Ako sú na tom epizódy s českým dabingom? Stále to funguje tak, že nová epizóda (s českým dabingom) je odvysielaná týždeň neskôr? Ako si podľa vás poradia s
#6678 Akisi: Ne, Jon se nepodobá Lyanně, ale Nedovi, stejně jako Arya. Někdo tu psal, že Ned Aryi říkal, že se podobá na Lyannu, ale bylo to proto, že Sansa urážela Aryu, že není hezká. Ned Aryu spíš uklidňoval. Lyanna pravděpodobně měla být hezká, když ji miloval Robert Baratheon i Rhaegar Tagrayen, Arya podle všeho moc hezká být nemá.
„…Jon was never out of sight, and as he grew, he looked more like Ned than any of the trueborn sons she bore him. Somehow that made it worse.“ – Catelyn Tully (Wiki of Ice and Fire)
Je samozřejmě možný, že Ned a Lyanna měli podobné rysy (což je u sourozenců běžné) a na to se bude sázet u teorie R + L = J. Jon je podobný na Neda a tedy i na Lyannu. Jon nemá nárok na trůn, byl by to bastard tak jako tak. A myslím si, že Jon by o Železný trůn stejně nestál. Svou povahou se hodí na Sever.
#6676 Ančisa: Já osobně se stále nemohu rozhodnout, zda je Jon Roberta nebo je Targaryen :D V knize by měl být podobný Arye, která se prý velmi podobná Lyanně. Ale pořád mi vadí, že nemá ty rysy Targaryenů… Každopádně obě možnosti jsou výhra a v obou případech má Jon nárok na trůn, takže si hezky počkám, až v seriálu Bran zjistí svými vizemi (snad, nečetla jsem knihy, ale předpokládám, že to zjistí právě Bran, nebo jim to řekne lord Reed), a při obou možnostech budu spokojená :)
Pořád doma řešíme teorii R+L=J …brácha si pořád stojí za tím, že je šance, že je Jon Robertův… ale co jsem tak četla a slyšela, tak Lyanna ho nikdy nechtěla, natož s ním mít nemanželský sex.. Zase musím uznat, že to v seriálu celkem nedomysleli s výběrem herce pro Jona, docela vzhled Kita zavádí, že by mohl být Baratheon.. Vlastně i u Mel by to pak dávalo větší smysl, že se spletla se Stannisem a ten její vyvolený princ je Jon – prostě viděla jen to,že vyhraje Baratheon… To co hlásá bratr by dávalo smysl, pokud by měl Jon fakt černý vlasy a Robert přehnul Lyannu..což se myslím nestalo..Nevím jak mu vysvětlit, že šance že Jon je Baratheon je mizivá :D
Jinak celkově bych chtěla slyšet něco, co ještě víc potvrdí teorii R+L=J .. četla jsem, že v knížkách mají Targaryeni fialový oči a stříbrný vlasy a Starkové hnědý vlasy a světlý oči (šedé,modré..už si nepamatuju) .. Hodně lidí se vztekalo, že Jon nemůže být napůl Targaryen, protože nemá žádný Targaryenský rysy, ale ty prý neměla ani dcera Rhaegara a Ellii Martell, že prý byla víc do Martellů. Myslím, že co se z genetickýho hlediska týče (a odmyslíme si to, že Kit Harington, jakkoliv je symptaický a sexy, není vzhledově moc Jon Snow), tak prostě jen dominantní barva vyhrála.. Pokud má Jon Snow v knize hnědé vlasy a šedé oči, tak je to jasné… nebo je něco, co by vůbec teorii R+L=J nějak znejistilo ? Existuje vůbec nějakej fakt kterej by celou tu, už skoro splněnou, teorii úplně zbořil?
