#6744 Oveckoun: Ja teda neviem ale cela scena okolo Kralovolby a nasledneho uniku mi prisla strasne stupidne natocena a bojim sa, ze z toho spravia dalsiu kravinu ako Dorne. Mozno je to tym, ze som cital knizky a teda podla toho co som cital, som si to predstavoval uplne inak. Hlavne body tam su ale prislo mi to strasne na rychlo, par hlupych argumentov preco by on alebo ona mali byt zvoleny a bolo vybavene. Zase sme pritom, ze prijde Euron po niekolkych rokoch naspat, prizna, ze im zabil krala, ze si ide pre Dany s drakmi (toto tak isto nechapem, ze mu hned uverili, ze si ide pre drakov alebo ze nejaky draci su…aj ked sa dlho hovori, ze Dany ma nejakych drakov, stale to bolo v rovine ‚niekto-nieco‘ povedal…aspon teda na Westerose) a oni len vsetci zakricia HUAAAA a uz ho volia…proste mi to cele pripomina Dorne.
A utek so zeleznou flotilou tiez nechapem, ak dokazali zobrat tolko lodi naraz, tak ako sakra mohli zvolit Eurona? … Mozno mi tu nieco unika a Asha ma tolko vojakov, ze nemusela byt ani kralovolba a mohla ich tam vybit.
Tak isto tam nebolo vobec vysvetlene, preco zrazu museli ujst a preco ich chcel Euron hned zabit, ked este nevedel, ze im usli s flotilou.
Celkovo epizoda bola fajn ale s touto linkou ma dojali a to som sa na nu tesil.
#6743 Ann Taylor: Jsem se nevyjádřil přesně. Prostě je vyhnat z Westerosu a kdo nepůjde dobrovolně, tak bude zabit. Pořád si myslím, že jsou Děti ještě větší bestie než WW.
#6736 Ann Taylor: To s nadhodnocováním postav je dobrá připomínka.
BTW to tu vážně nikdo nekomentuje Železné? Konečně (6. řada!) Obřad utopení a pro hodně lidí pochopení motta :D Detaily jako koruna z naplaveného dříví. Přiznání k bratrovraždě bych u nich ještě pochopil, jsou to oblíbení tvrďáci. Co mi ale hlava nebere, z čeho chtějí na ostrovech sakra brát dřevo na další lodě? :D A to jako Asha, Theon a těch pár dalších ukradli celou flotilu? (V tomhle se doufám pletu, ze scény to jde špatně poznat a třeba fakt odplouvají jen ty nejlepší lodě, ne všechny)
#6738 Engeneer: Jo a teď jsem to projížděla znova kvůli překladům a nesedí to ani s tím, co řekla ona – že byli ve válce a že je masakrovali, tak vytvořili chodce. Po uzavření míru už nebyli ve válce. Jasně, mohla lhát, ale to už se mi zdá přitažený.
Taky vám přijde, že zabití Summer (Léta) udělali jenom proto, aby nemuseli vytvářet tolik CGI? Nebo se jim prostě už nechtělo dělat ty zlovlky? Nebo já nevim proč to udělali. Přišlo mi to naprosto stupidní.
#6731 Ann Taylor: Právě tohle jsou pravý podmínky na pokrok, když si musíš dělat zásoby na zimu a přemýšlet jak nejlíp něco vypěstovat, někde uložit aby se nezkazilo. Díky dlouhým létům mají i více času vymýšlet tyhle ty pokrokový věci. Podívej se na podmínky u nás kdy právě my na severu jsme oproti Africe tisíc let před něma. Jim stačí vylézt z chýše nasbírat si trochu ovoce a jít zase spát a dělat děti. Mel v její tři-sta leté podobě neberu jako nahou, když právě aby se tohle srovnalo musela by kamera jít trochu zespodu a z úhlu.
