Tvůrce Marco Ramirez mluví o Ruce

Tvůrce Marco Ramirez mluví o Ruce

10.9.2017 17:00


Organizace zvaná Ruka sehrála opět velkou roli. Po Daredevilovi a Iron Fistovi jsme se jí dočkali v dalším seriálu. Kromě ní se tvůrce Marco Ramirez rozhovořil i o dracích, kteří se objevili v příběhu The Defenders.


Draci hrají v příběhu Dannyho Randa a všech jiných Iron Fistů velkou roli. Právě drak Šou-Lao, řečený Nesmrtelný, dal Dannymu jeho Železnou pěst, díky které musí ochraňovat své město. Málokdo ale čekal, že se s draky setkáme i v New Yorku. Díky Ruce jsme se mohli podívat pod New York, kde newyorští ochránci nalezli dračí kosti.

Někteří fanoušci však mohli být zmatení. Jednalo se o kosti draka z Kchun-Lunu, nebo nám právě seriál odhalil, že na světě kdysi bývala spousta draků? „Ano, je to to druhé. Šlo o to ukázat, že Ruka byla vždy zahalena jistým tajemstvím, díky kterému byla schopna oživovat lidi. Právě kosti těchto draků byly jejich tajnou substancí. Takto nám propojení seriálů dávalo největší smysl,“ řekl tvůrce Marco Ramirez.

Ve finále byla Ruka poražena. Otazník visí nad osudem Elektry, Gao a Murakamiho, protože jsme neviděli jejich mrtvá těla, takže stále tu je možnost, že žijí. Otázkou tedy zůstává, kdo se stane novým úhlavním nepřítelem newyorských ochránců a jak se jejich příběh bude vyvíjet dál.

(Ruka byla poražena. Foto: Netflix)

Někteří by stále mohli namítat, že se Ruka vrátí, ale dle tvůrce Ramireze je nadobro pryč: „Ostatní lidé z Marvelu by řekli, že se jedná o svět, který vznikl podle komiksů, takže možnost návratu tu je. Nikdo zatím neví, každopádně nám tohle přišlo jako zakončení. Ale sám si nemohu být naprosto jistý, že s Rukou je definitivní konec, třeba se vrátí. Pro mě to ale konec Ruky rozhodně je. Vše závisí na Jephu Loebovi, co vymyslí, ale pro mě a kolegy scenáristy je to definitivní konec Ruky.“

V komiksech se Ruka několikrát vrátila zpátky i po své porážce, vždy ji však vedl jiný vůdce. Nebudeme prozrazovat události v komiksech, každopádně návrat Ruky je tak stále možný.

Jste spokojeni s ukončením dějové linky Ruky, nebo byste chtěli, aby se tato organizace vrátila zpátky?


Jít na The Defenders | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!