Jinak spekulace o tom, že měla Lyanna dvě děti se mi celkem líbí.. Jednak mi to podle mě dobře překvapilo a i zamotalo možná dějem… Líbila se mi varianta, že je dvojče Meera Reed, ale zase jsem četla,že ona má zelený oči a hnědý vlasy :-D Takže se mi to tak úplně nezdá, nevím po kom by je tak měla..leda že by nějak zmutovala :-D … Kromě genetiky by to bylo ale celkem v pohodě, jedno mimčo si vzal Ned, druhý Howland… Howland ji pak prohlásil za Reed, ale Ned nemohl, protože to by asi Catelyn už neunesla vůbec.. Takhle jsem si to myslela, ale když jsem dnes četla o těch očích a vlasech.. tak mě to přešlo :D Verze, že Jonova sesra je Daenerys mi přišla velmi nepravděpodobná, ale co se alespoň genetiky týče, bylo by to asi logičtější. Ale tam to zase nějak nevychází časově… tak asi zůstane Jon jedináček :D:D … nebo je tam zase někde nějaká mezera ? Že by tahle teorie měla šanci :D ?
Prosím prosím, kdo se tu o tu teorii nějak víc zajímá, zahrňte mě informacemi, dost mě tato teorie zajímá :-) Pokud jsem napsala něco,co knížka vyvrací nebo tak, tak řekněte, knížky jsem nečetla (nikdy se mi nechce číst něco,co už jsem viděla v telce :D )
#6673 Eleanor05: Vrabčák je zahraný opravdu skvěle, souhlasím. Málokdy ve mně postava vyvolá takový neklid jako on :-) a beru to jako plus. Co se týče Margaery a jejího uvěznění… Nu, to je otázka. Na začátku (a teď to beru z pohledu seriálu, jelikož v knihách jsem zatím u Střetu králů :-) mi přišlo, že Margaery prostě Vrabčák uvěznil, aby si získal důvěru Cersei, kterou potom uvěznil taky. Podle mě mu jde o celou vládnoucí třídu. Cersei, navíc, ještě zdaleka nemá vše za sebou a Vrabčákův zájem o ni rozhodně neskončil po její potupné chůzi městem. (Mimochodem, v tomhle jsem Vrabčákovi fandila, Cersei si zasloužila shodit hřebínek :-D). Taky si uvědomme, že jak Loras, Margaery i Cersei byli zatčeni z nějakého důvodu, na základě obvinění (Lorase práskl jeho hoch, Margaery se křivou výpovědí poslala do vězení sama a Cersei zase práskl ten… její synovec – jméno si nepamatuji, pro mě nezajímavá postava i herec), kdežto proti Jamiemu nikdo nic nevznesl. To by byl Vrabčák z politického hlediska proti sobě, kdyby ho jen tak sebral. To by rovnou mohl očekávat, že si na něj minimálně Zlaté pláště posvítí. Vždy musí být alespoň malá záminka nebo důkaz, že. Proto Jamie stále běhá na svobodě, nejsou proti němu důkazy. Takže mi nepřijde že v tom není řád. Je v tom podle mě kalkulace a celkem dobře zvládnutá politika.
#6672 mia28: Souhlas, už jsem to tu někde psal, Vrabčák je typický komouš, který za své ideály položí i tvůj život. Svatoušek který baží jen po moci a proto si vycvičil vlastní armádu vrabčáků, která je silnější než královská garda. A je fuk, jestli se jmenují Sturmabteilung, Lidové milice nebo Rudí Khmerové.
#6672 mia28: Tak Vrabčáci jsou prostě náboženští fanatici, kteří krutě trestají ty, co se jí znelíbí. Problém bych viděla spíš v tom, že nemá žádná pravidla. Proč nepříklad neuvěznili Jaimeho, když uvěznili Carsei? A když Margaery sedí jenom proto, že křivě svědčila? Nedává to moc smysl. Každopádně mě ale baví Jonathan Pryce, coby Nejvyšší vrabčák. to je pan herec, podle mého názoru rozhodně nejlepší v celé lince z hlavního města (a asi nejen tam), proto ještě nechci, aby s Vrabčáky skoncovali, ačkoli je to nevyhnutelné. Spíš si říkám, že až Vrabčáky zabijou, mohla by vypuknout občanská válka, protože Lannistery (hlavně Joffreyho a Cersei) obyvatelé Králova přístaviště zjevně moc rádi nikdy neměli, což není divu a hodně lidí s Vrabčáky sympatizuje.
