jít na Batman | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!