Constantine a Arrow: první pohled a rozhovor o příchodu Hellblazera

Constantine a Arrow: první pohled a rozhovor o příchodu Hellblazera

23.10.2015 15:02
TheDarkKnight


Již 5. listopadu se střetnou John Constantine a Green Arrow v páté epizodě seriálu Arrow nazvané Haunted, aby čelili zlu z Lazarovy studny. Co je spojuje, a jakou roli Constantine v seriálu sehraje, prozrazuje Matt Ryan v souvislosti se zveřejněním první fotografie z návratu mistra temných umění.


Neřekl bych, že jsou přátelé, tvrdí Ryan

Již před časem byl zveřejněn popis epizody Haunted, v níž se střetne superhrdina Green Arrow v podání Stephena Amella a John Constantine v podání Matta Ryana. Právě ten prozradil v nejnovějším rozhovoru pro TV Guide nové a podrobnější informace o tom, za jakých okolností se mistr temných umění v seriálu objeví, a jaký je (a bude) vztah mezi ním a zeleným lučištníkem.

"Aby mě získali, pohnuli nebem a zemí. Od prvního září jsem začínal v New Yorku zkoušet divadelní představení s Keirou Knightley. A původně bych byl kvůli svému harmonogramu v době natáčení epizody nedostupný. Ale všichni dali hlavy dohromady a vše zpřeházeli tak, abych mohl natáčet.

Nemohu o tom moc prozradit. Již se v minulosti setkali [Constantine a Arrow]… Neřekl bych, že jsou přátelé. Spíše jsou to známí, kteří společně něco prožili. John mu [Oliverovi] dluží.

John ví, že existují světy mimo ten náš. Je zvyklý se s nimi denně potýkat. Takže zavést ho mezi lidi, kteří se s ničím podobným nikdy nesetkali, je zkrátka úchvatné. A John je mimo jiné namyšlený zabedněnec, takže jsou jím lehce vyvedeni z míry. Však víte, on je chlápek, co by podal ruku ďáblu. Takže tu máte namyšleného, pršiplášť nosícího, týpka… a Olivera Queena. Je to báječné!"

ČTĚTE TAKÉ: Constantine a Arrow: Z hororu do pohádky 

Newcastle opět na scéně?

Přestože toho Matt Ryan nemohl příliš prozradit, zmínil ve svém vyjádření jeden velmi důležitý fakt. A to ten, že se John Constantine a Oliver Queen v minulosti již setkali a John mu dluží laskavost. Vzhledem k tomu, že má Oliver ve flashbacích na starost na Lian Yu (ostrov, na němž Oliver ztroskotal) infiltrovat pěstitele opia, můžeme předpokládat, že budou tvůrci následovat vzorec z předchozí řady a na epizodu se kvůli nové postavě odkloní od každoepizodních retrospektivních záběrů k příběhu věnovanému Constantinovi.

Nabízí se tak nespočet variant, kde by se mohli John a Oliver setkat. Vezmeme-li ale v potaz seriál Constantine, který se nyní stal součástí Arrowova vesmíru, nabízí se nám jedna prostá odpověď – Newcastle. O tom hovořil John v minulosti nejednou a i v komiksech je tento příběh pro tuto postavu zásadní. Pro nás je v současné době důležité pouze uvést jeden z faktů, jenž byl dříve zmíněn: Constantine byl v Newcastleu s několika přáteli, kteří jej obdivovali a pomáhali mu. Je tedy možné, že jedním z nerozvážných mladíků, kteří s Johnem dříve vymítali ďábly, byl i Oliver Queen (před tím, než ztroskotal na ostrově). Mohl dokonce Constantinovi zachránit život, ale tak zároveň zatratit Astru. Tím by se mimo jiné vysvětloval i fakt, proč Matt Ryan mluvil Arrowovi s jistým odstupem a uvedl, že „… jsou to známí, kteří společně něco prožili. John mu [Oliverovi] dluží.“

ČTĚTE TAKÉ: Novinky o Constantinově návratu 



První pohled na Constantina v seriálu Arrow 

Foto: NBC, DC Comics


Jít na Constantine | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!