#6989 Zaizzara: Nechci se zastávat Daenerys, protože je to jedna z mých nejmíň oblíbených GoT postav, ale ona si určitě Dothraky nepřivlastní, pokud nebudou chtít. A když jo, tak co? Jsou to jedni z největších primitivů, co v Západozemí vůbec žijou. A Ramsey je takovej, jakej musí být? To snad ne! Copak se tam někdo jinej (kromě Joffreyho) chová tak, jak on? Ale to, že se říše rozpadne, je docela pravděpodobný i pokud by se k moci dostala Daenerys, by mohly různé části říše být více samostatné. I když by je třeba ona musela jmenovat, aby se k moci nedostávali lidi jako Ramsey Bolton. Sever a Dorne by se asi odtrhnul jako první, přece jenom Sever byl kdysi dávno nezávilý úplně a měl své vlastní krále. Tady by mohl vládnout Jon Sníh nebo Rickon (ženu by asi neakceptovali, ačkoli teda seriál jde čím dál víc cestou emancipace), Bran asi bude někde v nějakým stromě a o vládnutí se zajímat nebude. V Říčních krajinách by mohl vládnout Edmure Tully, v Údolí teda nevím, protože Robert (Robin) Arryn je k ničemu, Rovině by mohli vládnout Tyrellové (asi Willas Tyrell), Nevím teda, kdo zbude z Lannisterů, snad se vrátí Tyrion, ale ten bude možná Pobočníkem krále, tak pak Jaime by si mohl najít nějakou ženskou. Na Železnách ostrovech by pak mohla vládnout Yara (Asha). No a Daenerys by vládla té části země, ve které je Královo přístaviště (nevím, jak se překládá do češtiny) a pak Bouřlivému konci.
#6982 El Tigre Chino: Když zemře Tommen, tak nejspíš zanikne iluze Říše. Už teď Údolí, Dorne, Ostrovy a víceméně i sever, žijí svým životem, protože jsou těžce dobyvatelné. Pak záleží jak velkej bude zájem o sjednocenou říši, furt se budou moci Lannisteři s Tyrelly domluvit, silou vládnout ještě Bouřným a Řičním krajinám a přes iluzi vládnout i zbývajícím územím. Nebo díky silné rodinné vazbě může říši vládnout někdo z trojice Edmure Tully-Robert Arryn-Sansa Stark, kdy přes další sňatky získají Tyrelly a odříznutím Lannisterů od moci získají podporu Dorne. Samo nebo připluje Daenerys a pak není co řešit.
…
K seriálu, Daenerys jsem držel palce, tomu, že přes všechny okolnosti proti ní, si dokázala získat armádu, podporu a území. Ale to, co provedla s Dotraky … žila mezi nimi sotva rok a přesto si myslí, že ví, co je pro ně nejlepší, tak sehraje božské divadélko, zabije jejich vůdce, a už je odvádí z jejich domovů, protože jejich způsob života je nicotný a jen ona jim poskytne životní cíl, který stojí za to. Pro mě nyní nejméně oblíbená postava, Ramsey a další si na nic nehrají, jsou tací, jak na tehdejší dobu musí být, ale velká bojovnice proti otroctví, jež lidi svazuje horšími pouty než majetnickými ..
Pro mě nejsympatičtější je Theon, co všechno zažil, sáhl si na dno, a přesto se vzpamatoval, ten to může dotáhnout daleko. Celkově se mi linka na ostrovech líbí, i když je méně postav než v knize. Co se královolby týče, tak mi přijde normální jak proběhla. V knize musel Euron soupeřit s Victarionem, uznávaným velitelem, tak musel nasadit všechna esa, aby uspěl, v seriálu byla jeho soupeřkou žena, tak to zahrál přes to, že on je mužný, takže nemělo smysl, aby zatloukal, že Balona nezabil, místo toho z toho udělal plus. A že mluvil o velkém ptáku, no jen tím zdůrazňoval, že narozdíl od Balonova syna Theona, ho má. Nic nesmyslného. Furt se může s rohem vytáhnout, ale pokud v knize draky nezíská a jezdci budou jiní, tak by dávalo smysl, že v seriálu tohle zkrátí a zjednoduší, a draky předaj rovnou jezdcům.
