#6909 HenryTheEight: podle mě musí bejt nějaká spouštěcí událost, po který vždycky vylezou. Co by to ale mohlo bejt to nevim. Pokud se objevili jenom 2×, musí bejt něco shodnýho minule a teď.
#6907 Ann Taylor: V knižce jo. A právě proto je asi lze označit jako dvě rozdílný (a přitom stejný, Schrodingerova kočka?) postavy, což ty snad nepopíráš: „Jenom seriál z toho vyrobil jinou postavu, patrně úplně prvního chodce a zároveň jejich vůdce či tak nějak, jak to tak vypadá, a půjčil si jméno.“ A k té druhé otázce, ty píšeš: „A co se týče toho, jestli by se objevili další, kdyby je někdo vybil… to podle mě není složitá otázka. Neobjevili, pokud by je zase děti nestvořily (nebo by nestihli stvořit další sami, když to patrně umí taky).“
To jsem zmiňoval, protože je zajímavá otázka, nevím zdali zodpovězená, kolikrát se vlastně objevili. Pouze dvakrát za celou historii (Dlouhá noc + současné události)? Teď pouze spekuluju a rád se nechám vyvést z omylu, ale víme, že Děti lesa je stvořili, aby bojovali proti lidem. A co ti zmrdi teda dělali mezi Dlouhou nocí a současností? Někde daleko na severu jen seděli a čuměli? Neodporovalo by to tomu, že je Děti lesa vytvořili k boji proti lidem? Já v nich vidím něco jako terminátory, jejichž jediným cílem je pobít lidi. Řečnická otázka: Dokáže taková bytost přestat na nějakou dobu bojovat, aby se znovu vrátila za několik tisíc let? Nebo je Děti lesa vytvořili znovu těsně před současnými událostmi, ačkoliv nejspíš věděli, že je nedokážou ovládat, a věděli o Zdi, která byla postavená speciálně kvůli tomu, aby zabránila pohybu WW?
#6904 HenryTheEight: No ony to v knížce přece jsou stejné bytosti :D Králi Noční pevnosti se jednoduše začalo říkat Noční král… asi jako když místo litánie král Bouřlivého království používali jen Bouřlivý král. Jenom seriál z toho vyrobil jinou postavu, patrně úplně prvního chodce a zároveň jejich vůdce či tak nějak, jak to tak vypadá, a půjčil si jméno.
A co se týče toho, jestli by se objevili další, kdyby je někdo vybil… to podle mě není složitá otázka. Neobjevili, pokud by je zase děti nestvořily (nebo by nestihli stvořit další sami, když to patrně umí taky). To, jestli přichází první zima nebo chodci… je podružná otázka, kterou chápu tak, že buďto se udělá větší zima, když přijdou, nebo je přiláká to, že se někde hodně ochladí. Ale tipuju to spíš na to první. Už kvůli tomu, že před jejich stvořením bylo to místo zelené a teď je to zamrzlá pustina pod sněhem.
#6905 HenryTheEight: Cestování minulostí, kdy se jen kouká – proč ne. Ale něco měnit? Víceméně vše z toho, co jste vyjmenoval by ovlivnilo podstatu samotného Brana, takže by se teoreticky nemohl stát tím, čím se stává (stane), tudíž by mohl vlastně zničit sám sebe :-D
#6903 Stardos: Cesty minulostí? Proč ne. I když by to bylo trochu nepříjemné, četl jsem totiž Svět ohně a ledu a tam je obrovská spousta různých témat a námětů. A jak někdo zmiňoval, že by Bran cestoval minulostí, měnil ji a tím pádem i přítomnost, čímž by se nastávaly různé události v dějinách (Summerhall, šílenost Aeryse, Branovo vlastní vyhození z okna, poprava Neda, atd.) , což by tedy bylo ovlivněný jednou osobou, to je podle mě (jsem totiž naprostý odpůrce konspiračních teorií) totální krávovina.