#6737 rockysiburger: Tak nemusí bejt, někam utéct musí, uvidíme kam. Ovšem jestli uteče ke Zdi a tam jim to podělá zase on… :D
#6738 Engeneer: Možný to asi je taky, ale moc se mi to nezdá. Vyhnat lidi zpátky do Essosu mi přijde jako komplikovanej a blbej plán, když předtím zlikvidovaly spojení Dorne a Essosu (takže by je buď musely chtít vyvraždit nebo je nejdřív donutit postavit si lodě) a hodně zkomplikovaly cestu přes Šíji. To už rovnou mohly dodělat co začaly a rozpůlit kontinent.
#6735 Ann Taylor: A co takhle. Děti dostávali na prdel, ale podařilo se jim uzavřít mír. Jak říkáš blíže nespecifikovanou dobu se dávali dohromady a potom vytvořili WW s tím, že lidi zase vyženou na Essos, ale to jim nevyšlo :-)
#6736 Ann Taylor: Jenže je Bran pořád označený dotekem WK. Takže únik stále na sever je asi jasný K.O. V seriálovém podání. Jsem zvědavý jak se dostanou dál aby je armáda WW nedostihla. Řečeno už bylo. Meera Brana sama nikam nedostane :-)
#6733 Oveckoun: Tak třináctý velitel hlídky… jak se to vezme. Ten je pořád nejasnej. Podle Martina je to legendární postava jako Bran Stavitel, na kterou se za stovky let nabalily povídačky (a v současnosti má „existovat asi jako ostatní legendární postavy). A čím dál víc fanoušků si myslí, že ten seriálovej je postava úplně jiná a že ho tak pojmenovali, protože potřebovali jméno a tohle znělo. Což by mi taky nevadilo. Ovšem Studenoruký by mi přišel jako logická volba pro další postavu – Meera Brana sama nikam nedostane, to ať se mi nesnaží namluvit :D Navíc třeba budou pokračovat na Sever – v knížce Martin slíbil, že se podíváme ještě dál na Sever – a tam už by tuplem sami nedošli. A věřím tomu, že v ní se tam podíváme. Ostatně už v prvním díle měl Bran vizi, kdy "nahlédl do srdce zimy“ a něco ho tam šíleně vyděsilo, a já už chci dlouho vědět, co to bylo! :D
#6732 Engeneer: No jasně že byli vytvořeni před mírovou dohodou. Asi těžko budou tvořit zbraň proti někomu, s kým právě uzavřeli mír, to by bylo trošku s křížkem po funuse. Mně z toho vychází, že je vytvořili (nespecifikovanou dobu před uzavřením míru), ale nepoužili, protože se právě s lidmi nakonec dohodli. Takže je uklidili na sever, ovšem tam se jim vymkli z rukou a po nějaké době začali s vlastní invazí (ono ty tisíce let jsou spíš asi iluzorní a mohlo to být i kratší období, vem si, že Andalové začali s invazí před šesti tisíce lety nebo před čtyřmi nebo před dvěma a mistři se na tom nikdy neshodnou – a čtyři tisíce let rozdílu v odhadu v době, kdy už existovaly záznamy? Jaký bordel pak může být v době, kdy neexistovaly).
Tak podle traileru na 6 díl jsem natšenej z Parožného ( Randyll super herec ) a celkově Parožný skvěle udělaný typově jsem si ho představoval podobně i to okolí ale že to bude takový velkolepý hrad nu hustě Tarlyovci :D Dany snad zas najede na akční linku a nebude jen sedět v Meerenu bezmocně, no a Jaimie a Mace snad natrhnou řiť vrabčákům :D No a zombíci stále pronásledují Meeru a Brana a snad ho zachrání Studenoruký :D JÁ CHCI DALŠÍ DÍLY SAKRA HNED
#6730 Ann Taylor: Je to trošku klišé. Stvořit něco, co se pak otočí proti tvůrcům. Jenomže hodně jeho povídek pracuje s podobnou zápletkou. Možná tu ale divákům nedojde celé snaha (a důvody) Dětí lesa proč to všechno. No a co ten 13. velitel Night's Watch? Jsou Děti lesa Ekoteroristi? Uvolnilo se teď místo pro Studenorukého? Brzo dopadneme jako u LOST :D
#6730 Ann Taylor: Jak tedy chápeš časovou posloupnost? Byli vytvořeni před mírovou dohodou a 2000 let někde spali nebo je Děti vytvořili a oni hned zaútočili o Dlouhé noci?
