#6846 Fosie: Jo viděla, ale nemusím se na něj dívat na velké obrazovce půl minuty. Víš, ženský se na nahý chlapy nedívají tak rády, jako se vy díváte rádi na nahý ženský. Předpokládám kvůli nevhodnému dotazu, že jsi chlap…
#6841 Stardos: No, já vím, ale myslím, že je to tvůrcům dabingu jedno. V minulé sérii přeložili slova Martellů „Unbowed, Unbent, Unbroken“, jako „Neohnuti, neskloněni, nezlomeni“, ačkoli zabere tak pět minut podívat se na konec knížky, kde jsou významné rody i s jejich slovy, abyste zjistili, že se to překládá jako „Neskloněni, nepokořeni, nezlomeni“. Nikoho to beztak nezajímá…
#6840 zvirka: Maturitu mám, nemusíš se arogantně povyšovat, přes to se mi ta scéna nelíbila. A pokud tam D and D to divadlo mít museli, pak tam alespoň nemusela být ta scéna po něm nebo alespoň ne v této podobě.
Yara a Theon na pomoc Jonovi nepřijdou, ty valej za Daeneris bych řek, ale jenom muj názor.
Pro někoho koho to hodně zajímá ( jako mě) a neni línej (jako já) tak v traileru na 6 sérii je několik záběrů z bitvy Jon x Ramsey a jsou vidět praporce. Na případný poznatky se budu těšit:D
#6808 Scenárista s veľkým S: Nevím, jak jsi přišel na to, že celá série je o Jonovi. Jon je docela důležitá postava, ale rozhodně není GoT jenom o něm. I v knížce je jen jednou z postav. Řekla bych, ačkoli ty postavy nejsou rozhodně moje nejoblíbenější, že hlavními postavami v seriálu jsou Tyrion Lannister a Daenerys Targaryen. Jon, kromě toho, že furt s někým válčí, vlastně vůbec nehýbe dějem. Není důležitý z hlediska intrik a souboje o moc. Moc ho ani nezajímá, ani nebyl v Králově přístavišti. Pět sérií mrzne na Zdi, popřípadě za Zdí a nebo s někým bojuje. Kromě Starků se o něj nikdo moc nezajímá…
#6839 Eleanor05: No ono to právě pro diváka, který se kouká s CZ dabingem jen a neví o Hold the door asi nedojde, proč mluví Drž ty dveře a potom najednou Hodor
K tomu divadlu – takhle nějak vypadalo divadlo ve středověku. Zkuste si přečíst třeba kousek Mastičkáře, doplníte mezery ve vzdělání. Lidi se chtěli bavit, měli krátký a většinou smutný a trpký život. Většina lidí tenkrát neuměla číst ani psát a nějakému intelektuálnímu humoru by nerozuměla. Takže v tomhle lidovém stylu vznikalo divadlo, původně hrané v kostelech, později právě kvůli vulgaritě vykázané ven na náměstí. Nebudu se rozepisovat, ale kdo má aspoň maturitu, měl by chápat a rozumět právě scéně s divadlem, já ji opravdu oceňuju.
#6798 barahir:, #6783 Fazuliak: Moc přeceňujete kvalitu nynějšího českého dabingu. :) Jsem jedna z mála, která se na něj dívá, protože jsem na něho zvyklá od první série, která je nadabovaná výborně. Jenomže kvalita se s každou sérií zhoršuje, postavy jsou přeobsazovány za levnější a méně kvalitnější dabéry atd. Občas se stává, že slovo bylo v předchozí sérii přeloženo do češtiny (např. Malíčkovo rodiště – Prsty) a o pár sérií zvlášť se jim říká Fingers atd., takže se nestrachujte. Podle mě to bude normálně jak v titulkách – Drž ty dveře a pak Hodor.
#6759 Ann Taylor: No, nebylo ale nutný, aby to divadlo bylo takhle nechutný a vulgární (i scéna po něm). V GoT jsem teda zvyklá na leccos, ale tohle už bylo přes čáru, jak nějaká brutálnější verze Kameňáku nebo co já vím. D and D chcou asi každým dílem víc a víc šokovat, tohle snad už nemohlo být horší…
Jak psal Pumask, zabýváte se tím, co chcete vidět, ne to, co vidíte. Seriál je super.. no, k epizodě.
