Připravované televizní seriály inspirované videohrami

Připravované televizní seriály inspirované videohrami

11.7.2024 9:18


Existuje spousta videoher s vlastním televizním seriálem. My se však podíváme na některé z těch nejvýznamnějších. Většina níže uvedených videoher je k dispozici pouze pro PC nebo konzole. Pokud hrajete pouze mobilní hry, možná je neznáte. Bez ohledu na to se jedná o dobře známé hry, protože jste o nich možná slyšeli nebo je viděli z memů, zpráv nebo obsahu sociálních sítí.


Devil May Cry

Tato hra je pro většinu konzolových hráčů poměrně dobře známá, zejména původní verze pro PlayStation 2. Jedná se o první díl, který byl velmi dobře přijat. Příběh se točí kolem postavy jménem Dante. Je to lovec démonů, který nenávidí démony a chce se pomstít pánu démonů Mundovi za to, že zabil jeho bratra i matku. Příběh seriálu bude velmi podobný videohře, s parádními animacemi a stylovým movesetem. Očekává se, že televizní seriál bude uveden v roce 2024, protože teaser byl odvysílán koncem září 2023. Zatím však není známo přesné datum, kdy bude k vidění.

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft: The Legend of Lara Croft 

Tomb Raider je další akční adventura, ve které hlavní hrdinka (Lara Croft) prozkoumává prostředí a řeší hádanky. Hlavním tématem hry se stává boj a vyhýbání se nástrahám. Děj se odehrává ve starobylé hrobce a je třeba najít ztracený artefakt. V dalších dílech musí zachránit své přátele a utéct z místa.

Příběh pro tuto sérii má sloužit jako most mezi trilogií a původní sérií. Nelze předpovědět, jak se bude příběh vyvíjet, protože seriál ještě nebyl vydán a Netflix nezveřejnil synopsi. K vidění je však teaser, ve kterém Lara používá luk a šíp. Ve stylu anime westernového komiksu jsou představeny i některé průzkumné akce v džungli a kobce.

Valorant Televizní seriál Netflix

Pokud jste fanoušky kompetitivních her, měli byste Valoranta znát. Jedná se o střílečku z pohledu první osoby (FPS), ve které musíte buď útočit, nebo bránit tým. Hru můžete hrát tak, že si vyberete několik agentů, kteří se vám líbí a mají jedinečné schopnosti. Kromě toho můžete nakupovat zbraně a schopnosti na základě svého výkonu v předchozím kole. Nové agenty s lesklými schopnostmi a kostýmy lze zakoupit pouze za VP, herní měnu.

Získání VP je jednoduché. Stačí, když si VP koupíte za skutečné peníze. Obvykle stojí 10 dolarů za jednoho agenta. Další valorizační body však můžete získat plněním reálných úkolů, jako je vyplnění průzkumu nebo práce na umělecké zakázce. Bohužel tyto akce jsou příliš konkurenční a ve srovnání se skutečnými penězi nejsou ideální pro stálý přísun VP.

Proč potřebujete více agentů? Kromě toho, že si vyzkoušíte jejich skvělé schopnosti a vizuální efekty, mají také zajímavé příběhy ze zákulisí. Proto se Netflix rozhodl natočit televizní seriál podle této videohry. Podívejme se například na Zmiji – byla to skvělá chemička s brilantní myslí, která se specializovala na medicínu. Bohužel kvůli nevysvětlitelné události byla tak zničená, že se všeho vzdala. Nakonec se rozhodla, že se místo toho zaměří na jedy a toxiny.

Ty výše uvedené jsou některé připravované filmy inspirované videohrami. Valorant je jedinou sérií, která svou jistotu ještě neukázala. Od posledních zvěstí o jeho výrobě uplynul už rok. Až do napsání tohoto článku však o seriálu stále nejsou žádné aktuální zprávy.

Upcoming TV Series Inspired by Video Games

There are lots of video games with their own television series. However, we will look into some of the more notable ones. The majority of the video games listed below are only available for PC or consoles. If you only play mobile games, you may be unfamiliar with them. Regardless, they are well-known games as you may have heard or seen them from memes, news, or social media contents.

Devil May Cry

This game is pretty well-known for most console gamers, particularly the original PlayStation 2 version. It is the first installment, and it has been very well received. The story revolves around a character named Dante. He is a demon hunter who hates demons and wishes to seek for a revenge on the demon lord Mundus for killing his both brother and mother. The story of the series will be very similar to the video game, with some cool animation and a stylish moveset. The TV series is expected to be released in 2024, as the teaser aired in late September 2023. However, there is still no exact date of when it will be available to watch.

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft

Tomb Raider is another action-adventure game in which the main character (Lara Croft) explores the environment and solves puzzles. Fighting and avoiding traps become the main theme of the game. Set in an ancient tomb, you need to locate the lost artifact. In other installments, she must save her friends and flee from the place.

The story for the series is intended to serve as a bridge between the trilogy and the original series. There is no way to predict how the story will unfold since the series has not yet been released, and Netflix has not revealed the synopsis. However, the teaser is available to watch with Lara using a bow and arrow. Some exploration action in the jungle and dungeon is also presented in the anime western cartoon style.

Valorant Netflix TV Series

If you are a fan of competitive games, you should be familiar with Valorant. This is a first-person shooter (FPS) game in which you must either attack or defend the team. You can play by selecting some agents you like who have unique skills. In addition, you can purchase weapons and abilities based on your performance in the previous round. New agents with shiny abilities and costumes are only available for purchase using VP, the in-game currency.

Getting VP is simple. You only need to buy the VP with real money. Typically, it costs $10 for one agent. However, you can earn more Valorant Points by completing real-world assignments like filling out a survey or working on an art commission. Unfortunately, those events are overly competitive and not ideal for a steady stream of VP when compared to real money.

Why do you need more agents? In addition to trying out their cool abilities and visuals, they also have interesting back stories to share. That is why Netflix decided to make a television series based on this video game. For example, let’s take a look at Viper – she was a great chemist with a brilliant mind who specialized in medicine. Unfortunately, due to an unexplained incident, she was so devastated that she gave up everything. Eventually, she decides to focus on poisons and toxins instead.

Those above are some upcoming films inspired by video games. The Valorant is the only series that has yet to show its certainty. It has been a year since the last rumor of its production. However, there is still no updated news about the series until this article is written.