Ohlédnutí za třetí řadou

Ohlédnutí za třetí řadou

8.9.2015 18:10


Už tomu je přes týden, co jsme byli svědky parádního finále třetí řady. Jaké zanechala pocity a má seriál plány a šanci do budoucna?


Třetí řada na pochodu

Seriál se rozhodl trochu změnit pravidla hry a nutno podotknout, že jednoznačně k lepšímu. Po dvou útrpných řadách, kdy jsem si prakticky přál, aby to konečně skončilo, mě seriál svou třetí řadou donutil této prosby litovat. Bylo vidět, že tvůrci měli plán pro první dvě řady, které na sebe celkem navazovaly, zatímco třetí byla dost odlišná a tak trochu improvizace. Náhlý skon celé jedné rodiny hlavních postav a další brutální scény nechávaly diváky v nejistotě, zda právě oblíbená postava nepřijde na řadu příště. Ne nadarmo jsou nejlépe hodnocenými epizodami ze všech Datakovo drastické sebeobětování a finální bitva proti Omecům.

Pokračování za obzorem?

Seriál začínal tenkrát s velmi slušnými čísly a v závěru první série dokonce oproti klasickému poklesu dokázal i růst. Při druhé sérii ovšem přišel slušný pád a ta třetí se sotva držela. Jistou útěchou může být, že stále držela krok ve sledovanosti s již prodlouženými 12 Monkeys, Dark Matter a Killjoys, ale jelikož se jedná o novinky, nevyznívá to moc ve prospěch prodloužení. Navíc pokud – jak zaznělo v komentářích – ztrácí na síle i související hra. S ohledem na velmi povedené zakončení se mi už tuhle kapitolu raději nechce otevírat. Mohlo by se na nás vrhnout něco nepěkného jako čertík z krabičky. Co dál by nám chtěl ještě svět Defiance nabídnout? Kdyby totiž dostal možnost pokračování, mohlo by se to zvrhnout ve velmi bolestný cliffhanger. A je taky diskutabilní, zda dokážou zopakovat úspěch třetí řady.

Jaký na to máte názor vy. Prodloužit, neprodloužit? A máte nějaký osobní tip, o čem by případná čtvrtá série mohla asi být?


Jít na Defiance | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!