Velký časový skok aneb tvůrci se s tím nemazlí

Velký časový skok aneb tvůrci se s tím nemazlí

20.4.2018 17:00


Kvůli crossoveru se musel děj seriálu Fear the Walking Dead posunout o pořádný krok dopředu. Jak to vlastně ve výsledku dopadlo?


Někdy se v seriálech dočkáme časového skoku, ale málokdy bývá tak razantní jako v případě seriálu Fear the Walking Dead. Morgan přešel do dalšího seriálu a kvůli tomu muselo dojít k časovému skoku, protože Fear the Walking Dead bylo oproti The Walking Dead pozadu cca o dva roky. Pojďme si vysvětlit, co se právě stalo a kam jsme se posunuli.

Vzpomeňme si na konec třetí série. Nick odpálil přehradu a jedinou jistou přeživší apokalypsy se stala Madison. Díky nejnovějšímu dílu What's Your Story? a traileru na další díl Another Day in the Diamond víme, že přežili ještě Nick, Alicia a Strand. Dokonce se všichni shledali i s Lucianou. Otazník tak stále visí nad Danielem.

K odpálení přehrady došlo zhruba 64 dní po vypuknutí apokalypsy. V té době se v The Walking Dead Rickova skupina nacházela v CDC, odkud následně odjela pryč a později na dálnici sjela na farmu. Poté se děj seriálu Fear the Walking Dead posunul o zhruba 731 dní (tj. dva roky a jeden den). Morgan totiž až 795 dní po vypuknutí apokalypsy narazil na Aliciu, Nicka, Lucianu a Stranda.

Nadcházející epizoda Fear the Walking Dead se bude odehrávat někdy mezi 64. a 795. dnem po apokalypse. Madison nalezla nové místo, ze kterého bude chtít vybudovat domov. Avšak i na tomto místě narazí na velké potíže.

Zatím to tedy vypadá tak, že se minimálně první polovina čtvrté řady bude zaměřovat na dvě časové linky. Tou první bude doba mezi výbuchem přehrady a příchodem Morgana. Tou druhou bude putování Morgana, Johna, Althey, Nicka a dalších, které započalo na konci prvního dílu čtvrté řady.

Co říkáte na tento velký časový skok?

Foto: AMC


Jít na Fear the Walking Dead | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!