#6727 Mela: Pánský prsa taky ukazujou taky. Jenže nic z toho, ty nikoho nezajímaj, tak co jinýho asi maj na chlapovi ukazovat, aby vyvážili dámský? A chceš vidět víc? Si pusť první díl, Melisandra tam byla v záběru úplně celá a úplně nahá, heh.
A absence pokroku je sice blbá, ale tady má i určitá, aspoň částečná vysvětlení. Nejprogresivnější civilizace zanikla (Valyrijci) a v Západozemí víc než na pokrok spíš hledí na to, aby stihli zasít, vypěstovat, sklidit a znova dokola pokud možno co nejvíc, než přijde zima, o které nikdy nikdo neví, kdy vlastně přijde. Celkem kruté zimy neodhadnutelné délky a vůbec příchodu s pokrokem poměrně zamávají a posunou priority.
#6744 Oveckoun: Ja teda neviem ale cela scena okolo Kralovolby a nasledneho uniku mi prisla strasne stupidne natocena a bojim sa, ze z toho spravia dalsiu kravinu ako Dorne. Mozno je to tym, ze som cital knizky a teda podla toho co som cital, som si to predstavoval uplne inak. Hlavne body tam su ale prislo mi to strasne na rychlo, par hlupych argumentov preco by on alebo ona mali byt zvoleny a bolo vybavene. Zase sme pritom, ze prijde Euron po niekolkych rokoch naspat, prizna, ze im zabil krala, ze si ide pre Dany s drakmi (toto tak isto nechapem, ze mu hned uverili, ze si ide pre drakov alebo ze nejaky draci su…aj ked sa dlho hovori, ze Dany ma nejakych drakov, stale to bolo v rovine ‚niekto-nieco‘ povedal…aspon teda na Westerose) a oni len vsetci zakricia HUAAAA a uz ho volia…proste mi to cele pripomina Dorne.
A utek so zeleznou flotilou tiez nechapem, ak dokazali zobrat tolko lodi naraz, tak ako sakra mohli zvolit Eurona? … Mozno mi tu nieco unika a Asha ma tolko vojakov, ze nemusela byt ani kralovolba a mohla ich tam vybit.
Tak isto tam nebolo vobec vysvetlene, preco zrazu museli ujst a preco ich chcel Euron hned zabit, ked este nevedel, ze im usli s flotilou.
Celkovo epizoda bola fajn ale s touto linkou ma dojali a to som sa na nu tesil.
#6751 mia28 #6752 mia28 #6767 Smooth#6742 Zdenek0000: Tam je v každé druhém záběru takového CGI, že by je jeden vlk už nevytrhl :-)
#6742 Zdenek0000: Souhlasím, ani z toho psího pohledu jsem na tom Kamikadze nevidel vetsi smysl :-D
#6743 Ann Taylor: Jsem se nevyjádřil přesně. Prostě je vyhnat z Westerosu a kdo nepůjde dobrovolně, tak bude zabit. Pořád si myslím, že jsou Děti ještě větší bestie než WW.
Tak tentokrát jsem u toho brečel jako malí kluk . Uvidíme jak to půjde dál . Podle mne to bude tak ,že Sníh si vezme Matku draků . Jinak to nevidím .
Aaaaw Asha = seriálová Yara (pořád se mi to plete)
#6736 Ann Taylor: To s nadhodnocováním postav je dobrá připomínka.