#6982 El Tigre Chino: No, Baratheoni už vymřeli i po meči i po přeslici, protože Tommen je jenom Lannister a na trůn nemá právo, protože je vlastně bastard. Já bych teda byla pro Gendryho, to je taky bastard, ale alespoň ze správnýho rodu. Nakonec podle mě na trůn stejně usedne Daenerys, otázkou je, kdo bude vládnout po ní, protože nevím, jestli může mít děti. V jedné z dřívějších sérií, když mluvila o dracích, totiž říkala, že ti draci jsou jediné děti, které kdy bude mít. Její dítě s Drogem se narodilo slepé a s křídly, což mohlo být kvůli tomu rituálu, ALE pokud si přečtete trochu víc o Targaryenech, v jejich rodu se stávalo, že se některé děti narodily jako mrtvé nestvůry s šupinami a křídly, takže je to nejspíš tím zdegenerovaným rodem. A ještě jedna otázka, spíš tak pro zajímavost: existoval před vzpourou Roberta Baratheona nějaký jiný rod, který by vládl Západozemí, než Targaryeni? Myslím totiž, že ne.
#6981 tap: a co dělá Cersei „chytře“ nebo s plánem do budoucna? Margery dost nenávidí a pro její smrt udělá všechno, ta na všechny podle mě kašle a todle by jí vůbec nedělalo problém a nějaký nároky taky ne, děti má s bráchou, Neda nechali popravit i když měl pověření od Roberta a vzali si trůn atd.
Keby sa cersei dozvie o tom ze tyrellovci jej zabili joffreyho bude sa snazit ich znicit ale v sucasnosti nema noc. Zlato ani vojsko ani moc nieto uz respekt. Skor sa sama znici. Ale pride mi to strasne ironicke ze jaime v dalsej epizode zautoci na baelorov sept aby zachranil margery.
Hele, tak jsem přemýšlel, ať už Tommen skočí z okna nebo ho zabije Hora, kdo je v pořadí na trůn? Baratheoni tím vymřou po meči i pro přeslici.
Jestliže se v následnictví počítá s rodinou královny, jakože asi ne, má podle targaryenského (salického) práva jistý nárok Kevan a Lancel. Popřípadě sama Cersei. Zároveň ho ale v takovém případě (skrz Margeary) získávají i Tyrellové – Barbrey Ryswell-Dustin takhle taky zdědila manželovy statky.
Největší nárok má v takovém případě samozřejmě Daenerys, ale tu si do Západozemí těžko někdo pozve.
Jedinou logickou variantou je tedy „dočasná“ regentská vláda ve stylu Gondoru, popřípadě zemský sněm, kde se zvolí nový král (logičtější varianta). V takovém případě by se o trůn mohli ucházet Lannisteři, Tyrellové a Estermontové.
#6980 Fosie: no a to je prave dalsi kratkozrakost. Kdyz bude Margery mrtva, opravdu ji nechaji Tyrellove vladnout? Jak chce vladnout bez Tyrellu? Lannisteri nemaji vubec zadny penize, pole, nic, cim by mohli zasobovat risi. Bez Tyrellu jsou uplne nahrany.
#6978 meternych: :) no je fakt, ze mas pravdu, ale zase je pod stresem… draku si asi jeste uzijeme, v tyhle serii maji byt hodne. Tak asi v poslednich dilech
mě dostává jakou má luxusní postavičku Cersei po třech porodech))) a nějak mi utíká smysl toho proč když Tyrion osvobodil draky z okovů jim neotevřel ven,ale nechal je ve sklepě, chtěl je snad vypustit ne??!!