#6641 Badmaniak: Bohužel nemohu souhlasit. Lásku, mír a pokání, Nebe nebo Peklo, očistu od hříchů a šanci na „nový, lepší život“, řídící se jakýmsi dogmatem, když se podíváme do historie (kupříkladu křižácké války či Nero a křesťané ještě dříve a to rozhodně nejsou jediné případy), nikdy k míru, lásce, pokání či dokonce lepšímu životu nevedl. Ve jménu víry se vždy prováděly špatné věci. Linka s Vrabčákem a celým bratrstvem je brilantní, nicméně i hrozivá. Osobně mi je postava Vrabčáka velice nesympatická a od začátku na mě tento „hodný dědeček“ působí nějak divně, nevěřím mu ani slovo… Třeba se mýlím (a na jednu stranu bych si to možná i přála), uvidíme :-).
Ako sú na tom epizódy s českým dabingom? Stále to funguje tak, že nová epizóda (s českým dabingom) je odvysielaná týždeň neskôr? Ako si podľa vás poradia s
Hold the door ?
#6695 Eleanor05#6685 TheMilda: Víme o tom, na překladu začneme pracovat až vyjdou anglické titulky. :)
#6694 TheMilda#6687 Engeneer: Proč né obojí? ;)
No a co teď? Pustit si to v hrozné kvalitě nebo čekat cca 15 hodin na full HD? To je dilema :D
#6688 AviaRa #6691 zlosynusto je dil jak remen, ikdyz zas tam otravovala zas ta blondata svine. Po dlouhe dobe mi je hrozne lito nejake smrti
5. díl venku aneb jednou pirát navždy pirát :D :D
#6689 Xavik#6683 Ann Taylor: Tak to jsem ještě neslyšel/nečetl o.o Co ty lidi nevymyslí… :D
#6682 Snoopy dog: Jen si nemysli, i o tom jsou teorie :D Ať už natvrdo Ned nebo Ned v mysli někoho jinýho (jak to udělal Bran Hodorovi třeba) :D
#6684 AviaRaZajímavé by bylo kdyby byl Jon incestní bastard Neda a Liany. :D To by asi nikdo nečekal.
#6683 Ann Taylor#6680 Eleanor05: *Targaryen
#6678 Akisi: Ne, Jon se nepodobá Lyanně, ale Nedovi, stejně jako Arya. Někdo tu psal, že Ned Aryi říkal, že se podobá na Lyannu, ale bylo to proto, že Sansa urážela Aryu, že není hezká. Ned Aryu spíš uklidňoval. Lyanna pravděpodobně měla být hezká, když ji miloval Robert Baratheon i Rhaegar Tagrayen, Arya podle všeho moc hezká být nemá.
„…Jon was never out of sight, and as he grew, he looked more like Ned than any of the trueborn sons she bore him. Somehow that made it worse.“ – Catelyn Tully (Wiki of Ice and Fire)
Je samozřejmě možný, že Ned a Lyanna měli podobné rysy (což je u sourozenců běžné) a na to se bude sázet u teorie R + L = J. Jon je podobný na Neda a tedy i na Lyannu. Jon nemá nárok na trůn, byl by to bastard tak jako tak. A myslím si, že Jon by o Železný trůn stejně nestál. Svou povahou se hodí na Sever.