BTW to tu vážně nikdo nekomentuje Železné? Konečně (6. řada!) Obřad utopení a pro hodně lidí pochopení motta :D Detaily jako koruna z naplaveného dříví. Přiznání k bratrovraždě bych u nich ještě pochopil, jsou to oblíbení tvrďáci. Co mi ale hlava nebere, z čeho chtějí na ostrovech sakra brát dřevo na další lodě? :D A to jako Asha, Theon a těch pár dalších ukradli celou flotilu? (V tomhle se doufám pletu, ze scény to jde špatně poznat a třeba fakt odplouvají jen ty nejlepší lodě, ne všechny)
#6750 Majky1423#6738 Engeneer: Jo a teď jsem to projížděla znova kvůli překladům a nesedí to ani s tím, co řekla ona – že byli ve válce a že je masakrovali, tak vytvořili chodce. Po uzavření míru už nebyli ve válce. Jasně, mohla lhát, ale to už se mi zdá přitažený.
#6747 EngeneerTaky vám přijde, že zabití Summer (Léta) udělali jenom proto, aby nemuseli vytvářet tolik CGI? Nebo se jim prostě už nechtělo dělat ty zlovlky? Nebo já nevim proč to udělali. Přišlo mi to naprosto stupidní.
#6748 Monkeyskunk #6749 EngeneerJeště k novému Lord Commanderovi na Zdi. Pro přípomenutí tohle hlásal Edd při volení LC (kdy byl nakonec zvolen Jon) v knize :) :
„I just want to say to whoever is voting for me that I would certainly make an awful Lord Commander. But so would all these others“
#6731 Ann Taylor: Právě tohle jsou pravý podmínky na pokrok, když si musíš dělat zásoby na zimu a přemýšlet jak nejlíp něco vypěstovat, někde uložit aby se nezkazilo. Díky dlouhým létům mají i více času vymýšlet tyhle ty pokrokový věci. Podívej se na podmínky u nás kdy právě my na severu jsme oproti Africe tisíc let před něma. Jim stačí vylézt z chýše nasbírat si trochu ovoce a jít zase spát a dělat děti. Mel v její tři-sta leté podobě neberu jako nahou, když právě aby se tohle srovnalo musela by kamera jít trochu zespodu a z úhlu.
#6737 rockysiburger: Tak nemusí bejt, někam utéct musí, uvidíme kam. Ovšem jestli uteče ke Zdi a tam jim to podělá zase on… :D
#6738 Engeneer: Možný to asi je taky, ale moc se mi to nezdá. Vyhnat lidi zpátky do Essosu mi přijde jako komplikovanej a blbej plán, když předtím zlikvidovaly spojení Dorne a Essosu (takže by je buď musely chtít vyvraždit nebo je nejdřív donutit postavit si lodě) a hodně zkomplikovaly cestu přes Šíji. To už rovnou mohly dodělat co začaly a rozpůlit kontinent.