#6973 kutas: at uz zmeni jakkoliv (a ja neverim, ze se povede vsechno srovnat hned v dalsim dilu), Cersei nema sanci napravit vsechny prusvihy, ktery to prineslo. Totalni rozvrat rise (jak dlouho bude trvat, nez se situace napravi na venkove?), naprosta ztrata duvery v krale, Cersei, Tyrelly… kdo bude podporovat krale, kterej se necha prevezt bandou fanatiku? Kdo bude verit Tyrellum, kteri maji dva odsouzene?
A mimochodem – napochodovat tam s armadou je dalsi vrcholne debilni napad Cersei. Protoze prvni obeti bude Loras a druhou Margery. A pak at se deje, co chce, protoze to hlavni – zachranit ty dva – se nemuze nikdy povest. Tyrellove se odvrati od Lannisteru, mozna proti nim i budou valcit, protoze to byla od zacatku chyba Cersei.
#6969 Lord Deyeth: To je známá věc. Půlka Západozemí je Bran, druhá půlka Varys Blackfyrová. Pokud hraješ hru o trůny, jsi Targaryen v utajní nebo měnič. Nic mezi tím. Leda ještě Benjen.
#6989 Zaizzara: Nechci se zastávat Daenerys, protože je to jedna z mých nejmíň oblíbených GoT postav, ale ona si určitě Dothraky nepřivlastní, pokud nebudou chtít. A když jo, tak co? Jsou to jedni z největších primitivů, co v Západozemí vůbec žijou. A Ramsey je takovej, jakej musí být? To snad ne! Copak se tam někdo jinej (kromě Joffreyho) chová tak, jak on? Ale to, že se říše rozpadne, je docela pravděpodobný i pokud by se k moci dostala Daenerys, by mohly různé části říše být více samostatné. I když by je třeba ona musela jmenovat, aby se k moci nedostávali lidi jako Ramsey Bolton. Sever a Dorne by se asi odtrhnul jako první, přece jenom Sever byl kdysi dávno nezávilý úplně a měl své vlastní krále. Tady by mohl vládnout Jon Sníh nebo Rickon (ženu by asi neakceptovali, ačkoli teda seriál jde čím dál víc cestou emancipace), Bran asi bude někde v nějakým stromě a o vládnutí se zajímat nebude. V Říčních krajinách by mohl vládnout Edmure Tully, v Údolí teda nevím, protože Robert (Robin) Arryn je k ničemu, Rovině by mohli vládnout Tyrellové (asi Willas Tyrell), Nevím teda, kdo zbude z Lannisterů, snad se vrátí Tyrion, ale ten bude možná Pobočníkem krále, tak pak Jaime by si mohl najít nějakou ženskou. Na Železnách ostrovech by pak mohla vládnout Yara (Asha). No a Daenerys by vládla té části země, ve které je Královo přístaviště (nevím, jak se překládá do češtiny) a pak Bouřlivému konci.
#6995 AviaRa #7000 Zaizzara#6982 El Tigre Chino: Když zemře Tommen, tak nejspíš zanikne iluze Říše. Už teď Údolí, Dorne, Ostrovy a víceméně i sever, žijí svým životem, protože jsou těžce dobyvatelné. Pak záleží jak velkej bude zájem o sjednocenou říši, furt se budou moci Lannisteři s Tyrelly domluvit, silou vládnout ještě Bouřným a Řičním krajinám a přes iluzi vládnout i zbývajícím územím. Nebo díky silné rodinné vazbě může říši vládnout někdo z trojice Edmure Tully-Robert Arryn-Sansa Stark, kdy přes další sňatky získají Tyrelly a odříznutím Lannisterů od moci získají podporu Dorne. Samo nebo připluje Daenerys a pak není co řešit.
