#7478 HenryTheEight: #7478 HenryTheEight: Nemáš pravdu.. Ty kravky z Dorne neměli žádní nožík. Hatoha bodly zezadu ranou do srdce(ten nůž je evidentně na levé straně.) Martell tam byl nůž menší, ale zase byl bodnut do hrudníku. Arya 2 bodnutí do břicha.. V lince Arya 07–08( jak jí našla ta herečka uběhlo cca 30 minut) ta jí rány osetřila. Potom v průběhu 8 epizody v lince Arya uběhli třeba 2–3 dni. Jinak takové detaily neřeším.
#7487 Lukkas: Mne by sa páčilo ak by LS nahradila Sansa. Počas bitky by sa jej niečo stalo, neskôr by sa ju Melisandre pokúsila oživiť ako Jona, no nedopadlo by to dobre. Melisandre by pri oživovaní umrela a Sansa by síce ožila, no bola by iná – chladná, pomstychtivá a bez súcitu.
neda mi, aby som nereagovala na niektore komentare,v prvom rade, je to fantasy, vsetci by mali pochopit, ze to nie je realita, a riesit zranenie Arye je hlupost, casove skoky..preboha je to film a nie realita, stratili ste vsetci fantaziu…? a kritizovat, ze diel bol slaby atd…tak to nepozerajte.Mne sa serial velmi paci, nechcela som ho vobec pozerat, ale vtiahol ma do toho a je super, vsetky diely aj tie slabsie, no jednoducho musia byt,nemoze byt vsetko dokonale,tak, ako aj my nie sme dokonali.cize radim zapojit viac fantazie a nemiesat do toho realitu, lebo v nijakom filme ani v seriali, nema den 24 h.a co je uz natocene, tak sa zmenit neda.
#7478 HenryTheEight: Protože Bianca je najímala na nějakou herečku, která odešla k divadlu, když jí přestalo bavit mlátit se s opilcema v posteli, kterou stačilo kuchnout někde v uličce nebo se jí vetřít do šatny, jak to ostatně bez problémů udělali, kdežto Robert je chtěli najmout na poslední Targaryenku, manželku mocného khala a urozenou valyrijskou krev pochodující ohromnými planinami uprostřed několikatisícového davu bezohledných zabijáků, kam se propašuješ s nepoměrně většími obtížemi.
Spoiler je pre tých čo neprečítali hostinu pro vrány (Feast for crows)!
Btw tí čo čítajú knihu, myslíte to že sa pridal Sandor v seriály k bratrstvu, znamená že v knihe sa
pridá Brynden? Hovorím to v duchu že ak show zabije nejaký charakter v knihe chce ním nahradiť
iný, napr Jon Snow – Stannis, Tyrion-Barristan, Blackfish – hound.
Kdyby měl Ramsay rozum, tak zůstane pěkně v Zimohradě a nevyjede proti Jonovi a Divokým. A zima už udělá své. Vezměte si Napoleona nebo Hitlera. Oba si brousili zuby na Rusko, ale potom přišel mráz. Ale Ramsay je psychopat a D&D jsou blázni, takže ta bitva nakonec bude.
#7469 Eddard1: Arya byla bodnutá několikrát do břicha, což většinou bývá smrtelné. Dojde k porušení střev a následuje otrava, je to dlouhé bolestivé a málokdo to přežije. Jenom pro srovnání, podívejte se, jak ty písečný kravky bodly Dorana a Area. To bylo jednou nožíkem do břicha, resp. do zad. A oba padli jak zralý švestky. Ano, beru, že začátek a konec dílu mohl mít až týdenní rozdíl, ale s tím zraněním by v tom světě bez magie prostě nemohla přežít.
Ještě jedno takové rýpnutí do Dumb and Dumber. V knize (myslím v první? znalci mě popř. opraví) se na schůzi malé rady zvažuje najmout Faceless man na Daenerys (nebo na někoho jiného, to není důležité). A zazní tam, že by to byla ta nejdražší možnost ze všech probíraných alternativ. Tak mi potom vysvětlete, jak si ta Bianca (ta co hrála Sansu) mohla dovolit najmout takový drahý zabijáky?
Chybí tomu atosféra a napětí. Vzpomínáte si, jak jste se cítili když Eddarda obklíčili Lanisterští před Malíčkovým bordelem? Když Jon šel prvně za zeď? Když se Tyrion vykecával ze všeho u Arrynů a všude jinde? Když stín vraždil Renlyho? Když Theon nevěděl, čím je zajatcem a kdo jej mučí? Tohle už nějakou dobu GoT chybí. Kdy jste se naposledy báli o nějakou postavu? Kdy jste málem ani nedýchali napětím, co bude dál?
