Jak si konec představoval bývalý showrunner Clyde Phillips?

Jak si konec představoval bývalý showrunner Clyde Phillips?

23.9.2013 17:08


Od páté sezóny Dexter vznikal pod vedením dvou nových showrunnerů, Chipa Johannessena a posléze Scotta Bucka (od šesté sezóny). Do prvních čtyř řad se však otiskla tvůrčí ruka Clyda Phillipse, který po odvysílání finálové epizody prozradil, jak si on sám představoval konec seriálu, který pomáhal stvořit.


„Nikomu jsem to nikdy neřekl. A přesně takhle bych seriál ukončil, kdybych u něj zůstal. Nezůstal jsem však, takže ostatní se seriálem udělali to, co s ním udělali, s čímž ale nemám žádný problém. A myslím, že s finálovou epizodou převedli kus dobré práce. Takhle bych seriál ukončil já,“ nechal se Phillips slyšet v rozhovoru pro E! Online. Přečtěte si sami, co měl v plánu:

V úplně poslední scéně se Dexter probudí. A všichni si začnou myslet: „Jej, to byl jen sen.“ Kamera se pak ale začne oddalovat a oddalovat, dokud si neuvědomíme, že to nebyl sen. Dexter jen otevře své oči na popravčím stole ve floridské věznici. Zřízenci mu právě začínají vpichovat smrtící drogy a Dexter se otáčí do prostor pro „diváky“, kde stojí všichni lidé, které Dexter zabil. Včetně Trinityho a Vraha s chlaďákem, LaGuerty, za jejíž smrt byl Dexter zodpovědný, Doakese a Ritu, za jejichž smrt byl částečně zodpovědný, a také včetně Lily. Plus samozřejmě všichni mrtví z jednotlivých epizod. Všechno, co se tak během osmi sérií odehrálo, bychom tak zahlédli během pár posledních vteřin seriálu. Myslím, že by to byl skvělý, epický a velmi uspokojivý konec.

Je samozřejmě jasné, že s vývojem seriálu by se Phillipsův konec mohl změnit, a nemůžeme totiž přímo jakkoliv vinit jej nebo Scotta Bucka s dalšími tvůrci, že seriál ukončili po svém, dle jejich nejlepšího vědomí a svědomí. Přesto jde však o zajímavé srovnání. Ne každý si totiž Dexterův konec představoval právě tak, jak jsme jej viděli ve finálové epizodě.

Prostor je tedy nyní volný k diskuzi. Který z těchto dvou konců by se vám líbil více?


Jít na Dexter | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!