#6735 Ann Taylor: A co takhle. Děti dostávali na prdel, ale podařilo se jim uzavřít mír. Jak říkáš blíže nespecifikovanou dobu se dávali dohromady a potom vytvořili WW s tím, že lidi zase vyženou na Essos, ale to jim nevyšlo :-)
#6739 Ann Taylor #6743 Ann Taylor#6736 Ann Taylor: Jenže je Bran pořád označený dotekem WK. Takže únik stále na sever je asi jasný K.O. V seriálovém podání. Jsem zvědavý jak se dostanou dál aby je armáda WW nedostihla. Řečeno už bylo. Meera Brana sama nikam nedostane :-)
#6739 Ann Taylor#6733 Oveckoun: Tak třináctý velitel hlídky… jak se to vezme. Ten je pořád nejasnej. Podle Martina je to legendární postava jako Bran Stavitel, na kterou se za stovky let nabalily povídačky (a v současnosti má „existovat asi jako ostatní legendární postavy). A čím dál víc fanoušků si myslí, že ten seriálovej je postava úplně jiná a že ho tak pojmenovali, protože potřebovali jméno a tohle znělo. Což by mi taky nevadilo. Ovšem Studenoruký by mi přišel jako logická volba pro další postavu – Meera Brana sama nikam nedostane, to ať se mi nesnaží namluvit :D Navíc třeba budou pokračovat na Sever – v knížce Martin slíbil, že se podíváme ještě dál na Sever – a tam už by tuplem sami nedošli. A věřím tomu, že v ní se tam podíváme. Ostatně už v prvním díle měl Bran vizi, kdy "nahlédl do srdce zimy“ a něco ho tam šíleně vyděsilo, a já už chci dlouho vědět, co to bylo! :D
#6737 rockysiburger #6744 Oveckoun#6732 Engeneer: No jasně že byli vytvořeni před mírovou dohodou. Asi těžko budou tvořit zbraň proti někomu, s kým právě uzavřeli mír, to by bylo trošku s křížkem po funuse. Mně z toho vychází, že je vytvořili (nespecifikovanou dobu před uzavřením míru), ale nepoužili, protože se právě s lidmi nakonec dohodli. Takže je uklidili na sever, ovšem tam se jim vymkli z rukou a po nějaké době začali s vlastní invazí (ono ty tisíce let jsou spíš asi iluzorní a mohlo to být i kratší období, vem si, že Andalové začali s invazí před šesti tisíce lety nebo před čtyřmi nebo před dvěma a mistři se na tom nikdy neshodnou – a čtyři tisíce let rozdílu v odhadu v době, kdy už existovaly záznamy? Jaký bordel pak může být v době, kdy neexistovaly).
#6738 EngeneerTak podle traileru na 6 díl jsem natšenej z Parožného ( Randyll super herec ) a celkově Parožný skvěle udělaný typově jsem si ho představoval podobně i to okolí ale že to bude takový velkolepý hrad nu hustě Tarlyovci :D Dany snad zas najede na akční linku a nebude jen sedět v Meerenu bezmocně, no a Jaimie a Mace snad natrhnou řiť vrabčákům :D No a zombíci stále pronásledují Meeru a Brana a snad ho zachrání Studenoruký :D JÁ CHCI DALŠÍ DÍLY SAKRA HNED
#6730 Ann Taylor: Je to trošku klišé. Stvořit něco, co se pak otočí proti tvůrcům. Jenomže hodně jeho povídek pracuje s podobnou zápletkou. Možná tu ale divákům nedojde celé snaha (a důvody) Dětí lesa proč to všechno. No a co ten 13. velitel Night's Watch? Jsou Děti lesa Ekoteroristi? Uvolnilo se teď místo pro Studenorukého? Brzo dopadneme jako u LOST :D
#6736 Ann Taylor#6730 Ann Taylor: Jak tedy chápeš časovou posloupnost? Byli vytvořeni před mírovou dohodou a 2000 let někde spali nebo je Děti vytvořili a oni hned zaútočili o Dlouhé noci?
#6735 Ann Taylor#6727 Mela: Pánský prsa taky ukazujou taky. Jenže nic z toho, ty nikoho nezajímaj, tak co jinýho asi maj na chlapovi ukazovat, aby vyvážili dámský? A chceš vidět víc? Si pusť první díl, Melisandra tam byla v záběru úplně celá a úplně nahá, heh.
#6740 MelaA absence pokroku je sice blbá, ale tady má i určitá, aspoň částečná vysvětlení. Nejprogresivnější civilizace zanikla (Valyrijci) a v Západozemí víc než na pokrok spíš hledí na to, aby stihli zasít, vypěstovat, sklidit a znova dokola pokud možno co nejvíc, než přijde zima, o které nikdy nikdo neví, kdy vlastně přijde. Celkem kruté zimy neodhadnutelné délky a vůbec příchodu s pokrokem poměrně zamávají a posunou priority.