#7589 AviaRa: Děkuji! Ano! Fantasy žánr neznamená, že na stejné zranění jeden člověk umře do pár minut a druhý s tím vesele pobíhá po městě a zabíjí ostatní (Robbova žena umřela pár minut po pobodání do břicha). Jasně, je to fantasy a holt v rámci vývoje děje musí být určité ústupky, ale to neznamená, že na ně nemůže nikdo poukázat. Řeší se i větší prkotiny, tak proč ne tohle?
Khal Drogo dostal infekci a chcípl. Robert podlehl nemoci a horečkám z kance a chcípl. Ale Arya má od D&D plot armor jako Ser Twenty of House Goodmen, takže by přežila, i kdyby na ní spadla atomovka. Stačí pouze polívka a 30 minutový šlofík.
Bože můj… Ta sága je celkově zaměřená na reálném zpracování středověku, to že tam lítá dráček neznamená, že když si pokuchám břicho a spadnu do sraček, tak druhý den budu jako zajíček.
#7585 Vinstor: Rozebirat u fantasy to, proc nekdo nedostane z vody infekci, je nebetycne asocialni :-( Nechapu toto kazeni si radosti ze zanru, jez umoznuje pracovat s fantazii…
#7584 Tomi Lee Morpheus: Aha čiže braavosania sú najzdravší ľudia pretože v okolí a kanáloch tečie plameniaca voda? A to že ju prekvapila bolo súčasť plánu je tak? A to že aj keď porazila Arya hentú napriek tomu že umierala a v ďalšej scéne je Arya v poriadku to znamená ?
#7583 Vinstor: lebo to nebola špinavá voda, ale liečivá termálna prameniaca do mora, zranenia neboli smrtelné a ARYA má dar rýchlej regenerácie, to je to čo mal na mysli jej Šéf bez tváre.
na druhej strane Arya mala plán ako poraziť dievča ktoré ju vždy porazilo vo ferplay súboji, ten plán bol dobrý a nakoniec „zhasol“ ako Arya plánovala.
to že neplánovane skončila dobodaná u herečky, ktorá na to doplatila bola smola, ale žiadny plán nieje bez chyby.
K tej Aryii a všetkým čo si ju zastávate, prečo arya po tom čo padla do špinavej vody nedostala infekciu? A keď si pozriete postavy zabité podobným štýlom prežili možno tri, napr šedý červ ale aj on sa zotavoval niekoľko týždňov.
,První je Rickon, což nikoho nepřekvapuje, a vypadá to, že umře v náruči Jona, po Ygrrite a Myrcelle nám dávají další srdcervoucí smrt, jako druhý má umřít Tommen, o jeho smrti nic nevíme
#7578 Michgod: kdyz si to tak vemu tak waif byla nikdo nebo ne? jestli ano tak me tu napada jeste druha moznost a to ze v nejake predchazejici epizode se prece jaqen obetoval a v zapeti se vratil protoze je nikdo… stejne tak mohli obetovat waif protoze byla nikdo a cele to bylo jeno vycviku aryy…
#7567 karel304: Doufám v přesně to samé. DeDečka teď stranou, poslední dvě epizody mi přišly lacinější kupodivu i co se týče technického zpracování (třeba i výkon Maisie/Aryi mi přišel dost umělý/nevěrohodný – ale je fakt, že za to možná nemůže aneb DD scénář), což si dle mě snad jako jediná věc v GoT drží kvalitu, resp. ta tech. stránka z obvyklého standardu profesionality v těchto 2 dílech vybočovala, a na tom má značný podíl rejža, čili věřím, že se minimálně toto právě v posledních epizodách dost změní – dělal je Miguel Sapochnik (týpek, co má na svědomí Hardhome), což by opět mohla být jiná úroveň, zpracování traileru to taky dost naznačuje…
#7570 Moor8: vsak ji bodala do bricha aby to umirani chvliku trvalo… aby trpela… porusila prikaz kterej ji rikal ze to ma byt rychli a nema trpet… nikde nerikaly ze se probudila hned druhy den… klidne to mohlo byt po tydnu… jinak me spis ta waif pripominala terminatora kdyz ji nahanela mozna byly obe cviceny a waif zaverecnou zkousku nesplnila a arya zaverecnou zkousku splnila? o tom proc ji nezabila kdyz byla v limbu… asi z toho vseho vychazi ze waif byla psychopatka co si vrazdeni chtela uzivat… aryu si chtela vychutnat a ne ji zabit ve spanku… nakonec se ji to vymstilo a zaverecnou zkousku splnila arya a waif neuspela…
Řekotočí je jeden velkej vtip a hrozně nesmyslně napaná scéna… Kéž by někdo zabil Jamieho, kam přijde tam všichni kolem něj totálně zblbnou…; jedinou vyhodu má ta jeho postava, že se vedle něj (občas) objevuje Bronn
#7570 Moor8: Já bych spíš řekl, že jí zabít chtěla, ale její nenávist vůči Arye byla tak velká, že jí chtěla vidět umírat a to pěkně pomalu. Proto takové kuchání. Kdyby jí chtěla zabít rovnou. Tak si nesundá masku těsně než jí začne kuchat do břicha. Já bych v tom neviděl nic víc než osobní nenávist ..atd…
Tak já jsem to pochopil tak, že našli prostě další chodby po Mad Kingovi, a né jen tu část (navíc jim tam poté dost vyráběli pyromanceři nový oheň, protože to na bitvu zřejmě nestačilo). Nebo divoký oheň klidně mohou mít, ale objevili cestu pod septum, kde by ho mohli umístit… Ale jsem si opravdu jistý, že s divokým ohněm bude chtít zničit septum, dle mě by ji nějaké „drby“, nebo něco už nepomohli. Ale uvidíme.