#6901 Ann Taylor: Njn, už taky nevím, co vlastně píšu :D
Jasně, že vládnul lidem… Bohužel pro nás, co známe knihy i seriál jsou tyhle dva tituly „Král Noční pevnosti“ a „Noční král“ jasně odlišné. Ale pro spoustu (a teď nechci nikoho urazit, ale někteří to prostě nečetli, nebo si to nepamatují, textu je mraky) amatérů je to jedna a ta samá bytost. Navíc to zní hodně podobně (viz Evropská rada a Rada ministrů EU, to jsou taky věci na první pohled stejné, ale ve skutečnosti značně odlišné). #6902 Monkeyskunk: No já netvrdím, že jsou bez mozku. Ale předpokládám (a můžu se samozřejmě mýlit), že jsou vytvořeni s jedním účelem, a to zničit lidi, což je také potom jediný smysl jejich existence. Což jejich chování bude dost ovlivňovat a oni sami jsou potom tímhle „stvořitelovým polibkem“ neustále ovlivňováni, aniž by to sami vnímali. Pokud vůbec vnímají.
Další věcí je, že v knize Sam našel něco ve stylu: „Jiní přicházejí, když je zima. Nebo zima přichází, když se objevují chodci.“ Tudíž vzniká další zajímavá otázka, je jich omezený počet? Seriál nám svým způsobem odpověděl – je v něm možné udělat z člověka chodce. Ale co se stane, když by se teoreticky domluvila parta sebevražedných maniaků, oblékla se do brnění z Valyrijské oceli, do rukou si vzala Valyrijské meče, pročesala celý sever a všechny Chodce exterminovala? Objevili by se další, jak to popisují knihy v knihovně Černého hradu?
#6900 HenryTheEight: Toho prvního chodce a Night Kinga hraje stejný člověk,předpokládám proto, že to byl první bílý chodec, který začal tvořit další chodce a Děti lesa prostě nedomyslely to, jak je hodlají ovládat.A co není, může být :) Někdo na to už jednou narážel, Branův vlastní Spin-off ve kterém by cestoval v minulosti a ukazoval dějiny včetně Bloodravena
#6900 HenryTheEight: No jedno je jasné i ze seriálu – nejsou to jen bezcitné stvůry bez mozku. Když Jon použil měč z Valyrijské oceli, tak byl ten Walker hodně překvapenej a na chvíli ztuhl, což by se nemyslící stvůře stát nemohlo :)
#6900 HenryTheEight: Udělal si podle té legendy království z Noční pevnosti, kde vládl Noční hlídce (přinejmenším té části, která tam byla, případně okolí), vůbec ne chodcům. Těm přinášel naopak oběti. A nedáváš oběti někomu, komu sám vládneš. To je právě taky častej omyl a nejspíš částečně i z toho vzniknul ten seriálovej.
Otázka zní, co je vlastně SERIÁLOVÝ Night King zač? V knize víme (a spousta lidí to tady taky napsala), co je vlastně zač, že to byl 13. Lord velitel Noční hlídky, který přeběhl, začal válčit proti Králům severu a zamiloval se do ženy s modrýma očima, se kterou potom vládl nad WW, dokud ho Stark z Winterfellu nezabil (asi). To je, opakuju, knižní legenda, z té doby žádné zápisy neexistují a septoni a mistři si to všechno zpět domysleli. Ale co je vlastně zač ten Night King v seriálu? Co umí? Kde se vzal? Ostatní WW si ho „zvolili“, nebo byl prostě „první“? A pak otázka sama o sobě, je vůbec možné se s WW nějak „domluvit“, nebo jsou to prostě zrůdy bažící pouze po smrti?
Bohužel v seriálu nějak mají problém s tím oznámit nám původ postavy, viz Bloodraven. Kdo (kromě čtenářů Písně a Světu) věděl, že je to bastard krále Aegona IV., tudíž nevlastní bratr Daerona II., největší nepřítel Aegora Riverse (odmítám český překlad Bittersteel) a po dlouhou dobu byl taktéž Pobočník krále a následně Lord velitel Noční hlídky (kam putoval společně s m. Aemonem), než zmizel za zdí.
#6897 Caster: Tak su to fantasticke bytosti tak asi ano :D a asi aj ovladaju urcitu magiu :P Ano myslim ze to je ta ista :) Hmm zevraj uz ziadny dalsi nie su ale tak vsetko je mozno ze sa mozne niekde este skryvaju :D Night King by sa podla mna dal zabit aj dracim sklom / uhm alebo neviem si spomenut ich nazov tie mece a jeden z nich ma Jon… Podla mna sa da zabit tak rovnako ako WW
Když to (ta) dítě lesa stvořila prvního WW, a to bylo cca před 8.000 lety, je normální, že pořád žije? Bran to vyčítá přímo jí, takže je to ta samá. To byly poslední přeživší Děti lesa, nebo ještě nějaký někde můžou žít? Teorie: Ten hlavní WW by se dal zabít tim, že tu dýku mu někdo zas z hrudi vyndá. Dítě lesa ho tim nebodlo, ale jakoby vložilo.
