Edna má problémy a potřebuje vaši pomoc

Edna má problémy a potřebuje vaši pomoc

16.9.2023 11:49


Po letech dlouhé spolupráce nám Google hodil další klacek pod nohy, který je pro nás příliš těžký. Abychom se s ním vypořádali, budeme potřebovat vaši pomoc. Google nám zakázal Adsense a my nevíme, jak z toho ven. Protože víc hlav víc ví a protože nám teče opravdu do bot, rozhodli jsme se vás požádat o radu a pomoc.


Milí fanoušci Edny, tím, jak náš web roste a roste, narážíme na čím dál více problémů, které jsme doposud dokázali překonávat, nicméně nyní nastal jeden, se kterým si nevíme rady. Nedávno jsme od Googlu dostali ban, kvůli kterému jsou naše stránky sice i nadále vyhledatelné na tomto vyhledávači, ale byly nám vypnuty reklamy. Kvůli tomu jsme aktuálně bez našeho hlavního příjmu.

Tento problém nemá jednoduché řešení, protože se musí řešit přes kalifornský soud, tudíž, i kdybychom ho vyřešili, pravděpodobně by nám to trvalo i několik let. Ban jsme totiž dostali z toho důvodu, že nás někdo (nevíme kdo) nahlásil za porušování autorských práv a Google neměl jiné prozatímní řešení než vypnutí reklam.

Z toho důvodu se obracíme na vás, naše věrné uživatele, a žádáme vás o dvě věci, respektive snad nám s jednou z nich dokážete poradit. Tou první věcí je, zda někdo z vás nemá zkušenosti s podobnou záležitostí na vašem webu či jiném. Nikdo z nás neví, jak se s porušením těchto práv vypořádat, proto by nás zajímalo, jak to dělají jiné weby. My autorská práva neporušujeme už několik let, všechny obrázky i informace totiž poctivě zdrojujeme.

(Edna se neobejde bez svých věrných fanoušků jako se seriály neobejdou bez diváků. Foto: TBS, Amazon, Apple TV+)

Druhou věcí je to, jak vyřešit naši aktuální finanční tísni. Servery a redaktoři se musí z něčeho platit, ale i když máme nějaké příjmy z jiných zdrojů (například reklamy Sklik, které na webu stále máme), reklamy od Googlu představovaly většinu našich příjmů, proto je potřebujeme nějak nahradit. Právě proto jsme se rozhodli, že bychom po letech plánování konečně zavedli prémiový uživatelský účet, který by si každý z vás mohl pořídit za určitý měsíční příspěvek.

Tento uživatelský účet neboli „vylepšení profilu“ by pochopitelně nebylo jen tak. V plánu máme hned několik věcí, které by tento účet poskytoval, my od vás aktuálně chceme pouze návrhy toho, co byste chtěli, abyste na Edně měli, kdybyste si toto vylepšení předpláceli. Zároveň můžeme potvrdit i to, že kdybyste si tento účet nepředpláceli, nepřišli byste o nic, co máte aktuálně na Edně k dispozici.

Zkuste se tedy prosím zamyslet nad tím, co byste chtěli, aby na Edně bylo součástí tohoto vylepšeného profilu. A pokud vás napadá nějaké řešení naší situace, pokud máte s něčím podobným zkušenosti, rozhodně nám o tom dejte vědět. Ocitli jsme se sice ve složité situaci, ale věříme, že se z ní díky vám dostaneme ven.



Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!