#6681 Eleanor05#6678 Akisi: Opět, žádný nárok nemá tak jako tak
#6676 Ančisa: Já osobně se stále nemohu rozhodnout, zda je Jon Roberta nebo je Targaryen :D V knize by měl být podobný Arye, která se prý velmi podobná Lyanně. Ale pořád mi vadí, že nemá ty rysy Targaryenů… Každopádně obě možnosti jsou výhra a v obou případech má Jon nárok na trůn, takže si hezky počkám, až v seriálu Bran zjistí svými vizemi (snad, nečetla jsem knihy, ale předpokládám, že to zjistí právě Bran, nebo jim to řekne lord Reed), a při obou možnostech budu spokojená :)
#6679 Stardos #6680 Eleanor05#6676 Ančisa: Dočkej času, informace pravděpodobně budou :)
Pořád doma řešíme teorii R+L=J …brácha si pořád stojí za tím, že je šance, že je Jon Robertův… ale co jsem tak četla a slyšela, tak Lyanna ho nikdy nechtěla, natož s ním mít nemanželský sex.. Zase musím uznat, že to v seriálu celkem nedomysleli s výběrem herce pro Jona, docela vzhled Kita zavádí, že by mohl být Baratheon.. Vlastně i u Mel by to pak dávalo větší smysl, že se spletla se Stannisem a ten její vyvolený princ je Jon – prostě viděla jen to,že vyhraje Baratheon… To co hlásá bratr by dávalo smysl, pokud by měl Jon fakt černý vlasy a Robert přehnul Lyannu..což se myslím nestalo..Nevím jak mu vysvětlit, že šance že Jon je Baratheon je mizivá :D
Jinak celkově bych chtěla slyšet něco, co ještě víc potvrdí teorii R+L=J .. četla jsem, že v knížkách mají Targaryeni fialový oči a stříbrný vlasy a Starkové hnědý vlasy a světlý oči (šedé,modré..už si nepamatuju) .. Hodně lidí se vztekalo, že Jon nemůže být napůl Targaryen, protože nemá žádný Targaryenský rysy, ale ty prý neměla ani dcera Rhaegara a Ellii Martell, že prý byla víc do Martellů. Myslím, že co se z genetickýho hlediska týče (a odmyslíme si to, že Kit Harington, jakkoliv je symptaický a sexy, není vzhledově moc Jon Snow), tak prostě jen dominantní barva vyhrála.. Pokud má Jon Snow v knize hnědé vlasy a šedé oči, tak je to jasné… nebo je něco, co by vůbec teorii R+L=J nějak znejistilo ? Existuje vůbec nějakej fakt kterej by celou tu, už skoro splněnou, teorii úplně zbořil?
Jinak spekulace o tom, že měla Lyanna dvě děti se mi celkem líbí.. Jednak mi to podle mě dobře překvapilo a i zamotalo možná dějem… Líbila se mi varianta, že je dvojče Meera Reed, ale zase jsem četla,že ona má zelený oči a hnědý vlasy :-D Takže se mi to tak úplně nezdá, nevím po kom by je tak měla..leda že by nějak zmutovala :-D … Kromě genetiky by to bylo ale celkem v pohodě, jedno mimčo si vzal Ned, druhý Howland… Howland ji pak prohlásil za Reed, ale Ned nemohl, protože to by asi Catelyn už neunesla vůbec.. Takhle jsem si to myslela, ale když jsem dnes četla o těch očích a vlasech.. tak mě to přešlo :D Verze, že Jonova sesra je Daenerys mi přišla velmi nepravděpodobná, ale co se alespoň genetiky týče, bylo by to asi logičtější. Ale tam to zase nějak nevychází časově… tak asi zůstane Jon jedináček :D :D … nebo je tam zase někde nějaká mezera ? Že by tahle teorie měla šanci :D ?