13.velitel noční hlídky je skutečně „Noční král“ ale je to normální velitel co přeměnil noční hlídku na armádu a válčil proti nějakému králi severu. Takže to určitě není WW
#6888 Mela: Takhle, jak to pises, samozrejme nemohl. Jen se mi zda, ze to nemel byt prvni WW, ale NK a to uz pak mozny je. Ze prvni byli vytvoreni „dustojnici“ a kdyz to nestacilo, tak jim vytvorili jeste mocnejsiho krale. Ale zase podle knizek jsou ty legendy trochu jinak. Navic mi tam moc nesedi ta casova osa. Ikdyz Ann to tu kdesi trochu osvetlila, stejne mi to tak uplne nesedi.
#6891 Stardos: Neporozumel si pointe prispevku :) Pokud byla Zed postavena ucelne proti WW, tak nejaci museli existovat, jiz, kdyz se zacala stavet. Tim padem 13. velitel nemohl byt prvni WW.
#6909 HenryTheEight: podle mě musí bejt nějaká spouštěcí událost, po který vždycky vylezou. Co by to ale mohlo bejt to nevim. Pokud se objevili jenom 2×, musí bejt něco shodnýho minule a teď.
#6912 mia28#6907 Ann Taylor: V knižce jo. A právě proto je asi lze označit jako dvě rozdílný (a přitom stejný, Schrodingerova kočka?) postavy, což ty snad nepopíráš: „Jenom seriál z toho vyrobil jinou postavu, patrně úplně prvního chodce a zároveň jejich vůdce či tak nějak, jak to tak vypadá, a půjčil si jméno.“ A k té druhé otázce, ty píšeš: „A co se týče toho, jestli by se objevili další, kdyby je někdo vybil… to podle mě není složitá otázka. Neobjevili, pokud by je zase děti nestvořily (nebo by nestihli stvořit další sami, když to patrně umí taky).“
#6910 Fosie #6911 Ann Taylor #6922 rhobosTo jsem zmiňoval, protože je zajímavá otázka, nevím zdali zodpovězená, kolikrát se vlastně objevili. Pouze dvakrát za celou historii (Dlouhá noc + současné události)? Teď pouze spekuluju a rád se nechám vyvést z omylu, ale víme, že Děti lesa je stvořili, aby bojovali proti lidem. A co ti zmrdi teda dělali mezi Dlouhou nocí a současností? Někde daleko na severu jen seděli a čuměli? Neodporovalo by to tomu, že je Děti lesa vytvořili k boji proti lidem? Já v nich vidím něco jako terminátory, jejichž jediným cílem je pobít lidi. Řečnická otázka: Dokáže taková bytost přestat na nějakou dobu bojovat, aby se znovu vrátila za několik tisíc let? Nebo je Děti lesa vytvořili znovu těsně před současnými událostmi, ačkoliv nejspíš věděli, že je nedokážou ovládat, a věděli o Zdi, která byla postavená speciálně kvůli tomu, aby zabránila pohybu WW?
Já si myslim, že ten jak mu děti lesa vrazili sklo do hrudi je prostě ten první a dál se s tím v seriálu nebudou zatěžovat.
Další věc, neni možný, aby NK a WW šli cíleně po těch komu koluje v žilách krev starků?
první starkové měli bejt ty proti kterým byly WW původně vytvoření ->
#6904 HenryTheEight: No ony to v knížce přece jsou stejné bytosti :D Králi Noční pevnosti se jednoduše začalo říkat Noční král… asi jako když místo litánie král Bouřlivého království používali jen Bouřlivý král. Jenom seriál z toho vyrobil jinou postavu, patrně úplně prvního chodce a zároveň jejich vůdce či tak nějak, jak to tak vypadá, a půjčil si jméno.
