To nejlepší a nejhorší na třetí řadě seriálu Fear the Walking Dead

To nejlepší a nejhorší na třetí řadě seriálu Fear the Walking Dead

1.11.2017 18:00


Třetí série je za námi a mnoho z nás na ni ještě s radostí vzpomíná. Pojďte se podívat na ty nejlepší a nejhorší momenty, kterých jsme se letos dočkali.


1. Nejlepší epizoda: Brother's Keeper

Výběr v této kategorii byl skutečným oříškem, nakonec jsme se rozhodli vybrat dvanáctou epizodu Brother's Keeper, ve které Troy přivedl hordu na ranč. Epizoda měla velmi svižné tempo, zároveň však obsahovala temnou stránku – Troy vedl hordu chodců k ranči, kterému se chtěl pomstít. Na jednu stranu jsme kroutili hlavou, o co mu jde, ale na druhou stranu jsme mu rozuměli. Troy totiž není vůbec jednoduchá postava.

Zvratem tohoto dílu byla pochopitelně Jakeova smrt, která přišla zčistajasna. Prakticky tento díl odstartoval sled událostí, které vyvrcholily v letošním finále.

Další kandidáti: Eye of the Beholder, Sleigh Ride, Things Bad Begun

2. Nejhorší epizoda: Red Dirt

Paradoxně i tato kategorie byla složitá, protože třetí série obsahovala skutečně malé množství špatných epizod. Zřejmě tou nejhorší byl šestý dál Red Dirt, ve kterém se zápletka na ranči dostávala do nudných okruhů. Slibnou část sice sliboval spor s Národem, ale ten se řešil v předchozím díle a v následných dvou dílech, takže tato epizoda působila tak nějak „navíc“.

Další kandidáti: 100, Minotaur, Teotwawki

3. Nejlepší vývoj postavy: Alicia Clark

Alicia, Nick a Madison jsou velmi silné postavy, proto je možné, že každou sérii se tu bude objevovat někdo z této trojice. V hodnocení druhé série tu byla Madison, tentokrát tu musí být její dcera Alicia. Ta si prošla velmi složitými situacemi – na konci druhé série zabila muže, Travis jí zemřel přímo před očima, první kamarádka z ranče jí zemřela atd. Alicia si toho prožila skutečně hodně. Nejvíc ze všech postav.

Proto bylo jasné, že když ji něco nezabije, tak ji to posílí. Alicia se tak na konci třetí řady mohla vydat na vlastní pěst do pustiny, kde přežívala. Kromě toho se z ní stala vůdkyně – to právě ona udržela lidi na ranči pohromadě v době největší krize. Uvidíme, co na ni čeká dál.

Další kandidáti: Madison Clark, Nicholas Clark, Daniel Salazar

4. Nejhorší vývoj postavy: Ofelia Salazar

Kdyby se Strandův vývoj rapidně nezlepšil na konci třetí série, tak by v této kategorii „vyhrál“ jednoznačně on. Nakonec jsme však vybrali Ofelii, kterou jsme prakticky celou první polovinu neviděli. Když už se však objevila na scéně, tak na ní dlouho nevydržela. Působilo to tak, že tvůrci již nevěděli, co s ní mají dělat, a proto se jí zbavili.

Další kandidáti: Victor Strand, Luciana Galvez, Travis Manawa

5. Nejlepší nová postava: Qaletaqa Walker

Třetí řada nám představila velké množství dobrých nových postav, nakonec jsme se však i pro velké sympatie k Troyovi rozhodli pro Qaletaqu Walkera. Ten se ukázal jako dobře uvažující vůdce, který je schopen vyjednávání a chytrého uvažování. Naopak od Troye není nijak výbušný a nedělá nijak zbrklá rozhodnutí.

Nejlepší však byla jeho interakce s Madison, která byla patřičně rozšířena na začátku druhé poloviny třetí série, kdy tito dva šli osobně vyřešit problém s vodou. Walker se však ukázkově předvedl už v první polovině, kde jsme nahlédli na to, proč ohrožoval ranč a proč sestřelil vrtulník, ve kterém mimo jiné letěl i Travis.

Další kandidáti: Troy Otto, Lee, Jake Otto

6. Největší zvrat: Travisova smrt

Ani o zvraty letos nebyla nouze, ale toho největšího jsme se dočkali již ve druhém díle, kdy na jeho začátku nečekaně zemřel Travis. Tento šok nečekal doslova nikdo. Tvůrci ukázali, že se s tím nepářou, protože Travis byl první z mnoha hlavních postav, které letos zemřely.

Další kandidáti: výbuch přehrady, horda mířící na ranč, Jakeova smrt

7. Nejvíce promarněná příležitost: Ranč

Ranč představoval velmi slibnou dějovou linku, která se rozhodně mohla protáhnout na celou sérii, ale místo toho jsme se na ranči nezdrželi tak dlouho. Ranč mohl totiž představovat nové slibné sídlo, které by posloužila pro dlouhodobější účel, aby se hlavní postavy nemusely neustále přemísťovat. S tím je spojená i velmi brzká smrt Jeremiaha a konflikt s Národem, který taktéž netrval příliš dlouho.

Další kandidáti: konflikt mezi rančem a Národem, přehrada, Proktoři

8. To nejlepší na třetí řadě: Svižné tempo

Letošní sérii se rozhodně nedá upřít velmi svižné tempo. Kdybychom například porovnali třetí řadu Fear the Walking Dead se sedmou sérii The Walking Dead, tak by každý musel přiznat, že Fear the Walking Dead mělo lepší tempo. Díky tomu jsme si tak byli schopni vychutnávat všech šestnáct epizod, které utekly jako voda. Takové tempo je u podobného seriálu klíčové.

Další kandidáti: nové postavy, poutavá zápletka, celistvost příběhu

9. To nejhorší na třetí řadě: Přehrada

Podobně jako ranč, tak i přehrada byla promarněnou záležitostí. Zároveň se však jednalo o nejnudnější místo ve třetí sérii. Lolino řešení týkající se vody nebylo zrovna dobré, proto prostřihy na tuto dějovou linku nebyly nijak zábavné. Nepomohlo tomu ani to, že tu do děje zasahovali Daniel a Strand, se kterými byla tato linka spojena. Děj se měl spíše soustředit především na ranč, nikoliv na přehradu. V ranči totiž tkvěl velký potenciál, na rozdíl od přehrady.

Další kandidáti: finální rozuzlení s Jeremiahem, Danielův návrat do příběhu, nové postavy na přehradě

Foto: AMC


Jít na Fear the Walking Dead | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!