Postřehy z epizody Moving Targets

Postřehy z epizody Moving Targets

3.6.2017 14:30


Tentokrát jsme se dočkali záhadných vod reality show, ve které skutečně někoho zastřelili. Pokud si myslíte, že si epizodu dobře pamatujete, pojďte svoje vzpomínky porovnat s našimi postřehy, kde se také dozvíte, jak se nám díl líbil.


Postřehy z epizody

Tyhle výstřely jsou skutečné

Ocitáme se ve skladišti, kde je zavražděna policistka Nanette Vlasiková, která měla u sebe pouze paintballovou pistoli. Vzápětí se dozvídáme, že byla soutěžící v reality show Pohyblivé terče. Jdou tedy za tvůrci této show a ti jim prozradí, kdo jsou soutěžící a hlavní cenu, milion dolarů. Nejvíce je zaujme doktor Eriyo. Jedná se o velmi chytrého člověka s pohnutou minulostí. Přesněji řečeno, pan Eriyo byl dříve ve své domovině znám jako Duch z Gulu. Byl dětským vojákem a zabil bezpočet lidí.

Pokusí se tedy pana Eriyu najít. Díky tomu, že naleznou jinou soutěžící, vylákají pana Eriyu z úkrytu a zatknou ho. U výslechu jim Eriyo sdělí, že nesoutěží pro vlastní zisk, ale aby peníze mohl dát na pomoc své zemi, že velmi lituje toho, co udělal v minulosti a snaží se to napravit. Dokonce jim sdělí, že zavražděnou sledoval a shromažďoval informace, aby ji mohl porazit. Nasměruje je díky svým informacím do strip klubu. Tento strip klub řídí známý mafián. Proto navštíví majitele a snaží se z něj vytáhnout, co tam Nanette Vlasiková vlastně dělala.

Zjistí, že mu ona a její kolegové dělali štědře placenou ochranku. Neměl tedy žádný důvod ji zabíjet, právě naopak. Nanette ovšem vyšetřovala vlastní podezření ohledně uplácení policejních vedoucích, aby nakupovali zbraně od jednoho konkrétního prodejce, Alpha Hawk. Mohlo tedy jít o to, že ředitel Alpha Hawk nechtěl být zažalován za uplácení, a tak ji zabil nebo nechal zabít? Po konfrontaci ředitele Alpha Hawk ovšem zjistí, že za tyto machinace byl žalován vícekrát a dokonce v mnohem větším měřítku, jelikož se podařilo již dříve rozkrýt mnohem více podobných případů.

Sherlocka ovšem napadne, jak dopadnout pravého vraha. Použije lest, aby vylákali pana Eriyu do sídla televizní společnosti pořádající Pohyblivé terče. Během jeho návštěvy údajně prohledají jeho byt, aby nalezli vražednou zbraň. Proč údajně? Jelikož oním pachatelem vůbec není doktor Eriyo, ale moderátor show, Jake Bozeman. Dříve pracoval jako texaský ranger. Byl jedním z velitelů, kteří brali úplatky za nákup braní od Alpha Hawk. Kdyby to vyšlo najevo, strávil by ve vězení spoustu let. Když se tedy dověděl o vyšetřování, které vede Nanette, vyděsilo ho to a zabil ji.

Shinwellova labutí píseň

Opět se zde setkáváme se Shinwellem. Ačkoliv nemá Sherlock vůbec radost z toho, že s ním Joan mluví a pomáhá mu. Shinwell chce po Joan, aby mu pomohla odstranit jednoho z vůdců SBK. Díky tomu by se dostal na jeho místo a dokázal by odhalit, kdo jsou oni vůdci. Dá tedy Joan tip na jednoho z poručíku SBK, který zabil ženu. Joan zjistí potřebné detaily a vše předá policii. Bridger, poručík SBK, který ženu zabil, jde za mříže a Shinwell se dostává na jeho místo. Vše tedy končí dobře, že? Shinwell se stěhuje do nového bytu ve čtvrti, které nyní bude šéfovat. Rozloučí se s Joan a předá jí své doznání k vraždě svého kamaráda. Večer přichází Joan zpráva, kde ji Shinwell žádá, aby za ním přišla do jeho starého bytu. Když Joan dorazí, zjistí, že je Shinwell mrtvý.

Názory na epizodu

@matrix17

Prostředí reality show pro mě nebylo nijak zajímavé. Na můj vkus tam totiž ono „prostředí“ ve skutečnosti ani nebylo. Víc se o show mluvilo, než aby byla skutečně vidět. Byl to takový duch v pozadí. Naopak se mi líbila Shinwellova smrt. Hudba, drama, závěr, řekl bych, že tomu nechybělo nic. I díky tomu, jak se jeho postava vyvinula, mi nebude nijak chybět.

@LadyAlex

Na tenhle díl jsme se hodně těšila. Vražda v reality show, to je něco. Představovala jsem si nějaký opuštěný ostrov a na něm „trosečníky,“ ale i tohle bylo fajn. Líbila se mi linka s bývalým dětským vojákem. Díl režírovala Lucy Liu, což jsem přivítala. Shinwellova smrt mě šokovala, nečekala jsem, že ho takhle odpraví, vážně jsem věřila, že dokáže, sám samotinký, zničit velký zlý gang. Škoda.

Co vy říkáte na tuto epizodu? A jak se vám zamlouvá Shinwellova smrt? Podělte se s námi o vaše názory v komentářích.


Jít na Elementary | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Ale k tomu se musíš registrovat nebo se přihlásit!

Zatím žádné komentáře