#6909 HenryTheEightA co se týče toho, jestli by se objevili další, kdyby je někdo vybil… to podle mě není složitá otázka. Neobjevili, pokud by je zase děti nestvořily (nebo by nestihli stvořit další sami, když to patrně umí taky). To, jestli přichází první zima nebo chodci… je podružná otázka, kterou chápu tak, že buďto se udělá větší zima, když přijdou, nebo je přiláká to, že se někde hodně ochladí. Ale tipuju to spíš na to první. Už kvůli tomu, že před jejich stvořením bylo to místo zelené a teď je to zamrzlá pustina pod sněhem.
#6905 HenryTheEight: Cestování minulostí, kdy se jen kouká – proč ne. Ale něco měnit? Víceméně vše z toho, co jste vyjmenoval by ovlivnilo podstatu samotného Brana, takže by se teoreticky nemohl stát tím, čím se stává (stane), tudíž by mohl vlastně zničit sám sebe :-D
#6903 Stardos: Cesty minulostí? Proč ne. I když by to bylo trochu nepříjemné, četl jsem totiž Svět ohně a ledu a tam je obrovská spousta různých témat a námětů. A jak někdo zmiňoval, že by Bran cestoval minulostí, měnil ji a tím pádem i přítomnost, čímž by se nastávaly různé události v dějinách (Summerhall, šílenost Aeryse, Branovo vlastní vyhození z okna, poprava Neda, atd.) , což by tedy bylo ovlivněný jednou osobou, to je podle mě (jsem totiž naprostý odpůrce konspiračních teorií) totální krávovina.
#6906 Majestic#6901 Ann Taylor: Njn, už taky nevím, co vlastně píšu :D
#6907 Ann TaylorJasně, že vládnul lidem… Bohužel pro nás, co známe knihy i seriál jsou tyhle dva tituly „Král Noční pevnosti“ a „Noční král“ jasně odlišné. Ale pro spoustu (a teď nechci nikoho urazit, ale někteří to prostě nečetli, nebo si to nepamatují, textu je mraky) amatérů je to jedna a ta samá bytost. Navíc to zní hodně podobně (viz Evropská rada a Rada ministrů EU, to jsou taky věci na první pohled stejné, ale ve skutečnosti značně odlišné).
#6902 Monkeyskunk: No já netvrdím, že jsou bez mozku. Ale předpokládám (a můžu se samozřejmě mýlit), že jsou vytvořeni s jedním účelem, a to zničit lidi, což je také potom jediný smysl jejich existence. Což jejich chování bude dost ovlivňovat a oni sami jsou potom tímhle „stvořitelovým polibkem“ neustále ovlivňováni, aniž by to sami vnímali. Pokud vůbec vnímají.
Další věcí je, že v knize Sam našel něco ve stylu: „Jiní přicházejí, když je zima. Nebo zima přichází, když se objevují chodci.“ Tudíž vzniká další zajímavá otázka, je jich omezený počet? Seriál nám svým způsobem odpověděl – je v něm možné udělat z člověka chodce. Ale co se stane, když by se teoreticky domluvila parta sebevražedných maniaků, oblékla se do brnění z Valyrijské oceli, do rukou si vzala Valyrijské meče, pročesala celý sever a všechny Chodce exterminovala? Objevili by se další, jak to popisují knihy v knihovně Černého hradu?
#6900 HenryTheEight: Toho prvního chodce a Night Kinga hraje stejný člověk,předpokládám proto, že to byl první bílý chodec, který začal tvořit další chodce a Děti lesa prostě nedomyslely to, jak je hodlají ovládat.A co není, může být :) Někdo na to už jednou narážel, Branův vlastní Spin-off ve kterém by cestoval v minulosti a ukazoval dějiny včetně Bloodravena
#6905 HenryTheEight #6922 rhobos#6900 HenryTheEight: No jedno je jasné i ze seriálu – nejsou to jen bezcitné stvůry bez mozku. Když Jon použil měč z Valyrijské oceli, tak byl ten Walker hodně překvapenej a na chvíli ztuhl, což by se nemyslící stvůře stát nemohlo :)
#6904 HenryTheEight#6900 HenryTheEight: Udělal si podle té legendy království z Noční pevnosti, kde vládl Noční hlídce (přinejmenším té části, která tam byla, případně okolí), vůbec ne chodcům. Těm přinášel naopak oběti. A nedáváš oběti někomu, komu sám vládneš. To je právě taky častej omyl a nejspíš částečně i z toho vzniknul ten seriálovej.
