Z Brana zůstal malinký soubor v obřím systému, říká Isaac Hempstead Wright

Z Brana zůstal malinký soubor v obřím systému, říká Isaac Hempstead Wright

13.8.2017 13:00


Branova postava se od začátku série naprosto změnila, nyní už má k původnímu Branovi hodně daleko. Co si o vývoji postavy myslí její představitel Isaac Hempstead Wright?


Co představitel Brandona Starka říká na poslední slova Meery o tom, že zemřel v té jeskyni? Meera svými slovy samozřejmě odkazovala na pátou epizodu minulé sezóny, The Door.

Bohužel si myslím, že má v mnoha ohledech pravdu. Bran se stal malou součástí svého mozku. Dříve osobnost Brana zabírala 100 % jeho hlavy, nyní už to je malinký soubor v obřím systému. Ale určitě je téměř jinou postavou. Chová se naprosto jinak a jakákoliv podoba jeho osobnosti je pryč.

Od samého začátku jsme čekali, až se tohle stane. Branovým osudem je stát se Tříokou vránou. Bylo to jeho osudem od prvního dne. Přesně sem příběh směřoval od momentu, kdy Brana shodili z věže. I když už to není možná stejná postava, má mnohem více co nabídnout. To, že má všechny ty vědomosti, ho staví do výhodné pozice.

(Z původního Brana zbylo opravdu málo)

Opravdu je Bran pryč a nahradila ho Tříoká vrána?

Ve čtvrté epizodě říká: ‚Vzpomínám si, jaké to je být Brandonem Starkem, ale teď si toho pamatuji mnohem více,‘ což přesně vystihuje Branovu situaci. Troška Brana v něm je, ale popravdě, dokážete si představit, že do hlavy jednoho člověka vložíte veškerou historii vesmíru, každý okamžik, každou sekundu? Bran se prostě stává touto klidnou zenovou postavou. Je vážně jako lidský superpočítač.

(Starkové se po dlouhé době konečně shledávají)

A co Isaac říká na očekávané setkání Starků? Ve čtvrté epizodě se na Zimohrad vrátila Arya, která si rozmyslela svou vraždu Cersei.

Pro Aryu je jednodušší uvěřit, co se mu stalo, protože viděla tu divnou stránku tohoto světa. Sansa zažila lidskou stránku Hry o trůny. Takže Arya a Bran mají okamžitě něco společného, a oba dokážou přijmout to, co se jim stalo, bez nějakých předsudků. Zatímco Sansa reaguje asi takhle: ‚Říkáte, že ty můžeš měnit tváře a ty, že vidíš všechno? To se oba moji sourozenci zbláznili?‘

Co na Branovu radikální změnu říkáte?

Foto: HBO


Jít na Game of Thrones | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!