Časová osa 12. epizody - Osvobození

Časová osa 12. epizody - Osvobození

5.3.2012 16:00


Sled událostí, tak jak následovaly v dvanácté epizodě. Opět bez časových skoků, poslouží spíš jako rekapitulace dílu. Těm, co 12. epizodu neviděli, nedoporučujeme ho otvírat, ostatní se nemusí bát, že by jim odhalil události z dalších dílů, je zde opravdu pouze časové shrnutí této epizody.


září 2010

ALJAŠKA, MOUNT INOSTRANKA

Ředitel národní bezpečnostní rozvědky Sterling pokračuje ve výslechu May. Ukazuje jí fotografie toho, co Thomas udělal, ale neříká jí všechno. Maya se ho ptá, co by se muselo stát, aby jí konečně začal věřit. On odpovídá, že v tuto chvíli nic takového asi není.

WASHINGTON D.C.

Senátorka Lewisová s pobouřením přichází za prezidentem. Lhal jí. Inostranka není meteorologická stanice, ale tajné vězení. Chce se o něm dozvědět co nejvíce.

APPALAČSKÉ POHOŘÍ

Michael si povídá s Leilou. Ta je velmi rozrušená tím, že Michael a tudíž ani ona nejsou lidé. Musí učinit velmi těžké rozhodnutí. Buďto zůstane se svým otcem, nebo se Seanem. Sophia nařídila, že Sean s nimi dále pokračovat nemůže.

ALJAŠKA, MOUNT INOSTRANKA

Thomasovi se podařilo obsadit základnu. Promlouvá ke svým lidem, které osvobodil z jejich cel. Nabízí jim útěk. Ti, kteří chtějí zůstat věrni Sophii, mohou zůstat. Jediní dva muži ze základny, kteří mu unikli, jsou Sterling a jeden voják.

Řediteli Sterlingovi se zatím daří utíkat Thomasovým mužům. V jedné místnosti objeví skupinu zastřelených vězňů. Jsou to ti, kteří se rozhodli zůstat věrní Sophii a nechtěli odejít. Raději je zabil. Nejde jen o útěk z vězení, ale přímo o převrat.

WASHINGTON, D.C.

Senátorka Lewisová v pořadu Natvrdo s Chrisem Matthewsem odhalují existenci tajného vládního zařízení v Mount Inostrance. Senátorka zažene prezidenta do kouta a ten jí slíbí, že jí dá všechny informace, které chce, pokud neřekne na kamery, co ví. Prezident souhlasí za minutu dvanáct.

ALJAŠKA, MOUNT INOSTRANKA

Thomasovi se nakonec podaří získat kód, kterým Sterling uzavřel základnu. Chce odejít se svými lidmi a jeho vzít sebou. Maya však Sterlingovi dopomůže k útěku a sama umírá na střelnou ránu do zad.

APPALAČSKÉ POHOŘÍ

Leilu trápí rozhodnutí. Musí si vybrat mezi svou rodinou a Seanem. Když se po emociálně náročné noci Leila probouzí, zjistí, že Sean odešel, aby ji ochránil od těžkého rozhodnutí.

BETHESDA, MARYLAND

Dempsey se dozvídá o tom, že se Seanovi Walkerovi spolu s Leilou Buchannanovou podařilo osvobodit holčičky. Mluví o tom, že hranice mezi minulostí, přítomností a budoucností začnou v jeho věku splývat. Pak prohlásí, že jeho cesta se již brzy znovu zkříží s cestou Seana Walkera.


Chceš taky něco napsat? Ale k tomu se musíš registrovat nebo se přihlásit!

Zatím žádné komentáře