Z Khala Droga je Aquaman

Z Khala Droga je Aquaman

14.6.2014 10:00


Když bylo před necelými dvěma měsíci oznámeno, že v chystaném filmu Batman v Superman: Dawn of Justice se má objevit i havajský herec Jason Momoa, mnoho fanoušků vtipkovalo, že by si v něm seriálový Khal Drogo mohl zahrát samotného Aquamana. Dnes už to ale tak vtipné není.


Čtyřiatřicetiletý Jason Momoa, známý ze seriálů Hvězdná brána: Atlantida nebo Hra o trůny, či posledního filmového Conana, si ve filmu Batman v Superman: Dawn of Justice skutečně zahraje komi­ksového superhrdinu Aquamana.

V původních komiksech od DC se Aquaman poprvé objevil již v roce 1941, kdy je tato postava představena jako Atlanťan a samotný král podmořské říše Atlantidy. Aquaman dokáže komunikovat s vodními tvory a ovládat i jejich chování, přičemž sám vyniká nadlidskou silou a schop­ností přežívat pod vodou i na souši. V šedesátých letech minulého století se pak komiksový Aquaman stal zakládajícím členem superhrdinského týmu Justice League of America.

Pokud jsme si už v poslední novince stěžovali, že ve filmu, který se má podle názvu točit jen kolem Batmana a Supermana, se najednou zjevuje až příliš mnoho členů celé Justice League, co pak říci teď? Aquaman je již pátým členem této skupiny, který se má v chystaném filmu objevit, a my tak musíme jen doufat, že ostatní členové této týmovky se ve filmu skutečně jen představí a nebudou se v počtu hrdinů na jeden film snažit konkurovat Avengers. Konec konců k tomu účelu nás již za tři roky čeká samostatný film Justce League.

Potvrzení členové filmových Justice League

Henry Cavill jako Superman

Ben Affleck jako Batman

Gal Gadot jako Wonder Woman

Ray Fisher jako Cyborg

Jason Momoa jako Aquaman

Vedle hlavních členů Justice League nezapomeňte, že již delší dobu jsou obsazené i postavy Alfreda Pennywortha a Lexe Luthora. Na závěr se pak nabízí ještě otázka, jakých dalších členů Justice League bychom se v Batman v Superman: Dawn of Justice eventuálně mohli ještě dočkat?

Výběr hlavních zástupců této bandy se nám nyní zúžil v více méně jen na Green Lanterna a Flashe. A zatímco Green Lantern už má za sebou svůj vlastní poměrně nepovedený celovečení film z roku 2011, po kterém těžko říct, zdali bude DC Comics chcít tuto postavu znovu oživovat, Flash má již letos zazářit ve svém vlastním hraném seriálu stanice CW, přičemž je opět málo pravděpodobné, že by měla současně s tou televizní vznikat ještě i filmová podoba tohoto hrdiny.

Rostou sice spekulace, zdali by seriálový Flash nešel spojit s Justice League, jenže vzhledem k tomu, že by do světa stanoveného Mužem z oceli musel zapadat nejen Flash, ale i jeho otcovský seriál Arrow, je tato šance opět poměrně nepravděpodobná. Nikdy ale neříkejme nikdy a ať už se situace kolem filmových Justice League ještě vyvrbí jakkoliv, pro nejnovější informace kolem ní i Batmana samotného sledujte náš web.


Jít na Batman | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!