Festival fantazie: Největší festival popkultury v ČR

Festival fantazie: Největší festival popkultury v ČR

24.6.2016 16:00


Slyšeli jste o americkém Comic Conu? Podobný festival je na dosah ruky i u nás. Se světově unikátním programem pro příznivce nejen sci-fi, fantasy, hororu ve hrách, kostýmů, filmů, seriálů, anime, komiksů či knih.


Festival fantazie 2016 uvítá zahraniční herce:

Herce je možné si poslechnout (s překladem) na zábavných besedách, lze se s nimi vyfotit nebo získat jejich podpis. Velké herny (přes 30 konzolí, 50 počítačů a 70 stolů pro stolní hry) nabídnou všechny typy her – od videoher přes taneční, deskové, karetní, hry miniatur, až po hry na hrdiny. Volné hraní, výuka her, představení novinek, turnaje o hodnotné ceny i přednášky, soutěže a besedy o hrách.

Fantastický program 21. Festivalu fantazie zahrnuje 25 programových linií, věnujících se nejen sci-fi, fantasy a hororu – zejména oblíbeným seriálům a filmům jako Stargate, Star Trek, Star Wars, Doctor Who, Red Dwarf, Hobbit, Game of Thrones, Harry Potter, Supernatural atd. Celkem přinese cca 1400 pořadů!

Výběr cca 50 nejlepších SF&F filmů a hororů můžete vidět v kině Festivalu fantazie. Včetně premiéry filmů Legenda o Tarzanovi a Očista: Volební rok. A včetně projekce další legendy – české sci-fi Ikarie XB-1.

Ve speciálním programu lze najít kostýmovou soutěž FF Cosplay, divadelní představení, Půlnoční taneční a diskotéky a různé párty, Večer fantazie s vyhlášením cen Aeronautilus a mnoho dalšího. Festival nabízí mládeži i dospělým fanouškům, rodinám s dětmi kromě programu i poslední možnosti ubytování, levné občerstvení, parkování zdarma, šatnu a další služby.

Kde a kdy?

21. Festival fantazie proběhne opět v Chotěboři a to ve dnech od 30. června do 10. července. Další informace naleznete na stránkách Festivalu fantazie.

O Festivalu fantazie

Základy Festivalu fantazie vznikly v roce 1996. Postupným rozšiřováním a profesionalizací z něj vyrostl jeden z velkých festivalů fantastiky a her v Evropě a největší festival popkultury v ČR. Zábava je určena všem věkovým skupinám od 8 let. Festival fantazie pořádá spolek (občanské sdružení) SFK Avalon, pořadatel několika FFestivalů ročně. V uplynulých letech navštěvovalo Festival fantazie okolo 3300 návštěvníků, obdobný počet očekáváme i letos.

Všechny vás srdečně zveme, proto určitě dorazte!



Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!