Prosím prosím, kdo se tu o tu teorii nějak víc zajímá, zahrňte mě informacemi, dost mě tato teorie zajímá :-) Pokud jsem napsala něco,co knížka vyvrací nebo tak, tak řekněte, knížky jsem nečetla (nikdy se mi nechce číst něco,co už jsem viděla v telce :D )
#6677 Ann Taylor #6678 Akisi#6673 Eleanor05: Vrabčák je zahraný opravdu skvěle, souhlasím. Málokdy ve mně postava vyvolá takový neklid jako on :-) a beru to jako plus. Co se týče Margaery a jejího uvěznění… Nu, to je otázka. Na začátku (a teď to beru z pohledu seriálu, jelikož v knihách jsem zatím u Střetu králů :-) mi přišlo, že Margaery prostě Vrabčák uvěznil, aby si získal důvěru Cersei, kterou potom uvěznil taky. Podle mě mu jde o celou vládnoucí třídu. Cersei, navíc, ještě zdaleka nemá vše za sebou a Vrabčákův zájem o ni rozhodně neskončil po její potupné chůzi městem. (Mimochodem, v tomhle jsem Vrabčákovi fandila, Cersei si zasloužila shodit hřebínek :-D). Taky si uvědomme, že jak Loras, Margaery i Cersei byli zatčeni z nějakého důvodu, na základě obvinění (Lorase práskl jeho hoch, Margaery se křivou výpovědí poslala do vězení sama a Cersei zase práskl ten… její synovec – jméno si nepamatuji, pro mě nezajímavá postava i herec), kdežto proti Jamiemu nikdo nic nevznesl. To by byl Vrabčák z politického hlediska proti sobě, kdyby ho jen tak sebral. To by rovnou mohl očekávat, že si na něj minimálně Zlaté pláště posvítí. Vždy musí být alespoň malá záminka nebo důkaz, že. Proto Jamie stále běhá na svobodě, nejsou proti němu důkazy. Takže mi nepřijde že v tom není řád. Je v tom podle mě kalkulace a celkem dobře zvládnutá politika.
#6672 mia28: Souhlas, už jsem to tu někde psal, Vrabčák je typický komouš, který za své ideály položí i tvůj život. Svatoušek který baží jen po moci a proto si vycvičil vlastní armádu vrabčáků, která je silnější než královská garda. A je fuk, jestli se jmenují Sturmabteilung, Lidové milice nebo Rudí Khmerové.
#6672 mia28: Tak Vrabčáci jsou prostě náboženští fanatici, kteří krutě trestají ty, co se jí znelíbí. Problém bych viděla spíš v tom, že nemá žádná pravidla. Proč nepříklad neuvěznili Jaimeho, když uvěznili Carsei? A když Margaery sedí jenom proto, že křivě svědčila? Nedává to moc smysl. Každopádně mě ale baví Jonathan Pryce, coby Nejvyšší vrabčák. to je pan herec, podle mého názoru rozhodně nejlepší v celé lince z hlavního města (a asi nejen tam), proto ještě nechci, aby s Vrabčáky skoncovali, ačkoli je to nevyhnutelné. Spíš si říkám, že až Vrabčáky zabijou, mohla by vypuknout občanská válka, protože Lannistery (hlavně Joffreyho a Cersei) obyvatelé Králova přístaviště zjevně moc rádi nikdy neměli, což není divu a hodně lidí s Vrabčáky sympatizuje.
#6675 mia28#6641 Badmaniak: Bohužel nemohu souhlasit. Lásku, mír a pokání, Nebe nebo Peklo, očistu od hříchů a šanci na „nový, lepší život“, řídící se jakýmsi dogmatem, když se podíváme do historie (kupříkladu křižácké války či Nero a křesťané ještě dříve a to rozhodně nejsou jediné případy), nikdy k míru, lásce, pokání či dokonce lepšímu životu nevedl. Ve jménu víry se vždy prováděly špatné věci. Linka s Vrabčákem a celým bratrstvem je brilantní, nicméně i hrozivá. Osobně mi je postava Vrabčáka velice nesympatická a od začátku na mě tento „hodný dědeček“ působí nějak divně, nevěřím mu ani slovo… Třeba se mýlím (a na jednu stranu bych si to možná i přála), uvidíme :-).
#6673 Eleanor05 #6674 doxtan#6670 Qipiz: To je pro ty slabší v úsudku,aby i oni poznali,že Jon je po té,co byl oživen skutečně jiný.....