Opravdu, Hodor mě dostal. Nečekal jsem to, ale není divu, v seriálu to je jak na běžícím pásu. A Bran? Bože, ty sis při tom pádu poranil i mozek… (ale je pravda, že jsem byl zvědav co uvidí) Osobně mě začala ale zajímat Aryiina linka.
Začínám spekulovat, jestli náhodou to není o tom, aby se stala nikým, ale naopak, aby stále dokázala být sama sebou. Přece jen, vše tomu nasvědčuje. Stále se jí ptají, kým je, co chce atd… Vždy když odpoví, že holka nemá přání a tak, tak se na ni tak divně dívají, vidí prostě, že se snaží lhát. Myslím, že prostě jenom čekají na to, až zahodí tu její přetvářku a stane se sama sebou. Ovšem je to pouze má domněnka, takže kdo ví? !
Co se týče J a S… No, naštvalo mě, že Sansa nijak B nevyužije.. bože, vždyť má armádu, ale nechme se překvapit…
#6848 Eleanor05: A to mě dovádí k otázce, co za krásku byla ta „herečka“ Sansy?
#6851 Stardos #6858 mara_#6843 Eleanor05: Nezapomínal bych ještě na Brana, ten mi přijde v příběhu hodně důležitý :)
#6846 Fosie: Jo viděla, ale nemusím se na něj dívat na velké obrazovce půl minuty. Víš, ženský se na nahý chlapy nedívají tak rády, jako se vy díváte rádi na nahý ženský. Předpokládám kvůli nevhodnému dotazu, že jsi chlap…
#6850 pajajs#6841 Stardos: No, já vím, ale myslím, že je to tvůrcům dabingu jedno. V minulé sérii přeložili slova Martellů „Unbowed, Unbent, Unbroken“, jako „Neohnuti, neskloněni, nezlomeni“, ačkoli zabere tak pět minut podívat se na konec knížky, kde jsou významné rody i s jejich slovy, abyste zjistili, že se to překládá jako „Neskloněni, nepokořeni, nezlomeni“. Nikoho to beztak nezajímá…
#6861 kutassi nikdy neviděla pinďoura?:D
#6848 Eleanor05#6840 zvirka: Maturitu mám, nemusíš se arogantně povyšovat, přes to se mi ta scéna nelíbila. A pokud tam D and D to divadlo mít museli, pak tam alespoň nemusela být ta scéna po něm nebo alespoň ne v této podobě.
#6852 zvirkaYara a Theon na pomoc Jonovi nepřijdou, ty valej za Daeneris bych řek, ale jenom muj názor.
Pro někoho koho to hodně zajímá ( jako mě) a neni línej (jako já) tak v traileru na 6 sérii je několik záběrů z bitvy Jon x Ramsey a jsou vidět praporce. Na případný poznatky se budu těšit:D
#6808 Scenárista s veľkým S: Nevím, jak jsi přišel na to, že celá série je o Jonovi. Jon je docela důležitá postava, ale rozhodně není GoT jenom o něm. I v knížce je jen jednou z postav. Řekla bych, ačkoli ty postavy nejsou rozhodně moje nejoblíbenější, že hlavními postavami v seriálu jsou Tyrion Lannister a Daenerys Targaryen. Jon, kromě toho, že furt s někým válčí, vlastně vůbec nehýbe dějem. Není důležitý z hlediska intrik a souboje o moc. Moc ho ani nezajímá, ani nebyl v Králově přístavišti. Pět sérií mrzne na Zdi, popřípadě za Zdí a nebo s někým bojuje. Kromě Starků se o něj nikdo moc nezajímá…
#6849 StardosTakže WW jsou vlastně ti hodní.. No upřímně, co byste dělali, kdyby vám nějaký dítě vbodlo do hrudi kus šutru? Já se jim ani nedivím.. :D
#6839 Eleanor05: No ono to právě pro diváka, který se kouká s CZ dabingem jen a neví o Hold the door asi nedojde, proč mluví Drž ty dveře a potom najednou Hodor
#6847 Eleanor05K tomu divadlu – takhle nějak vypadalo divadlo ve středověku. Zkuste si přečíst třeba kousek Mastičkáře, doplníte mezery ve vzdělání. Lidi se chtěli bavit, měli krátký a většinou smutný a trpký život. Většina lidí tenkrát neuměla číst ani psát a nějakému intelektuálnímu humoru by nerozuměla. Takže v tomhle lidovém stylu vznikalo divadlo, původně hrané v kostelech, později právě kvůli vulgaritě vykázané ven na náměstí. Nebudu se rozepisovat, ale kdo má aspoň maturitu, měl by chápat a rozumět právě scéně s divadlem, já ji opravdu oceňuju.
