George R. R. Martin oznamuje, že letos se Vichrů zimy nedočkáme

George R. R. Martin oznamuje, že letos se Vichrů zimy nedočkáme

26.4.2018 15:00


Spisovatel George R. R. Martin prozradil další informace týkající se nadcházejícího šestého dílu Písně ledu a ohně. Rok 2018 bohužel nebude ve znamení Vichrů zimy.


Očekávané pokračování knižní série Písně ledu a ohně se opět oddaluje. Spisovatel George R. R. Martin již několikrát oznámil, do kdy by chtěl knihu dopsat, ale nikdy se mu jeho uvedené datum dokončení nepodařilo dodržet. Proto už letos v dubnu oznámil, že do konce roku 2018 se nemáme těšit na Vichry zimy. Martin si je prostě jist, že ji letos nestihne dopsat.

Tuto informaci prozradil George R. R. Martin během publikování jiné knihy ze světa Písně ledu a ohně, kterou je Oheň a krev. Tato nová kniha se zaměřuje na historii Targaryenů, má 989 stránek a vyjde 20. listopadu (toto datum pochopitelně neplatí pro naši zemi).

„Ne, zima nepřijde, minimálně ne v roce 2018. Na Vichry zimy si budete muset počkat, ale i přesto se letos budete moci vydat do Západozemí. Oheň a krev není román, nejedná se o tradiční vyprávění a nikdy to tak nebylo zamýšleno. Říkejme tomu raději ‚fiktivní historie‘. Klíčové je to slovo ‚historie‘. Rád si čtu historické knihy, a proto jsem usiloval především o tohle. Je tu však dostatek příběhu pro dvacet románů. Bitvy, krveprolití, zrady, láska, touha, hrůza, náboženské války, politika, incest, historický revizionismus atd. Co se týče mě, opět se vracím ke psaní Vichrů zimy,“ sdělil svým fanouškům spisovatel George R. R. Martin.

(Obálka nové knihy Oheň a krev. Foto: Bantam)

Zdroj článku: EW


Jít na Game of Thrones | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!