To přeci ví ne? Vždyť ho připravovali na obranu králova přístaviště. využili zásoby, co již byly a přidělali trochu nových. Že by chtěla spálit septum? Já myslel, že to je něco o Vrabčákovi.
#7570 Moor8: Ohledně dění v Braavosu. Waif ji opravdu (kdo ví proč…) chtěla zabít. Jen jsi opomenul jeden detail, který když si uvědomíš, tak všechno vysvětluje. Je to retardace scénáristů :-)
#7589 AviaRa: Děkuji! Ano! Fantasy žánr neznamená, že na stejné zranění jeden člověk umře do pár minut a druhý s tím vesele pobíhá po městě a zabíjí ostatní (Robbova žena umřela pár minut po pobodání do břicha). Jasně, je to fantasy a holt v rámci vývoje děje musí být určité ústupky, ale to neznamená, že na ně nemůže nikdo poukázat. Řeší se i větší prkotiny, tak proč ne tohle?
Khal Drogo dostal infekci a chcípl. Robert podlehl nemoci a horečkám z kance a chcípl. Ale Arya má od D&D plot armor jako Ser Twenty of House Goodmen, takže by přežila, i kdyby na ní spadla atomovka. Stačí pouze polívka a 30 minutový šlofík.
Bože můj… Ta sága je celkově zaměřená na reálném zpracování středověku, to že tam lítá dráček neznamená, že když si pokuchám břicho a spadnu do sraček, tak druhý den budu jako zajíček.
#7590 Packa #7591 Mela #7597 lukas254Uplne s Tebou suhlasim, uz som to pisala skor, no bohuzial, stale to ide rovnako,Stratili ludia uz nadobro fantaziu???
#7585 Vinstor: Rozebirat u fantasy to, proc nekdo nedostane z vody infekci, je nebetycne asocialni :-( Nechapu toto kazeni si radosti ze zanru, jez umoznuje pracovat s fantazii…
#7592 tap #7602 Ann Taylor*prameniaca termálna voda :D
#7584 Tomi Lee Morpheus: Aha čiže braavosania sú najzdravší ľudia pretože v okolí a kanáloch tečie plameniaca voda? A to že ju prekvapila bolo súčasť plánu je tak? A to že aj keď porazila Arya hentú napriek tomu že umierala a v ďalšej scéne je Arya v poriadku to znamená ?
#7587 Drogon ka#7583 Vinstor: lebo to nebola špinavá voda, ale liečivá termálna prameniaca do mora, zranenia neboli smrtelné a ARYA má dar rýchlej regenerácie, to je to čo mal na mysli jej Šéf bez tváre.
na druhej strane Arya mala plán ako poraziť dievča ktoré ju vždy porazilo vo ferplay súboji, ten plán bol dobrý a nakoniec „zhasol“ ako Arya plánovala.
to že neplánovane skončila dobodaná u herečky, ktorá na to doplatila bola smola, ale žiadny plán nieje bez chyby.
#7585 VinstorK tej Aryii a všetkým čo si ju zastávate, prečo arya po tom čo padla do špinavej vody nedostala infekciu? A keď si pozriete postavy zabité podobným štýlom prežili možno tri, napr šedý červ ale aj on sa zotavoval niekoľko týždňov.