#6845 Eleanor05#6798 barahir:,
#6841 Stardos #6854 barahir#6783 Fazuliak: Moc přeceňujete kvalitu nynějšího českého dabingu. :) Jsem jedna z mála, která se na něj dívá, protože jsem na něho zvyklá od první série, která je nadabovaná výborně. Jenomže kvalita se s každou sérií zhoršuje, postavy jsou přeobsazovány za levnější a méně kvalitnější dabéry atd. Občas se stává, že slovo bylo v předchozí sérii přeloženo do češtiny (např. Malíčkovo rodiště – Prsty) a o pár sérií zvlášť se jim říká Fingers atd., takže se nestrachujte. Podle mě to bude normálně jak v titulkách – Drž ty dveře a pak Hodor.
Zajímavé. Stvoření chodců přes „krvavou magii“. Rudé kněžky – draci atd.
Co když hlavní záporák je ⇒ God of Flame and Shadow ⇒ R'hllor.
Na jedné straně má draky na druhé Chodce a likviduje Děti lesa i lidi…
#6759 Ann Taylor: No, nebylo ale nutný, aby to divadlo bylo takhle nechutný a vulgární (i scéna po něm). V GoT jsem teda zvyklá na leccos, ale tohle už bylo přes čáru, jak nějaká brutálnější verze Kameňáku nebo co já vím. D and D chcou asi každým dílem víc a víc šokovat, tohle snad už nemohlo být horší…
#6832 CasterX: Podle proma je někdo zachrání, nejčastěji se hovoří o Coldhandovi a Benjenovi :)
#6797 ZvacA: Prometheus hadr :D
Omlouvám se, nevím, proč se to odeslalo tolikrát.
Kam/ako Bran utečie? Budú mať tak minútový náskok. Nejaké teórie, ako sa z toho dostanú? Hádam sa len neschovajú za strom.
Kam/ako Bran utečie? Budú mať tak minútový náskok. Nejaké teórie, ako sa z toho dostanú?
#6836 StardosJak psal Pumask, zabýváte se tím, co chcete vidět, ne to, co vidíte. Seriál je super.. no, k epizodě.
Opravdu, Hodor mě dostal. Nečekal jsem to, ale není divu, v seriálu to je jak na běžícím pásu. A Bran? Bože, ty sis při tom pádu poranil i mozek… (ale je pravda, že jsem byl zvědav co uvidí) Osobně mě začala ale zajímat Aryiina linka.
Začínám spekulovat, jestli náhodou to není o tom, aby se stala nikým, ale naopak, aby stále dokázala být sama sebou. Přece jen, vše tomu nasvědčuje. Stále se jí ptají, kým je, co chce atd… Vždy když odpoví, že holka nemá přání a tak, tak se na ni tak divně dívají, vidí prostě, že se snaží lhát. Myslím, že prostě jenom čekají na to, až zahodí tu její přetvářku a stane se sama sebou. Ovšem je to pouze má domněnka, takže kdo ví? !
Co se týče J a S… No, naštvalo mě, že Sansa nijak B nevyužije.. bože, vždyť má armádu, ale nechme se překvapit…