…
K seriálu, Daenerys jsem držel palce, tomu, že přes všechny okolnosti proti ní, si dokázala získat armádu, podporu a území. Ale to, co provedla s Dotraky … žila mezi nimi sotva rok a přesto si myslí, že ví, co je pro ně nejlepší, tak sehraje božské divadélko, zabije jejich vůdce, a už je odvádí z jejich domovů, protože jejich způsob života je nicotný a jen ona jim poskytne životní cíl, který stojí za to. Pro mě nyní nejméně oblíbená postava, Ramsey a další si na nic nehrají, jsou tací, jak na tehdejší dobu musí být, ale velká bojovnice proti otroctví, jež lidi svazuje horšími pouty než majetnickými ..
Pro mě nejsympatičtější je Theon, co všechno zažil, sáhl si na dno, a přesto se vzpamatoval, ten to může dotáhnout daleko. Celkově se mi linka na ostrovech líbí, i když je méně postav než v knize. Co se královolby týče, tak mi přijde normální jak proběhla. V knize musel Euron soupeřit s Victarionem, uznávaným velitelem, tak musel nasadit všechna esa, aby uspěl, v seriálu byla jeho soupeřkou žena, tak to zahrál přes to, že on je mužný, takže nemělo smysl, aby zatloukal, že Balona nezabil, místo toho z toho udělal plus. A že mluvil o velkém ptáku, no jen tím zdůrazňoval, že narozdíl od Balonova syna Theona, ho má. Nic nesmyslného. Furt se může s rohem vytáhnout, ale pokud v knize draky nezíská a jezdci budou jiní, tak by dávalo smysl, že v seriálu tohle zkrátí a zjednoduší, a draky předaj rovnou jezdcům.
#6990 Eleanor05#6982 El Tigre Chino: No, Baratheoni už vymřeli i po meči i po přeslici, protože Tommen je jenom Lannister a na trůn nemá právo, protože je vlastně bastard. Já bych teda byla pro Gendryho, to je taky bastard, ale alespoň ze správnýho rodu. Nakonec podle mě na trůn stejně usedne Daenerys, otázkou je, kdo bude vládnout po ní, protože nevím, jestli může mít děti. V jedné z dřívějších sérií, když mluvila o dracích, totiž říkala, že ti draci jsou jediné děti, které kdy bude mít. Její dítě s Drogem se narodilo slepé a s křídly, což mohlo být kvůli tomu rituálu, ALE pokud si přečtete trochu víc o Targaryenech, v jejich rodu se stávalo, že se některé děti narodily jako mrtvé nestvůry s šupinami a křídly, takže je to nejspíš tím zdegenerovaným rodem. A ještě jedna otázka, spíš tak pro zajímavost: existoval před vzpourou Roberta Baratheona nějaký jiný rod, který by vládl Západozemí, než Targaryeni? Myslím totiž, že ne.
#6993 El Tigre ChinoKdo se bude o Brana teď starat? Že by se na scéně objevil
Benjen?
https://www.youtube.com/watch?…
Pokud to už sem někdo dával, omlouvám se :P
#6981 tap: a co dělá Cersei „chytře“ nebo s plánem do budoucna? Margery dost nenávidí a pro její smrt udělá všechno, ta na všechny podle mě kašle a todle by jí vůbec nedělalo problém a nějaký nároky taky ne, děti má s bráchou, Neda nechali popravit i když měl pověření od Roberta a vzali si trůn atd.
Nema moc*
Keby sa cersei dozvie o tom ze tyrellovci jej zabili joffreyho bude sa snazit ich znicit ale v sucasnosti nema noc. Zlato ani vojsko ani moc nieto uz respekt. Skor sa sama znici. Ale pride mi to strasne ironicke ze jaime v dalsej epizode zautoci na baelorov sept aby zachranil margery.
Hele, tak jsem přemýšlel, ať už Tommen skočí z okna nebo ho zabije Hora, kdo je v pořadí na trůn? Baratheoni tím vymřou po meči i pro přeslici.