#6904 HenryTheEightOtázka zní, co je vlastně SERIÁLOVÝ Night King zač? V knize víme (a spousta lidí to tady taky napsala), co je vlastně zač, že to byl 13. Lord velitel Noční hlídky, který přeběhl, začal válčit proti Králům severu a zamiloval se do ženy s modrýma očima, se kterou potom vládl nad WW, dokud ho Stark z Winterfellu nezabil (asi). To je, opakuju, knižní legenda, z té doby žádné zápisy neexistují a septoni a mistři si to všechno zpět domysleli. Ale co je vlastně zač ten Night King v seriálu? Co umí? Kde se vzal? Ostatní WW si ho „zvolili“, nebo byl prostě „první“? A pak otázka sama o sobě, je vůbec možné se s WW nějak „domluvit“, nebo jsou to prostě zrůdy bažící pouze po smrti?
#6901 Ann Taylor #6902 Monkeyskunk #6903 StardosBohužel v seriálu nějak mají problém s tím oznámit nám původ postavy, viz Bloodraven. Kdo (kromě čtenářů Písně a Světu) věděl, že je to bastard krále Aegona IV., tudíž nevlastní bratr Daerona II., největší nepřítel Aegora Riverse (odmítám český překlad Bittersteel) a po dlouhou dobu byl taktéž Pobočník krále a následně Lord velitel Noční hlídky (kam putoval společně s m. Aemonem), než zmizel za zdí.
#6897 Caster: Tak su to fantasticke bytosti tak asi ano :D a asi aj ovladaju urcitu magiu :P Ano myslim ze to je ta ista :) Hmm zevraj uz ziadny dalsi nie su ale tak vsetko je mozno ze sa mozne niekde este skryvaju :D Night King by sa podla mna dal zabit aj dracim sklom / uhm alebo neviem si spomenut ich nazov tie mece a jeden z nich ma Jon… Podla mna sa da zabit tak rovnako ako WW
Zdravim, právě jsem dočetl Tanec s draky. Je moudré sledovat aktuální sezonu? Nerad bych si vyspoiloval děj šesté knihy.
Když to (ta) dítě lesa stvořila prvního WW, a to bylo cca před 8.000 lety, je normální, že pořád žije? Bran to vyčítá přímo jí, takže je to ta samá. To byly poslední přeživší Děti lesa, nebo ještě nějaký někde můžou žít? Teorie: Ten hlavní WW by se dal zabít tim, že tu dýku mu někdo zas z hrudi vyndá. Dítě lesa ho tim nebodlo, ale jakoby vložilo.
#6899 Lumicko#6881 snehulakobrovsky: Malíčkovi se dá věřit, když je spolupráce v jeho vlastním zájmu. Aby severu vládnul Ramsey rozhodně v jeho zájmu není.
#6888 Mela: Jednoduše. Knižní Noční král a seriálový Noční král zřejmě nejsou stejná postava. A ukazuje se to čím dál víc.
13.velitel noční hlídky je skutečně „Noční král“ ale je to normální velitel co přeměnil noční hlídku na armádu a válčil proti nějakému králi severu. Takže to určitě není WW
#6888 Mela: Takhle, jak to pises, samozrejme nemohl. Jen se mi zda, ze to nemel byt prvni WW, ale NK a to uz pak mozny je. Ze prvni byli vytvoreni „dustojnici“ a kdyz to nestacilo, tak jim vytvorili jeste mocnejsiho krale. Ale zase podle knizek jsou ty legendy trochu jinak. Navic mi tam moc nesedi ta casova osa. Ikdyz Ann to tu kdesi trochu osvetlila, stejne mi to tak uplne nesedi.
#6891 Stardos: Neporozumel si pointe prispevku :) Pokud byla Zed postavena ucelne proti WW, tak nejaci museli existovat, jiz, kdyz se zacala stavet. Tim padem 13. velitel nemohl byt prvni WW.
#6888 Mela: Tak první WW určitě nebyl 13. velitel NW. Ten se měl sám zamilovat do jedné z WW. Ale je to legenda.
#6888 Mela: Mohl být před tím normální člověk
#6893 Monkeyskunk