Dobré tržby pro A Good Day to Die Hard

Dobré tržby pro A Good Day to Die Hard

20.2.2013 9:00


Zatímco kritici a konec konců už i samotní diváci z nové Smrtonosné pasti moc nejásají (aktuální rating na Rotten Tomatoes je 16 %, na IMDB pak 59 %), tržby filmu po jeho premiérovém víkendu nevypadají vůbec špatně.


Smrtonosná past: Opět v akci vstoupila do amerických kin minulý čtvrtek, kdy před sebou měla čtyřdenní prezidentský svátek. Za tu dobu se filmu podařilo v amerických kinech vydělat 36,9 milionu dolarů a po celém světě pak celkových 116,5 milionu.

To je na eRkový film (a zvlášť součást 25 let staré série) poměrně hodně, sic například Smrtonosná past 4.0 měla ve stejné době na svém kontě 48,4 milionu, tedy o více než 10 milionů víc. Smrtonosná past 4.0 se v domácích číslech nakonec zastavila u 135 milionů. Můžeme tedy předpokládat, že výsledné domácí tržby Pasti páté se budou točit někde lehce kolem sta milionů.

S pouhým devadesáti­milionovým rozpočtem jsou to ale pořád moc pěkná čísla. Otázkou tedy zůstává, dá-li Bruce Willis na tyto dobré tržby a opravdu se rozhodne natočit i šestou Past, jak se nedávno nechal slyšet, a nebo uzná, že pátá Past asi vážně není nic extra a konečně tak Johna McClanea pošle do jeho zaslouženého důchodu.


Jít na Die Hard | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Ale k tomu se musíš registrovat nebo se přihlásit!

Zatím žádné komentáře