#7584 Tomi Lee MorpheusPodle spoilerů bychom se měli dočkat dvou smrtí
,První je Rickon, což nikoho nepřekvapuje, a vypadá to, že umře v náruči Jona, po Ygrrite a Myrcelle nám dávají další srdcervoucí smrt, jako druhý má umřít Tommen, o jeho smrti nic nevíme
#7580 Michgod: nebo jeste treti varianta waif byla psychopatka tak zni udelali nikoho a arya ukazala moralni hodnoty tak zustala aryou
#7578 Michgod: kdyz si to tak vemu tak waif byla nikdo nebo ne? jestli ano tak me tu napada jeste druha moznost a to ze v nejake predchazejici epizode se prece jaqen obetoval a v zapeti se vratil protoze je nikdo… stejne tak mohli obetovat waif protoze byla nikdo a cele to bylo jeno vycviku aryy…
#7581 Michgod#7567 karel304: Doufám v přesně to samé. DeDečka teď stranou, poslední dvě epizody mi přišly lacinější kupodivu i co se týče technického zpracování (třeba i výkon Maisie/Aryi mi přišel dost umělý/nevěrohodný – ale je fakt, že za to možná nemůže aneb DD scénář), což si dle mě snad jako jediná věc v GoT drží kvalitu, resp. ta tech. stránka z obvyklého standardu profesionality v těchto 2 dílech vybočovala, a na tom má značný podíl rejža, čili věřím, že se minimálně toto právě v posledních epizodách dost změní – dělal je Miguel Sapochnik (týpek, co má na svědomí Hardhome), což by opět mohla být jiná úroveň, zpracování traileru to taky dost naznačuje…
#7570 Moor8: vsak ji bodala do bricha aby to umirani chvliku trvalo… aby trpela… porusila prikaz kterej ji rikal ze to ma byt rychli a nema trpet… nikde nerikaly ze se probudila hned druhy den… klidne to mohlo byt po tydnu… jinak me spis ta waif pripominala terminatora kdyz ji nahanela mozna byly obe cviceny a waif zaverecnou zkousku nesplnila a arya zaverecnou zkousku splnila? o tom proc ji nezabila kdyz byla v limbu… asi z toho vseho vychazi ze waif byla psychopatka co si vrazdeni chtela uzivat… aryu si chtela vychutnat a ne ji zabit ve spanku… nakonec se ji to vymstilo a zaverecnou zkousku splnila arya a waif neuspela…
#7580 MichgodŘekotočí je jeden velkej vtip a hrozně nesmyslně napaná scéna… Kéž by někdo zabil Jamieho, kam přijde tam všichni kolem něj totálně zblbnou…; jedinou vyhodu má ta jeho postava, že se vedle něj (občas) objevuje Bronn
#7570 Moor8: Já bych spíš řekl, že jí zabít chtěla, ale její nenávist vůči Arye byla tak velká, že jí chtěla vidět umírat a to pěkně pomalu. Proto takové kuchání. Kdyby jí chtěla zabít rovnou. Tak si nesundá masku těsně než jí začne kuchat do břicha. Já bych v tom neviděl nic víc než osobní nenávist ..atd…
#7574 AviaRa: #7572 Engeneer: Máte pravdu :)
#7573 Moor8:
Tak já jsem to pochopil tak, že našli prostě další chodby po Mad Kingovi, a né jen tu část (navíc jim tam poté dost vyráběli pyromanceři nový oheň, protože to na bitvu zřejmě nestačilo). Nebo divoký oheň klidně mohou mít, ale objevili cestu pod septum, kde by ho mohli umístit… Ale jsem si opravdu jistý, že s divokým ohněm bude chtít zničit septum, dle mě by ji nějaké „drby“, nebo něco už nepomohli. Ale uvidíme.
#7575 Moor8#7571 AviaRa:
To přeci ví ne? Vždyť ho připravovali na obranu králova přístaviště. využili zásoby, co již byly a přidělali trochu nových. Že by chtěla spálit septum? Já myslel, že to je něco o Vrabčákovi.
#7574 AviaRa#7570 Moor8: Ohledně dění v Braavosu. Waif ji opravdu (kdo ví proč…) chtěla zabít. Jen jsi opomenul jeden detail, který když si uvědomíš, tak všechno vysvětluje. Je to retardace scénáristů :-)
#7575 Moor8#7570 Moor8:
Velmi pravděpodobně velké zásoby Divokého ohně/Wildfire pod Královým přístavištěm.
#7573 Moor8