Latavius a Khalil se dočkali svých padoušských přezdívek

Latavius a Khalil se dočkali svých padoušských přezdívek

24.4.2018 22:12


Poslední epizoda si našla prostor pro zodpovězení několika otázek a zároveň nám odhalila nová komiksová jména freelandských padouchů. Své přezdívky se právě dočkali Lativius a Khalil.


Black Lightning zrovna nevyniká nad ostatními seriály postavou, jako je Cisco Ramon, který dokáže vymyslet chytlavou přezdívku jak pro hrdiny, tak pro padouchy. Proto není neobvyklé, že si producenti tento tah schovávali na poslední epizodu, kde nám Tobias Whale představil své partnery ve zbroji, konkrétně Lativia a Khalila.

Lativius se v seriálu vyskytuje už od první epizody, kde dohlížel nad činností gangu Sto. S Black Lightningem se omylem dostal do křížku a stálo ho to život, o který jej připravil jeho šéf, Tobias Whale. Tobiasovi přišla škoda plýtvat lidmi, kteří jsou mu věrní, a proto Lalovi pokryl oživovací proceduru, která však měla menší vedlejší efekt. Přestože Lala plní své rozkazy do puntíku, cítí bolest za všechny, které připravil o život. Ti se mu následně vytetují na kůži. Tobias mu dal tedy přezdívku Tattooed Man, který má v komiksech poměrně zvučné jméno, ale váže se převážně na příběhy s Green Lanternem. Místo toho, aby byl Tattooed Man pronásledován dušemi mrtvých, jak už nám seriál předvedl, v komiksech mu tyto duše pomáhají v boji. Jestli se dočkáme něčeho podobného u Laly je poněkud zapeklitá otázka, neboť zatím není jisté, jestli se Lala po své výbušné akci opět postaví na nohy. Tobiasovi by to samozřejmě hrálo do karet, takže tahle možnost tu stále je.

(Komiksový sympaťák, Painkiller. Foto: DC Comics)

Komiksové přezdívky se také dočkal Khalil, u kterého se tento vývoj dal předpokládat. Svým vzhledem a schopnostmi naprosto přesně kopíruje svou komiksovou předlohu. Nějaké rozdíly se přece jenom najdou, a to hlavně ty příběhové. Painkiller je totiž metačlověk, který dokáže umrtvit jakoukoli část lidského těla, která se mu zachce, a jeho historie je vcelku neznámá. Seriálový Painkiller na to používá toxin, který jeho tělo produkuje. Navíc jde o mládence se zlomeným srdcem, jenž zavrhl komunitu a celou společnost. V komiksech jde o důležitou postavu, která se několikrát postavila freelandskému hrdinovi, takže je logické, že Khalil spolupracuje právě s Tobiasem.

Jak se vám líbil seriálový vývoj těchto dvou zlodějíčků?


Jít na Black Lightning | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!