BTW Arya jde teda domů… vzhledem k její smůle, kdy se skoro úspěšně setkala s Robbem a Catylen před jejich kuchnutím, bych si tipnu, že se skoro setká s Jonem a Sansou, ale Sansu nechají autoři zabít :)
Tohle byla 8.epizoda a já mám stále pocit, že se v celé sérii nic závratného nestalo. Prakticky jediné dech beroucí scény bylo oživení Jona a smrt Hodora… vše naplánované GRRM… Scénáristé jsou roztěkaní, snaží se toho odvyprávět mnoho a nakonec je tam přehršel scén a postav po krátkou dobu a celek je nesmyslný a 70% z toho je ve výsledku zbytečné. Stále čekám na akční scény, při kterých ani nemrknu a na hrdé a životem obroušené Starky, kteří si půjdou tvrdě za svým, ale zatím jsem se dočkala jenom ustrašeného a zamlklého Jona a Sansy, která si hraje na svou matku. Jedinou nadějí mi je Arya, která by to tam mohla svým návratem do západozemí zachránit. Ona je ta, která by se mohla měřit i s Lyannou Mormont. Jsem zklamaná a vlastně už je to poněkolikáté, co si marně snažím vzpomenout co se vlastně stalo závratného.
#7471 AviaRa: No to sice nemá, ale zase má Tormunda. A když tomu stačí zařvat, aby lučištníci místo šípů vypustili druhej konec, tak by to byla rvačka hodná zpěváků. Jenom škoda, že jedinýho barda široko daleko upálila Melisandra :D Ale ne, doufám, že Tormund to přežije, je to dobrá postava.
#7468 Ann Taylor: No, ale kdyby tam nechali jen Sera Twentyho of House Goodmen a zbytek Boltonů odstranili, tak by to vyšlo na nějakou menší potyčku (Jonovi by armádu mohli nechat, stejně nemá proti síle plot armoru Goodmena šanci :D ).
#7478 HenryTheEight:
#7502 HenryTheEight#7478 HenryTheEight: Nemáš pravdu.. Ty kravky z Dorne neměli žádní nožík. Hatoha bodly zezadu ranou do srdce(ten nůž je evidentně na levé straně.) Martell tam byl nůž menší, ale zase byl bodnut do hrudníku. Arya 2 bodnutí do břicha.. V lince Arya 07–08( jak jí našla ta herečka uběhlo cca 30 minut) ta jí rány osetřila. Potom v průběhu 8 epizody v lince Arya uběhli třeba 2–3 dni. Jinak takové detaily neřeším.
#7487 Lukkas: Mne by sa páčilo ak by LS nahradila Sansa. Počas bitky by sa jej niečo stalo, neskôr by sa ju Melisandre pokúsila oživiť ako Jona, no nedopadlo by to dobre. Melisandre by pri oživovaní umrela a Sansa by síce ožila, no bola by iná – chladná, pomstychtivá a bez súcitu.
#7491 Eddard1neda mi, aby som nereagovala na niektore komentare,v prvom rade, je to fantasy, vsetci by mali pochopit, ze to nie je realita, a riesit zranenie Arye je hlupost, casove skoky..preboha je to film a nie realita, stratili ste vsetci fantaziu…? a kritizovat, ze diel bol slaby atd…tak to nepozerajte.Mne sa serial velmi paci, nechcela som ho vobec pozerat, ale vtiahol ma do toho a je super, vsetky diely aj tie slabsie, no jednoducho musia byt,nemoze byt vsetko dokonale,tak, ako aj my nie sme dokonali.cize radim zapojit viac fantazie a nemiesat do toho realitu, lebo v nijakom filme ani v seriali, nema den 24 h.a co je uz natocene, tak sa zmenit neda.
Myslíte, že by mohol nahradiť
Blackfish lady Stoneheart? !
#7489 Malerno#7468 Ann Taylor: To je mi jasný, ale než ty vtípky, bych už bych raději sledoval více z „U táboráčku s Dondarrionem“
#7492 Eddard1#7484 Hexa: Drby o divokém ohni.
Neví někdo, o jakých drbech mluvila Cersei s tim svým služebníkem? Po tom, co Tommen zrušil trial of combat.
#7485 Darth Jar Jar#7478 HenryTheEight: Protože Bianca je najímala na nějakou herečku, která odešla k divadlu, když jí přestalo bavit mlátit se s opilcema v posteli, kterou stačilo kuchnout někde v uličce nebo se jí vetřít do šatny, jak to ostatně bez problémů udělali, kdežto Robert je chtěli najmout na poslední Targaryenku, manželku mocného khala a urozenou valyrijskou krev pochodující ohromnými planinami uprostřed několikatisícového davu bezohledných zabijáků, kam se propašuješ s nepoměrně většími obtížemi.
#7464 Smooth: Súhlasím až na berica, ja som LS ani nečakal ono celkovo táto séria až na Kings landing akoby ani nemala príbeh…
#7444 snehulakobrovsky: Udělalo z ní prvotřídního zabijáka a v Západozemí oddělá každého, kdo se na ni nebo na jiného Starka jen křivě podívá :D
#7529 snehulakobrovskySpoiler je pre tých čo neprečítali hostinu pro vrány (Feast for crows)!