Jestliže se v následnictví počítá s rodinou královny, jakože asi ne, má podle targaryenského (salického) práva jistý nárok Kevan a Lancel. Popřípadě sama Cersei. Zároveň ho ale v takovém případě (skrz Margeary) získávají i Tyrellové – Barbrey Ryswell-Dustin takhle taky zdědila manželovy statky.
Největší nárok má v takovém případě samozřejmě Daenerys, ale tu si do Západozemí těžko někdo pozve.
Jedinou logickou variantou je tedy „dočasná“ regentská vláda ve stylu Gondoru, popřípadě zemský sněm, kde se zvolí nový král (logičtější varianta). V takovém případě by se o trůn mohli ucházet Lannisteři, Tyrellové a Estermontové.
#6988 Eleanor05 #6989 Zaizzara#6980 Fosie: no a to je prave dalsi kratkozrakost. Kdyz bude Margery mrtva, opravdu ji nechaji Tyrellove vladnout? Jak chce vladnout bez Tyrellu? Lannisteri nemaji vubec zadny penize, pole, nic, cim by mohli zasobovat risi. Bez Tyrellu jsou uplne nahrany.
#6985 Fosie#6974 tap: a nejde jí třeba o to (krom pomsty nej vrabčákovi) aby margery byla mrtvá a cersei mohla zas vládnout?:)
#6981 tap#6978 meternych: :) no je fakt, ze mas pravdu, ale zase je pod stresem… draku si asi jeste uzijeme, v tyhle serii maji byt hodne. Tak asi v poslednich dilech
#6977 tap: a taky jen plánovali na zadku lsti a pili víno?? )) Cersei mi nevadí spíš mě mrzí to jak málo prostoru dostávají dráčci(((
#6979 tap#6975 meternych: a proc by nemela? Ja mam kolem sebe hned nekolik holek po porodech, ktery maji vybornou postavu.
A ve stredoveku nebylo moc z ceho tloustnout.
#6978 meternych#6974 tap: Myslím, že o to jí i jde… Aby se navzájem „vymlátili“. Ale je to hloupé, máš pravdu. Nicméně od Cersei nic bych chytrého neočekával. :D
mě dostává jakou má luxusní postavičku Cersei po třech porodech))) a nějak mi utíká smysl toho proč když Tyrion osvobodil draky z okovů jim neotevřel ven,ale nechal je ve sklepě, chtěl je snad vypustit ne??!!
#6977 tap#6973 kutas: at uz zmeni jakkoliv (a ja neverim, ze se povede vsechno srovnat hned v dalsim dilu), Cersei nema sanci napravit vsechny prusvihy, ktery to prineslo. Totalni rozvrat rise (jak dlouho bude trvat, nez se situace napravi na venkove?), naprosta ztrata duvery v krale, Cersei, Tyrelly… kdo bude podporovat krale, kterej se necha prevezt bandou fanatiku? Kdo bude verit Tyrellum, kteri maji dva odsouzene?
A mimochodem – napochodovat tam s armadou je dalsi vrcholne debilni napad Cersei. Protoze prvni obeti bude Loras a druhou Margery. A pak at se deje, co chce, protoze to hlavni – zachranit ty dva – se nemuze nikdy povest. Tyrellove se odvrati od Lannisteru, mozna proti nim i budou valcit, protoze to byla od zacatku chyba Cersei.
#6976 AviaRa #6980 Fosie #7074 kutas#6950 AviaRa: jo ve všem máš pravdu já jak si nepamatuji moc druhou sérii tak jsem na ní takhle nenahlížel
#6955 tap: jo tak 7. bod se v příštím díle změní :D
#6974 tapA co TelePetyr aka Littlefinger?
#6969 Lord Deyeth: To je známá věc. Půlka Západozemí je Bran, druhá půlka Varys Blackfyrová. Pokud hraješ hru o trůny, jsi Targaryen v utajní nebo měnič. Nic mezi tím. Leda ještě Benjen.