Bude Black Lightning po první řadě součástí Arrowverse? Tvůrce Salim Akil v tom má jasno

Bude Black Lightning po první řadě součástí Arrowverse? Tvůrce Salim Akil v tom má jasno

21.4.2018 22:00


Tvůrce seriálu se po finálové epizodě rozpovídal, co připravuje pro druhou sérii Black Lightninga. Během rozhovoru zmínil, že si nepřeje, aby se seriál stal součástí Arrowverse, protože Black Lightning má své vlastní universum.


Black Lightning se nám představil ve velkém stylu a své první televizním období má za sebou. Každého diváka, který si tuto novinku oblíbil, samozřejmě zajímá, jestli se Black Lightning po svém úspěšném debutu připojí ke komiksové stálici ze stanice CW. Nový komiksový crossover se pomalu připravuje, ale co to znamená pro freelandského hrdinu?

Zahraniční weby samozřejmě vyzvídaly u tvůrce seriálu a ptaly se, jestli Black Lightninga postihne připojení k Arrowverse. Salim Akil si však propojení stále nepřeje a vysvětlil, že Black Lightning má vlastní svět, konkrétně své vlastní universum. „Máme vlastní svět. Nebudeme součástí Arrowverse a ani universa Supergirl. Black Lightning má vlastní universum, a pokud připravíme nějaký crossover, Supergirl nebo Arrow se budou muset zastavit ve Freelandu.

(Jefferson si na posily chvíli počká. Foto: CW)

Vypadá to tedy, že Black Lightning se vyskytuje na vlastní Zemi. V seriálu však zazněl nespočet narážek na ostatní komiksové seriály, které se týkaly především Supergirl, Vixen, a dokonce i Batmana. Nakonec se ukázalo, že tyto zmínky s Arrowverse nemají nic společného a Akil je zasadil do příběhu jenom pro zábavu. „Zmínili jsme několik hrdinů jenom pro zábavu. Chtěli jsme diváky nějakým způsobem oslovit tak, aby se jim to líbilo. Vždycky se snažíme vyjít fanouškům vstříc, takže šlo pouze o tohle.

Podle Akila se Black Lightning rapidně liší od ostatních komiksových seriálu a stále nepřišel na způsob, jak by je mohl propojit. V první řadě se snažil divákům představit úplně nový svět, a tím i zároveň jiný druh seriálu. Jeho rozhodnutí se v průběhu času může změnit. Supergirl byla také ze začátku plánovaná samostatně a nyní zachraňuje životy po boku svých seriálových bratrů. Akil se zatím nevyjádřil k připravovanému velkému crossoveru, takže Black Lightning má stále šanci.


Jít na Black Lightning | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!