Btw tí čo čítajú knihu, myslíte to že sa pridal Sandor v seriály k bratrstvu, znamená že v knihe sa
#7494 Eddard1pridá Brynden? Hovorím to v duchu že ak show zabije nejaký charakter v knihe chce ním nahradiť
iný, napr Jon Snow – Stannis, Tyrion-Barristan, Blackfish – hound.
#7475 MaryJakeris:
#7477 Angi:
Naprostý souhlas, prostě neměli ti dva utíkat knižní předloze a všechno mohlo dopadnout lépe.
Kdyby měl Ramsay rozum, tak zůstane pěkně v Zimohradě a nevyjede proti Jonovi a Divokým. A zima už udělá své. Vezměte si Napoleona nebo Hitlera. Oba si brousili zuby na Rusko, ale potom přišel mráz. Ale Ramsay je psychopat a D&D jsou blázni, takže ta bitva nakonec bude.
#7469 Eddard1: Arya byla bodnutá několikrát do břicha, což většinou bývá smrtelné. Dojde k porušení střev a následuje otrava, je to dlouhé bolestivé a málokdo to přežije. Jenom pro srovnání, podívejte se, jak ty písečný kravky bodly Dorana a Area. To bylo jednou nožíkem do břicha, resp. do zad. A oba padli jak zralý švestky. Ano, beru, že začátek a konec dílu mohl mít až týdenní rozdíl, ale s tím zraněním by v tom světě bez magie prostě nemohla přežít.
Ještě jedno takové rýpnutí do Dumb and Dumber. V knize (myslím v první? znalci mě popř. opraví) se na schůzi malé rady zvažuje najmout Faceless man na Daenerys (nebo na někoho jiného, to není důležité). A zazní tam, že by to byla ta nejdražší možnost ze všech probíraných alternativ. Tak mi potom vysvětlete, jak si ta Bianca (ta co hrála Sansu) mohla dovolit najmout takový drahý zabijáky?
#7483 Ann Taylor #7490 Eddard1 #7490 Eddard1Chybí tomu atosféra a napětí. Vzpomínáte si, jak jste se cítili když Eddarda obklíčili Lanisterští před Malíčkovým bordelem? Když Jon šel prvně za zeď? Když se Tyrion vykecával ze všeho u Arrynů a všude jinde? Když stín vraždil Renlyho? Když Theon nevěděl, čím je zajatcem a kdo jej mučí? Tohle už nějakou dobu GoT chybí. Kdy jste se naposledy báli o nějakou postavu? Kdy jste málem ani nedýchali napětím, co bude dál?
#7479 HenryTheEightBTW Arya jde teda domů… vzhledem k její smůle, kdy se skoro úspěšně setkala s Robbem a Catylen před jejich kuchnutím, bych si tipnu, že se skoro setká s Jonem a Sansou, ale Sansu nechají autoři zabít :)
Tohle byla 8.epizoda a já mám stále pocit, že se v celé sérii nic závratného nestalo. Prakticky jediné dech beroucí scény bylo oživení Jona a smrt Hodora… vše naplánované GRRM… Scénáristé jsou roztěkaní, snaží se toho odvyprávět mnoho a nakonec je tam přehršel scén a postav po krátkou dobu a celek je nesmyslný a 70% z toho je ve výsledku zbytečné. Stále čekám na akční scény, při kterých ani nemrknu a na hrdé a životem obroušené Starky, kteří si půjdou tvrdě za svým, ale zatím jsem se dočkala jenom ustrašeného a zamlklého Jona a Sansy, která si hraje na svou matku. Jedinou nadějí mi je Arya, která by to tam mohla svým návratem do západozemí zachránit. Ona je ta, která by se mohla měřit i s Lyannou Mormont. Jsem zklamaná a vlastně už je to poněkolikáté, co si marně snažím vzpomenout co se vlastně stalo závratného.
#7479 HenryTheEight#7428 Engeneer: Arya pravou rukou jen podala peníze, to není totéž, jako kdyby pravačkou i bojovala. Teď při souboji s Waif držela Jehlu v levačce.
Zase za tím nehledejte víc než to je. ;)
#7471 AviaRa: No to sice nemá, ale zase má Tormunda. A když tomu stačí zařvat, aby lučištníci místo šípů vypustili druhej konec, tak by to byla rvačka hodná zpěváků. Jenom škoda, že jedinýho barda široko daleko upálila Melisandra :D Ale ne, doufám, že Tormund to přežije, je to dobrá postava.
#7425 černovláska:
IMHO to naznačuje, že bude muset brzo oddělat Cersei ze stejného důvodu jako Šíleného krále. Viz rozhovor s Qyburnem.
#7468 Ann Taylor: No, ale kdyby tam nechali jen Sera Twentyho of House Goodmen a zbytek Boltonů odstranili, tak by to vyšlo na nějakou menší potyčku (Jonovi by armádu mohli nechat, stejně nemá proti síle plot armoru Goodmena šanci :D ).
#7473 Ann Taylor